Et barn har stikkende hete. Hvordan behandle det hjemme?

Et barn har stikkende hete. Hvordan behandle det hjemme?
Et barn har stikkende hete. Hvordan behandle det hjemme?
Anonim

En nyfødt babys hud er veldig ømfintlig, og det vises ofte forskjellige utslett på den fra feil pleie. Spesielt mange problemer finnes om sommeren. Når det er varmt, utvikler barnet ofte stikkende hete. Hvordan man behandler det, bør alle foreldre vite. Dette er tross alt ikke en infeksjonssykdom, men manglene ved å ta vare på en baby, og du kan takle dette

hvordan ser babysvette ut
hvordan ser babysvette ut

på egenhånd.

For å starte behandlingen riktig, må du vite hvordan stikkende varme ser ut hos et barn. Tross alt kan disse utslettene forveksles med et allergisk utslett og med manifestasjoner av visse sykdommer. Miliaria manifesterer seg i form av et lite rosa eller rødt utslett, noen ganger vesikler med gjennomsiktig innhold. Denne sykdommen vises på grunn av ufullkommenhet i nyfødte svettekjertler, så utslettet oppstår oftest i armhulene, albuene, nakken og baken. Hvis babyen overopphetes, blir tilgangen til luft til huden forstyrret, og det vises stikkende varme i barnet. Hvordan behandle det hjemme, trenger alle mødre å vite.

stikkende varme i et barn hvordan å behandle
stikkende varme i et barn hvordan å behandle

Det er best å forebyggeslike problemer. For å gjøre dette, ikke overoppheting barnet, ikke pakk det inn. Hjemme er det lurt å ikke ha babyen i bleie og våte bleier over lengre tid. Gi barnet ditt sol- og luftbad oftere og utfør hygieneprosedyrer i tide. Du må bade babyen hver dag, du kan til og med flere ganger, best av alt med rent vann, uten såpe. For et eldre barn, velg de riktige klærne - det er uønsket å bruke ting laget av syntetiske stoffer.

Men det hender at selv om alle disse reglene blir overholdt, utvikler et barn stikkende hete. Hvordan behandle henne i dette tilfellet?

Det er best å bade babyen din i avkok av urter: kamille, suksesjon, celandine eller eikebark. Du kan legge til en veldig svak løsning av kaliumpermanganat, men ikke ofte, da det tørker huden. Det anbefales å tørke de berørte områdene med bomullsull fuktet med kamilleavkok, og etter tørking smøres med babykrem. Bruk pulver til å tørke steder der stikkende varme vises.

Noen babyer er rastløse når stikkende varme dukker opp, de skriker og nekter å spise. I dette tilfellet må du støtte deres forsvar. Barnelegen vil gi råd om hvilke midler som kan gis til barnet for å øke immuniteten. Men det beste en mor kan gjøre er å amme barnet sitt. Tross alt inneholder morsmelk alle stoffene som er nødvendige for det. Det er veldig bra om mor drikker gulrotjuice, det er bra for huden, og fra 9 måneder kan du gi det til babyen selv.

I mer avanserte tilfeller kreves det mer radikale rettsmidler. Hvordan smøre stikkende varme på et barn hvis hygieneprosedyrer ikke hjelper?

hvordan smøre stikkende varme på et barn
hvordan smøre stikkende varme på et barn

Sodaløsning lindrer kløe godt. Løs opp en skje brus i et glass kaldt kokt vann, fukt gasbind og påfør på de berørte områdene. Du kan også smøre dem med en svak løsning av calendula tinktur. Hvis stikkende varme forstyrrer barnet, anbefales det å bruke sinksalve eller panthenolbasert krem. Noen ganger kan du finne råd om å smøre babyens hud med babyolje. Men dette er uakseptabelt i varmen, og det kurerer ikke utslett. Hvis du bruker en babykrem for å smøre huden til et barn, velg en som inkluderer kamille eller snor.

Nesten alle mødre står overfor et problem som stikkende hete hos et barn. Hvordan behandle det, kan du spørre legen din. Men den beste måten er å forhindre at babyen overopphetes, kle på og bade ham ordentlig.

Anbefalt: