Hva slags vindusisolasjon er det?

Innholdsfortegnelse:

Hva slags vindusisolasjon er det?
Hva slags vindusisolasjon er det?
Anonim

Tettheten til vinduer er en av de viktigste komponentene for å holde varmen i rommet. Hvis den brytes, kan det ikke være snakk om noe komfortabelt liv. I dette tilfellet bør vindusisolasjon velges og installeres. Denne tilnærmingen lar deg raskt og effektivt redusere varmetapet i en leilighet, privat hus eller andre boliglokaler.

selvklebende vindusisolasjon
selvklebende vindusisolasjon

Gummiforsegling

Denne vindusisolasjonen er selvklebende. De er veldig praktiske å bruke. Den ene siden er klissete. Den er beskyttet av en papirbakside, som fjernes under installasjonen. Gummitetningen er tilgjengelig med en profil i ulike former og høyder, noe som i stor grad forenkler valg av produkt for ulike sp altestørrelser. Fordelene med dette isolasjonsmaterialet inkluderer en overflod av farger. Det vil si at du kan velge en gummipakning som vil være nesten usynlig.

Silicon Sealant

Dette materialet har mange positive egenskaper. Hangodt fyller sprekker, beholder sine egenskaper under påvirkning av fuktighet, sollys og vind. Silikonforseglingsmidler er heller ikke redde for temperaturendringer. Slike varmeovner for vinduer er tilgjengelige i forskjellige farger. Men de mest populære var hvite og fargeløse. Dessverre har de nevnte tetningsmassene en alvorlig ulempe - de er vanskelige å dekorere. Det vil si at det er nesten umulig å male dem. Derfor brukes de som tetningsmasse for vindusrammer under innglassing. De påføres vanligvis sporene før glasslistene festes.

skumisolasjon for vinduer
skumisolasjon for vinduer

Skumisolasjon for vinduer

Dette isolerende vindusmaterialet er ganske populært. Skumisolasjon selges i ruller. Vanligvis har den ene siden av den en selvklebende base, dekket med en papirbakside. Det vil si at det er veldig enkelt å montere den. For å gjøre dette er det nødvendig å fjerne filmen som beskytter den klebrige basen, og deretter trykke materialet godt til overflaten som skal limes. Effektiviteten til skumisolasjon er lav. Men det lar vinduene "puste".

Isolerglasssparkel

Dette tetningsmaterialet er et av de eldste. Selges i bygg- eller jernvareforretninger. Det ser ut som plasticine. Når det gjelder fysiske og mekaniske egenskaper, også. Den brukes til å forsegle sømmene mellom glasset og rammen. Den er egnet for både innendørs og utendørs bruk.

vindusvarmere
vindusvarmere

Isolasjon for plastvinduer

Alle ovennevnte materialer er egnet for trevinduer. Men forI det siste har plastvinduer kommet i forgrunnen. Hvis de er laget av høy kvalitet, og installasjonen deres ble utført profesjonelt, er det ikke nødvendig med ytterligere forsegling, og enda mer isolasjon. Ellers må du løse problemet selv. Og her er flere alternativer mulig:

  1. Paraffin eller silikonforsegling kan brukes til å tette små hull.
  2. Innvendige og utvendige skråninger kan også isoleres. For disse formålene er skum eller polyuretanskum egnet. Etter at isolasjonen er montert, skal bakkene dekkes med sparkel.
  3. I noen tilfeller vil det ikke være behov for vindusisolering. Eliminering av defekter oppnås ved å justere beslagene.

Anbefalt: