Deadaptation er et vanlig problem i ungdomsårene

Innholdsfortegnelse:

Deadaptation er et vanlig problem i ungdomsårene
Deadaptation er et vanlig problem i ungdomsårene
Anonim

Et gunstig psykologisk klima i ethvert team er en forutsetning for en persons velvære. En dyktig voksen personlighet har allerede erfaring med å kommunisere med mennesker og kan bygge sin egen relasjonsbane og føle seg komfortabel. Men ungdom er mer utsatt for ulike avvik i forhold. Disadaptation er en spesiell psykologisk tilstand der en person ikke føler seg komfortabel i miljøet der han er. Slike problemer kan ikke ignoreres, da de kan føre til alvorlige konsekvenser: depresjon, psykiske lidelser og sykdommer.

feiljustering er
feiljustering er

Deadaptation of teenagers

I den innledende fasen av dannelsen av psyken, må en tenåring være tydelig klar over sin betydning og eksklusivitet. Han er på terskelen til dannelsen av idealer og stereotyper, som senere vil bli normen for hans oppførsel. I detperiode, er det viktig å legge merke til hans individuelle positive egenskaper og fokusere barnet på dem, siden han på grunn av alderen fortsatt ikke er i stand til å evaluere seg selv tilstrekkelig. For en tenåring er alt som er i ham viktig, og han vil praktisere alle oppførselsmodeller med samme interesse. Men hvis du i tide tar hensyn til de positive aspektene ved karakteren hans og viser hvordan de kan brukes i kommunikasjon, kan du advare en tenåring mot mange feil. I tilfelle et barn ikke vet hvordan det skal bruke bagasjen av følelser, ønsker og forventninger som raser inni ham, er feiljustering mulig. Det er mer sannsynlig at dette skjer når en tenåring blir forsømt på skolen og hjemme.

mistilpasning av ungdom
mistilpasning av ungdom

Typer mistilpasning

I ungdomsårene er en person mest følsom for eksterne vurderinger og meninger fra andre, så det er viktig for ham å akseptere ham i alle sosiale kretser. Disadaptation er en uoverensstemmelse mellom meninger som synes for et barn: ham om seg selv og de som står ham nær om ham. De vanligste typene ustabile psykologiske tilstander i ungdomsårene er familie- og skolemistilpasning. I det første tilfellet føler barnet seg ikke nødvendig og elsket i familien eller observerer grove brudd på moralske standarder for oppførsel. I det andre tilfellet opplever tenåringen utrygghet på grunn av uoverensstemmelsen mellom foreldres og læreres forventninger til hans suksess i læringen.

skolemistilpasning
skolemistilpasning

Forebyggende tiltak

For å unngå problemer er det ikke nødvendig å rose barnet med eller uten. Viktiglegge merke til positive ambisjoner i tide og oppmuntre, stimulere dem. Og negative handlinger bør utsettes for korrekt fordømmelse og forklaring. Foreldre bør ikke umiddelbart bli opprørt hvis de merker negative manifestasjoner - tenåringer prøver nesten alt de ser. For det første må et barn i denne alderen beskyttes mot negative følelsesmessige briller, og for det andre må de reagere tilstrekkelig på alle handlinger, og dermed danne en personlighet. På skolen, i de første studieårene, er det viktig å utføre en individuell tilnærming til en tenåring i samsvar med hans nivå av psykologisk og mental utvikling, slik at mistilpasning ikke oppstår. Dette er bare mulig med felles innsats fra lærerstaben og familiemedlemmer.

Anbefalt: