Er det mulig å ha melketistel under graviditet?
Er det mulig å ha melketistel under graviditet?
Anonim

De fordelaktige egenskapene til melketistel fortsetter å bli studert i dag. Dette er en fantastisk plante som kan gi betydelige fordeler for menneskekroppen. Universal i sine egenskaper, det overrasker fortsatt i dag. De sjeldne egenskapene til planten skyldes tilstedeværelsen av silymarin i sammensetningen. Bruken av melketistel til medisinske formål påvirker mange funksjoner i kroppen, noe som fører til en forbedring i arbeidet. Men i dag skal vi snakke om funksjonene ved bruk av melketistel under graviditet.

melk tistel måltid under graviditet
melk tistel måltid under graviditet

Generell beskrivelse

Melketistel er en upretensiøs plante som finnes nesten over alt i ødemarker. Mest bemerkelsesverdig er blomstene til denne planten. De samles i sfæriske kurver. Fargen er veldig forskjellig: hvit, lilla eller lilla.

De helbredende egenskapene til denne planten begynte mannen å studere i antikken. Mye senere ble holdtstudier som har belyst mekanismene for behandling med melketistel. Omtrent tusen vitaminer og nyttige mikroelementer ble funnet i den. På grunn av denne sammensetningen hjelper planten i kampen mot en rekke plager, inkludert gallesteinsykdom, sykdommer i skjoldbruskkjertelen og milten, s altavleiringer og anemi.

Melketistel er foreskrevet med forsiktighet under graviditet, men i noen tilfeller har det en positiv effekt på kroppen til den vordende mor. En annen ting er at virkningen på fosteret av et stort antall komponenter som utgjør denne planten er vanskelig å beregne. Det er av denne grunn at melketistel kun brukes under graviditet etter konsultasjon med behandlende lege.

melketistel tidlig i svangerskapet
melketistel tidlig i svangerskapet

Melketistelmåltid

Denne fantastiske planten vokser ikke i alle regioner. Derfor henvender de seg til spesialiserte nettverk for det. På apotek kan du ofte finne melketistelmel. Under graviditet må den, så vel som olje, brukes med ekstrem forsiktighet, siden fødselsperioden er en kontraindikasjon for ulike typer eksperimenter.

Hva heter det brune pulveret vi kjøper måltid? Dette er de m alte frøene til planten. De er beriket med fiber og sporstoffer. Regelmessig bruk hjelper kroppen til å være i god form og opprettholde utmerket ytelse.

er det mulig å ta melketistel under graviditet
er det mulig å ta melketistel under graviditet

helbredende egenskaper

Apropos om det er mulig å ha melketistel under svangerskapet, bør manvurdere nærmere hva kroppen mottar av bruken. Først av alt er det en kilde til store mengder fiber. Derfor renser måltidet tarmene og normaliserer kroppens metabolske funksjoner. Men dette er ikke bare nyttige egenskaper.

  • Melktistel renser leveren og beskytter den mot ødeleggelse.
  • Melketistel brukes under graviditet, da belastningen på leveren og andre organer øker betydelig.
  • Den unike sammensetningen lar deg regulere fettmetabolismen.
  • Forbedrer funksjonen til hjertemuskelen.
  • Melketistel forbedrer nyrefunksjonen og lipidmetabolismen, stabiliserer blodtrykket. Alt dette er veldig viktig for vordende mødre, siden kroppen er under betydelig stress.

Melktistel tidlig i svangerskapet er i de fleste tilfeller forbudt med mindre helsepersonell har sin egen mening om saken. Det er for vanskelig å si nøyaktig hvordan de aktive komponentene vil påvirke dannelsen av en organisme der fantastiske endringer skjer hver dag. Derfor er det bedre å utsette behandlingsforløpet for andre eller tredje trimester, når alle organer og systemer til barnet allerede har fullført dannelsen og vil gå inn i fasen med rask vekst. Men hvis mor lider av alvorlig rus, ikke kan spise og jobbe norm alt, så kan planten i noen tilfeller gi uvurderlig hjelp.

melketistel under graviditet
melketistel under graviditet

Optimalisering av fordøyelsessystemet

Ofte opplever kvinner i stilling de største problemene med metabolske prosesser. Det voksende fosteret klemmer seg mekaniskmage og tarm, kompliserer fordøyelsen og stimulerer utviklingen av problemer med gallemetabolismen, samt tarmbevegelser. Som et resultat opplever den vordende moren problemer med avføring, og klager også ofte over smerter i høyre hypokondrium. En annen vanlig klage er den gule fargen på huden. Dette tyder på at belastningen på leveren blir mer alvorlig, og det er vanskelig for henne å takle. Du må endre spisestilen din og søke legehjelp.

Melktistel under graviditet kan bidra til å lindre disse symptomene og lindre tilstanden til pasienten. I tillegg bidrar regelmessig bruk av melketistel til å styrke membranene til hepatocytter. Dette er leverceller som under svangerskapet opplever en dobbel belastning på grunn av behovet for å fjerne avfallsstoffene fra babyen.

Galleblærens arbeid endrer seg også betydelig etter en kur med urtemedisin. Dette er en annen retning som melketistel brukes i under graviditet. Anmeldelser av gastroenterologer understreker at denne planten kan forbedre og lette utstrømningen av galle. I tillegg hjelper melketistel med å stoppe progresjonen av patologi hvis det er en historie med kroniske inflammatoriske prosesser i galleblæren.

melketistel tidlig i svangerskapet
melketistel tidlig i svangerskapet

Tidlig toksikose

Denne tilstanden er typisk for vordende mødre i de tidlige stadiene. Melketistel under graviditet i første trimester brukes til å lindre tilstanden til moren, lindre alvorlig kvalme. Ved alvorlig toksisose vil legen selv anbefale å bruke melketistel islags avkok. Vanligvis, i andre trimester, svekkes toksisose, og forsvinner oftest helt. Derfor er videre behandling med melketistel foreskrevet hvis pasienten lider av fordøyelsesproblemer. Igjen, med en tendens til forstoppelse, kan måltid øke manifestasjonen av ubehagelige symptomer. Smerter, oppblåsthet, langvarig mangel på avføring - alt dette tyder på at denne planten ikke er egnet for deg, og du må redusere dosen eller nekte behandling.

Dosering og varighet av administrasjon

Men her er det ikke noe sikkert svar. Er det mulig å ha melketistel under graviditet, er det kun den behandlende legen som bestemmer. Dessverre må spesialister bare veiledes av sin egen erfaring og intuisjon. Leger beregner en individuell dosering basert på egenskapene til kroppen, tilstedeværelsen av kroniske sykdommer hos en kvinne. Han foreskriver også et behandlingsregime og etablerer akseptable behandlingsvilkår. Melketistel forskrives oftest til vordende mødre som lider av alvorlig toksisose, mangel på matlyst og generell svakhet.

melketistel under graviditetsanmeldelser
melketistel under graviditetsanmeldelser

Bivirkninger og kontraindikasjoner

Melktistel anses som ufarlig, men du bør alltid konsultere legen din før du starter et behandlingsforløp. Planten inneholder mye kalsium og fosfor. Dets overskudd kan forårsake visse endringer i kroppen, som ikke alltid vil være gunstig for fosteret. Personer med hjerte- og karsykdommer bør være spesielt forsiktige. Mikroelementene i planten kan provosere frem problemer med hjerteklaffen.

Melktistel er kontraindisert for:

  • Individuell intoleranse.
  • Psykisk sykdom.
  • Knapppust.

Bivirkningene av melketistel er ikke for utt alte. De vises ganske sjelden og manifesterer seg i form av diaré. Samtidig kan mild smerte i leverområdet vises. Hvis disse problemene vedvarer i mer enn to dager, bør urten seponeres umiddelbart.

I stedet for en konklusjon

Melketistel er ikke inkludert i listen over legemidler som vordende mødre trenger. I tillegg til å ta kosttilskudd, har hver lege som utfører graviditet forskjellige syn på å ta melketistel. Du bør ikke selvmedisinere, fordi du er ansvarlig ikke bare for livet ditt, men også for den fremtidige babyen. Ikke overse anbefalingene.

legetime
legetime

Hvis det før graviditet var problemer med leveren og mage-tarmkanalen, bør du oppsøke hepatolog. Han vil gi individuelle anbefalinger om påføringsmetoden og varigheten av behandlingskursene. Noen ganger provoserer graviditet utviklingen av kroniske sykdommer, som krever korrigering.

Anbefalt: