Rhodesian Ridgeback: beskrivelse, rasens historie og omsorgstrekk

Innholdsfortegnelse:

Rhodesian Ridgeback: beskrivelse, rasens historie og omsorgstrekk
Rhodesian Ridgeback: beskrivelse, rasens historie og omsorgstrekk
Anonim

Det moderne utvalget av avlede hunderaser er veldig stort. Hvordan velge den ene vennen som vil bli ett med deg? Sammenlign først livsstilen din og rasen du velger. Se opp for allsidige hunder som Ridgeback. Han vil være en god venn for hele familien, en vakt for huset og om nødvendig en jeger.

Rhodesian Ridgeback-beskrivelse

Hunder har en muskuløs, sterk og harmonisk kroppsstruktur. En voksen kombinerer kraften til kampraser med smidigheten og smidigheten til hunder. Et særtrekk er en kam på baksiden, en ås. Det er en stripe ull som vokser i motsatt retning av resten av trekket. Det gir inntrykk av at hun er oppkvikket. Temperamentet er rolig, likegyldig for fremmede. Viser ikke åpen aggresjon, men oppfører seg med verdighet.

Rhodesian Ridgeback
Rhodesian Ridgeback

Voksen Rhodesian Ridgeback avbildet som viser hamattraktivt utseende, har en symmetrisk kropp, høyden på manken for hunnen er 62-66 cm, for hannen - 64-68 cm, og vekten er henholdsvis 32 kg og 42 kg. Rasen er preget av en sterk hals uten dewlap. Brystet er moderat bredt, men voluminøst og dypt, ribbeina er ikke for buede. Halen er tykk ved bunnen og gradvis avsmalnende, har ingen bøyninger, ved bevegelse stiger den litt oppover, men ikke i en ringlet.

Ull har en jevn tekstur og glans, den er tykk og kort. Fargen varierer fra lys hveteaktig til rødlig. Små hvite flekker på bena og brystet er tillatt. Hovedtrekket til rasen er ryggen - en kam av ull, som har en sabelform. Den starter rett etter skulderbladene og har to like krøller mot hverandre.

Fra rasens historie

Rhodesian Ridgeback: bilde
Rhodesian Ridgeback: bilde

Som sådan dukket Rhodesian Ridgeback opp relativt nylig, men røttene går dypt inn i antikken. Hunder med en karakteristisk kam på ryggen dukket først opp for over 5000 år siden i det gamle Egypt. Og selv da ble de brukt til å beskytte sauer mot rovdyr og løver. Det sørafrikanske urbefolkningen i Hottentottene brakte dyr fra Etiopia på 500-tallet. For første gang ble hunder med en stripe på ryggen beskrevet i 1505. I fremtiden var C. Helm engasjert i å avle rasen for jakt på store dyr. Etter all sannsynlighet ble hundene brakt av Hottentottene krysset med mastiffer, hunder, hunder, retrievere.

Ved avl av dyr valgte C. Helm bare de individene som hadde en rygg (stripe), som ble kjennetegnet ved utholdenhet,fryktløshet og utmerket jaktinstinkt. Resultatet ble rasen Rhodesian Ridgeback. Hun kombinerte de to beste egenskapene som var påkrevd på den tiden, dette er en universell vakt- og jakthund. På utstillinger frem til i dag kan du se to typer raser med ulik grad av utvikling i en eller annen retning.

Rhodesian Ridgeback: anmeldelser
Rhodesian Ridgeback: anmeldelser

Hundehelse

Rhodesian Ridgeback er en innfødt rase og har god helse og sterk immunitet. Dens motstand mot eksterne miljøfaktorer er en av hovedtrekkene. Imidlertid kan alle naturlige data uten riktig omsorg annulleres. For det første er riktig og balansert ernæring viktig, ikke overfôr hunder. For det andre vil årlige forebyggende vaksinasjoner mot ulike infeksjonssykdommer heller ikke være overflødige. Og for det tredje, fysisk aktivitet. Ridgeback er en aktiv hund, veldig mobil. Den vanlige gåturen rundt huset ditt eller på stedet i 15 minutter vil ikke være nok for ham. Han trenger konstant mosjon, og i kaldt vær må du kle på hunden slik at den ikke fryser.

Caring for a Ridgeback

Rhodesian Ridgeback, hvis bilder er i artikkelen, vil ikke kreve spesielle prosedyrer og pleievansker. Dette er en av de mest lite krevende rasene. Pelsen hans er tykk og kort, og derfor må den kjemmes. Du bør ikke bade hunden din for ofte. All omsorg består i tannhygiene, rettidig klipping av klør og vasking av poter etter å ha gått på gaten. Prosedyrene er ganske gjennomførbare og helt nødvendige.hver hund.

Den viktigste delen av pleie er fysisk aktivitet. Ikke bare gåturer, men treningsøkter. Dette vil forresten ikke bare gagne hunden, men også eieren. Ved første anledning, ta Ridgeback til skogen, hvor han kan løpe rundt.

Children and Ridgeback

Hvis du ikke er hundeoppdretter, men bestemt har bestemt deg for å skaffe deg en firbeint venn av denne rasen, trenger du ikke å bekymre deg for barna dine. Rhodesian Ridgeback har en fredelig disposisjon. Å forlate barn med ham, du kan alltid være rolig for dem. Selv om barna dine er for nysgjerrige og vil trekke i halen eller trekke i ørene, se inn i øynene og se på tennene, vil han ta dette med ro. I ekstreme tilfeller vil hunden rett og slett slippe unna overdreven oppmerksomhet. Imidlertid er det verdt å forklare barnet reglene for å håndtere en hund, og ridgebacken bør på sin side gjøres for å forstå at med små barn må man være forsiktig og ikke i noe tilfelle hoppe, uansett hvor fornøyd han er med deres ankomst.

Rhodesian Ridgeback-anmeldelser

De aller fleste glade hundeeiere sier at hunden har et rolig og vennlig gemytt, er lojal mot barn og elsker sine eiere veldig høyt. Men samtidig har den styrke, energi.

Oppdrett Rhodesian Ridgeback
Oppdrett Rhodesian Ridgeback

Eierne er de samme i innholdsmålinger. Som oppdrettere og enkle eiere sier, er det umulig å bare ligge på sofaen med en ridgeback. Dette er ikke en lat engelsk bulldog som kan sove og spise hele dagen, og 20 minutter er nok for ham å gå. Med denne hundentrene og gå mye. I tillegg er rasen ganske stor og imponerende, du må lære deg det grunnleggende innen trening.

Anbefalt: