Typer hunder

Typer hunder
Typer hunder
Anonim

En rase er en generell gruppe hunder som har felles opphav, karakteristisk utseende, oppførsel og kroppsbygning. Alle karaktertrekk til hunder er arvet. Enhver rase er en bestemt type menneskelig arbeid. Rasen kan påvirkes av avl, oppstalling, fôring og trening. Ugunstige forhold for internering kan føre til utryddelse av en viss rase. La oss se på eksisterende typer hunder.

Typer hunder
Typer hunder

I den moderne verden er det et stort antall forskjellige raser (deres antall er fire hundre). Dekorative hunder tjener som dekorasjon for et vakkert hjem. Dekorative raser inkluderer: Australian Silky Terrier, American Hairless Terrier, English Bulldog, Biewer Yorkshire Terrier, Bichon Frise, Coloured, Pekingese og mange andre. Disse typer hunder får Hollywood-stjerner og ikke bare. De har et morsomt utseende og krever spesiell omsorg og holdning. I moderne dyrebutikker kan du kjøpe vakre klær, halsbånd og smykker til slike kjæledyr.

Det finnes også typer hunder som vokter territoriet og er ansvarlige for eierens sikkerhet, de kalles servicehunder. Disse inkluderer: Shepherd, Rottweiler, English Bulldog, Shar Pei, Pit Bull og så videre. Servicehunder gir menneskerpraktisk hjelp. Men for at de skal kunne utføre sine direkte plikter, må de få opplæring. Du kan gjøre det selv eller ved hjelp av en profesjonell hundefører. Typer av raser av servicehunder har sine egne egenskaper. Men hvis du finner den rette tilnærmingen til kjæledyret ditt, vil han elske deg tilbake og tjene deg trofast.

typer hunderaser
typer hunderaser

Hvis du er fan av jakt, så velg jaktraser. Disse inkluderer: Afghansk Hound, Dalmatian, Basset, Beagle, Dachshund, Labrador, Fox Terrier og mange andre. Slike hunder er veldig kvikke og energiske, de trenger å løpe mye i frisk luft, de vil lett fange byttedyr og bringe det til eieren.

Slags små hunder er for tiden veldig fasjonable, enhver stilig jente drømmer om å putte en slik skjønnhet i vesken hennes. Små hunderaser inkluderer: Japanese Chin, M alteser, Russian Toy, Chihuahua, Papillon og mange andre. Disse hunderasene er små i størrelse, vekten deres når knapt et kilo. De er veldig blide, men sjenerte og er vanligvis redde for rare hunder og mennesker. For at ditt lille kjæledyr ikke skal bli syk, må det regelmessig tas med til veterinæren og gis alle nødvendige vaksinasjoner.

typer små hunder
typer små hunder

For tiden er det nye typer hunder som er forskjellige i farge, karakter og oppførsel. Du kan finne nye raser i moderne barnehager eller dyrebutikker. Hvis du ønsker å kjøpe en sunn hund, er det bedre å gjøre det i spesialiserte kenneler. Derdu vil få sertifikater og dokumenter som bekrefter stamtavlen. Vær sikker på at du blant et så stort utvalg kan finne en ekte venn som vil være med deg uansett.

Anbefalt: