Hva er s alt og hvorfor trengs det

Hva er s alt og hvorfor trengs det
Hva er s alt og hvorfor trengs det
Anonim

I Russland har det lenge vært tradisjon for å møte viktige gjester med brød og s alt. Dette betyr at disse matvarene er de viktigste for mennesker. Russerne har alltid pløyet jorden og dyrket brød. Hva er s alt? Hvor kommer det fra og hvorfor trengs det?

S alt er et mineral som lett tas opp av menneskekroppen. Det er nødvendig for livet til alle organismer. Dens kjemiske sammensetning er en forbindelse av natrium og klor (NaCl). Dette er et veldig viktig stoff. Den opprettholder vann-s altbalansen i kroppen, regulerer surheten i magen, påvirker funksjonen til muskler og nervesystemet.

hva er s alt
hva er s alt

Hva er s alt, gamle mennesker visste og satte pris på det. Hun bet alte seg i det gamle Roma for slaver, ga ut lønn. I Sentral-Afrika ble det ansett på nivå med gull. Økningen i prisen på dette matproduktet forårsaket opptøyer og revolusjoner.

I vår tid har verdien av s alt gått betydelig ned. Den kan enkelt kjøpes i enhver dagligvarebutikk. Men dette betyr ikke at det skal behandles tilfeldig. Overflødig s alt, så vel som mangel, er skadelig for kroppen.person. Ikke rart den fikk navnet «White Death». For mye s alt i kroppen fører til høyt blodtrykk. Belastningen på nyrene øker, dette forårsaker hevelse i lemmer. Utvekslingen av kalium og kalsium bremser ned, noe som påvirker reproduktive organer. En person bør vite hva s alt er i den optimale mengden.

Minste daglige mengde NaCl for kroppen er 2 gram. Maksimalverdien er 6 gram for de nordlige regionene i Russland og 25 gram for de sørlige. Når du teller mengden s alt når du lager mat, må du vurdere at det finnes i noen matvarer. For eksempel inneholder en liter melk 4 gram NaCl. Spesielt mye s alt blir konsumert med hurtigmat. Det øker appetitten, og dette brukes av produsenter og selgere av alle slags chips, hurtigmat, kjeks.

s alt- og vannbehandling
s alt- og vannbehandling

S alt kan brukes ikke bare som krydder til mat, men også som et medisinsk stoff. I kombinasjon med vann lindrer det betennelse, det kan behandles for mild forgiftning. Det er mange hjemmelagde oppskrifter. Behandling med s alt og vann ble også brukt av våre bestemødre. Her er noen tradisjonelle medisinoppskrifter.

  1. Gurgler med sår hals. En halv teskje bord- eller havs alt løses opp i et halvt glass varmt vann. Disse sammensetningen gurgle om morgenen og umiddelbart etter å ha spist. Den renser mandlene og stemmebåndene og lindrer betennelser.
  2. Rhinittbehandling. En halv teskje s alt løses opp i et glass varmt vann. Skyll og skyll nesehulen minst to ganger om dagen.
  3. Bittinsekt. En teskje s alt blandes med vann til en tilstand av grøt. Denne sammensetningen påføres bittet. Vellingen forhindrer betennelse, lindrer smerter og hevelser.
  4. Behandling med vann og s alt for mild forgiftning. Pasienten får et glass varmt s altet vann for å fjerne giftstoffer og giftstoffer og fylle på væskenivået i kroppen. For å lindre symptomene på forgiftning, er det nødvendig å oppbevare preparater av s altvannsløsninger i hjemmemedisinskapet. Det kan være betyr "Regidron" eller "Glucosolan". De er utmerket mot diaré og forgiftning.
vann- og s altbehandling
vann- og s altbehandling

Svaret på spørsmålet: "Hva er s alt?" - ville være ufullstendig hvis ikke for å nevne s alttypene. Mange argumenterer for hva som er bedre: steins alt eller havs alt. Mange kokker og leger foretrekker sistnevnte variant. Det antas at havs alt, i tillegg til natriumklorid, inneholder nesten hele komplekset av sporstoffer. Men det er ikke alltid tilfelle. I Amerika, for eksempel, blir havs alt renset og filtrert til et rent stoff. Derfor, før du kjøper, må du lese sammensetningen og produksjonsmetoden for dette verdifulle produktet.

Anbefalt: