God mat for kattunger: anmeldelser av veterinærer
God mat for kattunger: anmeldelser av veterinærer
Anonim

Med utseendet til en liten kattunge i huset, har eierne umiddelbart mange spørsmål knyttet til hans avgang. Først av alt må du overvåke ernæringen til kjæledyret ditt slik at det utvikler seg riktig og trives med sine små skøyerstreker. Når du velger mat til kattunger, er det bedre å studere anmeldelser om det på forhånd. Dyrets voksende kropp krever en spesiell tilnærming, så den foreslåtte maten passer kanskje ikke ham, noe som vil forårsake fordøyelsesbesvær.

kattematanmeldelser
kattematanmeldelser

Betydningen av feedkvalitet

Ofte kommer kattunger inn i et nytt hjem i en alder av 2-3 måneder. Vanligvis ansvarlige oppdrettere har allerede gjort de nødvendige vaksinasjonene på dette tidspunktet og vant dyret til vanlig mat. Når du velger mat til kattunger, bør eiere studere vurderinger av veterinærer veldig nøye, spesielt hvis kjæledyret anses som renraset. Men det er også viktig for en vanlig kattunge å motta alle nødvendige vitaminer og mineraler med mat for en harmoniskutvikling.

Kjæledyrmarkedet tilbyr en rekke produkter fra forskjellige produsenter. Noen ganger kan det være vanskelig for en vanlig katteelsker å forstå dem. Men maten må nødvendigvis inneholde de nødvendige sporelementene og vitaminene slik at kjæledyret ikke lider av fordøyelses-, muskel- og skjelettsystemet. Kattungemat (anmeldelser bekrefter dette) har stor innvirkning på kvaliteten på ull.

Et must for god mat

Mangel på næringsstoffer og vitaminer fører til veksthemming hos et ungt individ og kan provosere frem ulike sykdommer.

Veterinærer i vurderinger av kattungemat indikerer at de bør inkludere følgende komponenter:

  • Mikronæringsstoffer for vekst og utvikling: taurin, jern, jod, sink, L-karnitin. Uten dem er dyrets vekst og full utvikling av alle systemer i kroppen umulig.
  • Vitamin A, som er ansvarlig for kattungens syn og beinvekst.
  • C-vitamin er uunnværlig for utviklingen av fordøyelsessystemet, utmerket immunitet og fremmer elastisiteten til veggene i blodårene.
  • Vitamin D er ansvarlig for blodsirkulasjonen.
  • Vitamin E er ansvarlig for den fremtidige reproduktive funksjonen til kattungen.
  • B-vitaminer forbedrer stoffskiftet, bidrar til å styrke blodkar og muskelvev.
kattunge mat anmeldelser veterinærer
kattunge mat anmeldelser veterinærer

Derfor, for å velge en god kattemat, bør anmeldelser fra veterinærer tas i betraktning. Eksperter, derimot, har forskjellige meninger om varianter av dyredietter, som vi vil vurdere.nedenfor.

Hvilken er bedre?

Selv eksperter krangler noen ganger om hvilken mat som er best for et lite kjæledyr - tørt eller vått. I dette tilfellet er det bedre å fokusere på dyrets rase, dets alder, personlige preferanser til eieren og hans økonomiske evner.

Men det skal huskes at du ikke skal mate dyret med fôr fra produsenter i økonomiklasse. Det er ikke noe naturlig kjøtt i sammensetningen, og mengden vitaminer og næringsstoffer er ubetydelig. I tillegg tilsettes smaks- og konserveringsmidler for langtidslagring og forbedring av smaksegenskaper.

tørrmat

Veterinæranmeldelser av god kattungemat hevder at kvalitetsmerker vanligvis er perfekt balansert.

Det bør huskes at denne typen mat passer for et kjæledyr fra to måneders alder. Selve brikkene er ganske harde, så det vil være vanskelig for kattungen å håndtere den hvis den fortsatt er for liten. Men ifølge eksperter er å spise fast føde en god forebygging av en slik ulykke som tannstein.

Kattungematanmeldelser viser at det er bedre å velge premiummerker. Bare de har alle de nyttige stoffene som er nødvendige for utviklingen av et kjæledyr.

god mat for kattunger anmeldelser veterinærer
god mat for kattunger anmeldelser veterinærer

De beste tørrmatmerkene

Veterinærer anbefaler generelt følgende typer tørrfôr:

  • Royal Canin. Sammensetningen består for det meste av kjøtt, i tillegg er ufordøyelige stoffer ekskludert fra den. Maten er balansert og lett fordøyelig av magen.
  • ProPlan. Sternfor premium kattunger (anmeldelser fra profesjonelle oppdrettere bekrefter dette) inneholder ikke konserveringsmidler og har en naturlig sammensetning.
  • Eagle Pack Holistic Select. Det mest passende fôret for kattunger, ifølge veterinærer. Den inneholder probiotika. Enzymer absorberes lett. Inneholder et fullt balansert vitamin- og mineralkompleks. Oppfyller kravene til protein, fett og karbohydrater.
  • Canidae. Maten er fri for konserveringsmidler og har en naturlig sammensetning.

Profesjonelle katteoppdrettere anbefaler ikke å kjøpe mat i supermarkeder, fordi det kun leveres økonomimerker der. For å kjøpe er det bedre å gå til en spesialisert dyrebutikk eller veterinærapotek.

Fordeler og ulemper med tørrfôr

Katteoppdrettere reagerer positivt på tørr kattungemat. For mange av dem virket det praktisk med tanke på bruk. De fremhever dens følgende dyder:

  • Balanse. Hvert bitt inneholder tonnevis av næringsstoffer som trengs for utviklingen av en kattunge.
  • Ekskluderer feedfeil. Dette betyr at eieren ikke ved et uhell kan inkludere upassende mat i kostholdet, noe som vil forårsake fordøyelsesbesvær.
  • Tørrmat trenger ingen behandling og er klar til å spises.

Den største ulempen med slike feeds er den høye kostnaden for et kvalitetsprodukt. Veterinærer anbefaler å gi kattungen din kun førsteklasses merker, så prisen kan være en avgang for noen.

kattemat som er bedre anmeldelser veterinærer
kattemat som er bedre anmeldelser veterinærer

Men billig kjæledyrfôr inneholder for mange konserveringsmidler, noe som øker holdbarheten. I stedet for kjøtt er som regel årer, bein og skinn inkludert i sammensetningen.

Våt groundbaits

Den største forskjellen mellom disse typer fôr ligger i konstitusjonen deres. Sammensetningen av våte produkter er nesten den samme som for tørre. Som med de forrige artene, finnes det økonomi- og premiumfôr.

Den største fordelen med våtfôr er at den kan tilbys kattungen litt tidligere. De myke bitene gir lett etter for de svake kjevene til et lite dyr, så et én måned gammelt kjæledyr kan håndtere dem.

Når du velger, bør du være oppmerksom på merkingen "for kattunger". Deler til dem er gjort enda mindre og beriket med et ekstra kompleks av næringsstoffer som fremmer vekst og utvikling.

Produsenter produserer en rekke våtfôr til kattunger. Anmeldelser viser at mousse og møre kremete kjøttpuréer er veldig populære blant kjæledyr og forbereder dyret godt når du bytter fra morsmelk til voksenmat.

førsteklasses kattematanmeldelser
førsteklasses kattematanmeldelser

Anbef alt våtmat

Blant produsenter er det mange selskaper som produserer kvalitetsprodukter. Men det finnes også forfalskninger, så vær oppmerksom på kvaliteten på emballasjen.

De mest populære våtmatmerkene er:

  • Flatazor. Den inneholder diettkjøtt og phytoactivekomponenter.
  • Doctor Alders. Den har et bredt utvalg av forskjellige smaker. Sammensetningen inneholder kun naturlige ingredienser som utelukker utvikling av allergiske reaksjoner.
  • Felidae. Rimelig og god mat for kattunger. Oppdretternes vurderinger bekrefter at sammensetningen er naturlig, den inneholder alle nødvendige sporelementer og anbef alte vitaminer.
  • Hills. Sammensetningen inneholder kun naturlig kjøtt. Beriket med magnesium, fosfor og kalsium for voksende organismer.

Premium kattungematanmeldelser fra oppdrettere er bare positive. Sammensetningen deres tilfredsstiller alle kravene til spesialister og forårsaker ikke problemer med kattungens fordøyelsessystem.

Fordeler og ulemper med våtfôr

Fordeler med våtfôr er vanligvis nøyaktig det samme som tørrfôr. Men hovedforskjellen er at den delvis kan tilfredsstille kjæledyret i væske. I tillegg, etter å ha drukket, trenger du ikke så mye vann som etter tørking.

Ulempene med det våte alternativet er også relatert til prisen, spesielt hvis du kjøper et kvalitetsmerke. I dette tilfellet bør det bemerkes at med konstant fôring med våte stykker, er det nødvendig å ta vare på anti-tannsteinsmidler.

Hva er den beste maten for kattunger? Anmeldelser på nettverket kan være motstridende. Valget avhenger først og fremst av produktets sammensetning og kjæledyrets personlige preferanser.

Utvalgsregler

Til tross for de lignende fordelene med tørr og våt mat, sliter mange dyreeiere med valget. Profesjonelle oppdrettere anbefaler å velge følgende merker av tørrfôr:

  1. Royal Canin.
  2. ProPlan.
  3. Eagle Pack Holistic Select.

Disse produsentene tilbyr et bredt spekter av fôr, men prisen passer ikke for alle. Det er verdt å merke seg at fôring av billige analoger kan påvirke kattungens helse negativt. Saken er at økonomiversjonen alltid inneholder for mye s alt og konserveringsmidler.

kattematanmeldelser
kattematanmeldelser

Mange foretrekker kattungemat på boks. Som er bedre? Tilbakemeldinger fra veterinærer tyder på at det er bedre å foretrekke en art som helt utelukker smaker. Selvfølgelig kan ikke premiumstempler vare lenge. Derfor legges de på en tallerken rett før bruk.

Høydepunkter for mating av kattunger

Veterinærer i kattematanmeldelser vitner om at det er bedre å foretrekke premiumprodukter. Kvalitetsmerker er fullstendig balanserte og oppfyller behovene til et ungt dyr.

Men ofte vil eierne skjemme bort kjæledyret sitt med hjemmelaget mat. Her er noen regler du må følge:

  1. Ikke s alt det ferdige produktet.
  2. Rått kjøtt kan kun gis etter frysing. Dette ødelegger mulige mikroorganismer.
  3. Hvis dyret er kastrert, kan det ikke tilbys fisk.
  4. Fet mat og smør er kontraindisert for en kattunge.
  5. Fisken må kokes før servering for å forhindre at det oppstår ormer.
  6. Pølse, pølser og svin å gi til kattungerabsolutt ikke.
god mat for kattunger anmeldelser
god mat for kattunger anmeldelser

avslutningsvis

Når en luftig ball dukker opp i huset, blir det nødvendig å kjøpe mat til kattunger. Som er bedre? Anmeldelser fra veterinærer indikerer at det er best å lene seg mot premiummerker. Bare de er så nær naturlige produkter som mulig og samtidig balansert og beriket med alt du trenger.

Hvis du har problemer med å velge eller den foreslåtte dietten ikke passer kattungen, bør du konsultere en veterinær. Når du kjøper, sørg for å studere sammensetningen, produsentens data og fôringsanbefalinger. Emballasjen er viktig fordi det dessverre er mange forfalskninger av dyr mat i disse dager.

Uansett hvilken mat du velger til en kattunge, ikke glem at ferskvann alltid er tilgjengelig på et tilgjengelig sted. Hvis det våte alternativet er valgt, bør du kjøpe et anti-plakkmiddel i dyrebutikken. Når en kattunge spiser tørrfôr, kreves det litt mer vann enn med det første alternativet.

Anbefalt: