Kan gravide drikke alkohol, kaffe, melk?
Kan gravide drikke alkohol, kaffe, melk?
Anonim

Graviditet er en unik og uforglemmelig tid i en kvinnes liv. Hvordan gjøre ni måneder med venting på et barn til en følelse av å være utvalgt og ubegrenset glede? Det er ikke noe vanskelig i dette, du må bare jobbe hardt. Fremtidige mødre møter forskjellige problemer, mange spørsmål dukker opp, hvorav ett er: "Kan gravide drikke denne eller den drikken?" Mer om dette og mer.

Hvor mye væske bør en gravid kvinne drikke om dagen?

Vanns oppgaver er levering av nyttige stoffer til kroppens celler, fjerning av skadelige avfallsstoffer. Dens betydning under graviditet øker: i livmoren består babyens kropp av 90 % vann og er omgitt av fostervann.

kan gravide drikke
kan gravide drikke

Vann hjelper:

  • Normaliser fordøyelseskanalen og rens kroppen.
  • Hold deg hydrert.
  • Forebygg forstoppelse og toksisose, reduser trykk, bekjemp ødem.

Kvinne i periodegraviditet kan konsumere minst en og en halv liter rent vann per dag eller med tilsetning av sitron. Kan gravide drikke kommersielt produsert juice og musserende vann? Svar: anbefales ikke.

Det er bedre å drikke hovedmengden vann om morgenen og kvelden, og på dagtid - te og kompott. Dette vil forhindre hevelse. Hvis de gjør seg gjeldende, er det beste middelet å drikke vann med bryggede tyttebær eller sitron i løpet av dagen.

Kan gravide kvinner drikke grønn te?

Te er annerledes, men mye avhenger av hvordan den brygges og styrke. Å forstå alt dette er enkelt, du må vite hvilken variant som gir maksimal fordel for den vordende moren og babyen. Gravide kvinner kan drikke te, men ikke misbruk den.

kan gravide drikke grønn te
kan gravide drikke grønn te

Sort er nyttig for å inneholde teobromin, vitamin B, PP, C, K, kalsium, kalium, magnesium, fosfor og fluor.

Kan gravide drikke grønn te? Ja, men ikke overdriv. Det er bedre å drikke med melk 2-3 ganger i uken, da det forstyrrer opptaket av folsyre.

Eksotisk hvit variant passer, den har nesten ikke koffein. Kan gravide drikke nype-te? Til og med anbef alt, da den inneholder en stor mengde vitaminer og jern. Avkok av ripsfrukter har vist seg godt, slik te hjelper til med å lindre kvalme ved toksisose.

Kan gravide kvinner drikke kaffe tidlig?

I følge statistikk er mange av kvinnene kaffeelskere, de kan ikke forestille seg en eneste dag i livet uten de kjæredrikke. Hvis en kvinne bærer et barn, bør hun glemme en slik vane, spesielt i de tidlige stadiene av svangerskapet. I følge undersøkelser:

• Kaffe i hvilken som helst mengde kan forstyrre utviklingen av nervesystemet hos fosteret.

• Risikoen for spontanabort øker med 60 % hvis den vordende moren drikker mer enn tre kopper kaffe om dagen.

• Hos en gravid kvinne En stor kaffedrikker kan oppleve problemer på grunn av redusert blodtilførsel til morkaken.

• En mors koffeininntak kan forårsake diabetes hos babyen hennes.• hjertefrekvens.

Noen ganger tillater leger gravide kvinner kaffe i små doser og minimal styrke. Men det er bedre å nekte det fullstendig og rette alle tanker mot helsen til det ufødte barnet.

kan gravide drikke kaffe tidlig
kan gravide drikke kaffe tidlig

Og hvis det er umulig å klare seg uten favorittdrikken din, kan du overliste kroppen og drikke sikori. Denne helbredende drikken minner sterkt om kaffe i aroma, inneholder ikke koffein og har en rekke fordeler.

Melk under graviditet. Fordel eller skade?

Ventende mor bekymrer seg for om gravide kan drikke melk. Hvis mulig, hvor mye for ikke å skade barnet.

kan gravide drikke melk
kan gravide drikke melk

Det er ingen grunn til bekymring. Du må drikke melk under graviditet. Den inneholder næringsstoffer:

• Proteiner er byggesteinene i muskler.

• Aminosyrer og fettsyrer involvert i dannelsen av nervesystemet.

• Kalsium og jern er involvert ibygge skjelettet.• Sporelementer og vitaminer.

Melk må derfor inngå i det daglige kostholdet. Kontraindikasjon – kun individuell intoleranse.

Alkoholfri vin og øl under graviditet

Sitter ved festbordet, når champagnen glitrer i glass, åh, som jeg ikke vil holde et glass sprudlende vann i hendene. Alkoholfri vin og øl vil komme til unnsetning. Eller ikke?

kan gravide drikke alkoholfrie drikker
kan gravide drikke alkoholfrie drikker

Kan gravide drikke alkoholfri vin og øl? Det er ingen enkelt mening. I anbefalinger for sikker ernæring under fødsel er disse drikkene oppført som forbudte. Men noen leger anbefaler å drikke små porsjoner rødvin av høy kvalitet for å opprettholde hemoglobinnivået.

Uansett hva du velger, må alkoholmisbruk ikke være tillatt. Skade avhenger av doseringen, sannsynligheten for at en allergisk reaksjon vil oppstå er mulig. Hvis du er gravid, velg kvalitetsprodukter, spar tid!

Graviditet og medisiner

I følge statistikk har nesten 80 % av gravide tatt piller minst én gang i løpet av 9 måneder. Noen av dem kjøpt på apotek, andre brukte de som ble funnet hjemme. Spørsmålet oppstår: "Kan gravide drikke piller, hvis ikke, hva er grunnen?"

En gravid kvinne bør begrense medisinene sine. Dette inkluderer ikke diabetikere. Under tilsyn av leger må de få insulin, som til forskjellige tidergraviditet har sine doser.

Hva skal jeg gjøre hvis den vordende moren blir syk, bestemmer hun seg for å ta et allerede utprøvd middel? Hovedregelen sier: før du tar en pille eller annet medikament, må du definitivt få legens tillatelse. Enhver medisin er skadelig i større eller mindre grad.

En fremtidig mor bør i det øyeblikket ikke bare tenke på sitt ufødte barn, men også på seg selv. Under graviditeten bygges kroppen opp igjen, leveren og nyrene fungerer i en annen modus, følsomheten for rusmidler øker, allergier kan begynne.

Når du lærer om graviditet, bør du ta bedre vare på helsen din. Dette vil eliminere behovet for medisiner. Viktig: ingen selvbehandling!

Nyttige tips for gravide

Noen flere regler:

• Pass deg for å løfte tunge ting.

• Ikke røyk, drikke kaffe eller alkohol.

• Ikke sitt ved datamaskinen mer enn fire timer om dagen.

• Vær mindre nervøs. Kan gravide drikke valerian? Det er greit å ta en pille eller to noen ganger, men ikke en alkoholholdig tinktur.

• Unngå medisiner.• Spis mer meieriprodukter og melk.

kan gravide drikke te
kan gravide drikke te

Kvinner som forbereder seg til å bli mødre er dobbelt vakre. En fantastisk utstråling kommer fra dem, grunnen til alt dette er at de har en baby under hjertet. La alt løses trygt, og et lite mirakel vil bli født sunt!

Anbefalt: