Onde rottweilere - karaktertrekk eller feil i oppdragelsen?

Innholdsfortegnelse:

Onde rottweilere - karaktertrekk eller feil i oppdragelsen?
Onde rottweilere - karaktertrekk eller feil i oppdragelsen?
Anonim

"Rottweileren er en sint hund!". Denne stereotypen har lenge vært populær blant folk. Imidlertid tror bare de som ikke er kjent med denne rasen. Disse hundene er faktisk seriøse dyr med en balansert karakter. Det viktigste er å ikke gjøre hunden sint.

sint rottweilerhund
sint rottweilerhund

Årsaker til hierarkisk aggresjon

Selv de hundene som bor hjemme og sover i en seng med eierne, fortsetter å eksistere etter prinsippet om pakke. For en hund er det ikke noe som heter likhet. Det er grunnen til at hun fra fødselsøyeblikket må kjenne sin plassering i flokken tydelig. Hvis en person oppdrar henne ordentlig, vil det ikke være noen atferdsproblemer når hun blir en stor hund.

Følgelig, avhengig av oppførselen til eieren, kan det være to scenarier. Enten vil eieren gi hunden beskjed om at han har ansvaret, eller så bestemmer hunden selv plassen i flokken. Hvis du ikke viser at lederen er en person, vil hunden definitivt prøve å ta hovedposisjonen.

Du må forstå at en sint rottweiler er et resultat av feil oppdragelse. Hunden kan ikke av seg selv begynne å skynde seg på eieren, være ulydig ogknurre. Hvis en valp får lov til å oppføre seg dårlig, vil ikke hunden adlyde i voksen alder.

Ufarlige ting, som å la hunden gå å spise først, sove hvor den vil, fører til uønskede konsekvenser. Det er etter dette at hunden begynner å betrakte seg selv som en leder.

Forebyggende tiltak

Jo tidligere eieren tenker på riktig oppdragelse av hunden, jo mindre problemer med hierarkisk aggresjon vil det være. Du må forstå at det regnes som en av de farligste. Fra den første dagen hunden oppholder seg i huset, må du vise at lederen er en person.

Pass på å bestemme stedet hvor hunden skal sove. Hun bør forbys å slå seg ned der hvert medlem av familien hviler og sover.

I tilfelle hunden legger seg på gulvet og blokkerer veien, må du ikke gå over eller gå rundt. Du må skyve hunden forsiktig vekk med foten. Under ingen omstendigheter skal du skade. Hvis hunden knurret, er det problemer med aggresjon. Du må fortsette å oppføre deg slik til hunden beveger seg uten innvendinger.

Rottweiler-aggresjon
Rottweiler-aggresjon

Fiksing the situation

Hvis rottweileren er sint, må du ta affære. Et faktum bør bemerkes: en uvennlig valp vil aldri vokse opp til å bli en god og snill hund. Det vil utgjøre en fare for både familien og vanlige forbipasserende på gata. Du kan rette opp situasjonen både i en valp alder, og allerede i voksen alder. Før du begynner å ta grep, må du vurdere situasjonen: hunden kan være mer energisk og sterk. I ingen tilfeller kanstarte en "kamp" hvis en person ikke er sikker på sin seier. Å avvise konfliktprosessen og trekke seg tilbake er ikke den beste løsningen. Så hunden vil bare igjen bli overbevist om at han er lederen.

Først kan du prøve å omskolere deg selv. Dette gjøres ved hjelp av fysisk påvirkning, kastrering, straff, oppmuntring. Hvis ikke dette hjelper, bør du gi hunden til omskolering til en fagperson. I avanserte tilfeller, når hunden ignorerer alle kommandoer, bør den avlives.

Anbefalt: