Brachycephalic dog: funksjoner, raser, omsorg
Brachycephalic dog: funksjoner, raser, omsorg
Anonim

Det finnes et stort antall hunderaser på planeten vår, og alle kan deles inn i to typer i henhold til hodeskallens struktur - dolichocephalic og brachycephalic. Dessverre er brachycephalic hunder mindre heldige. Den spesielle strukturen til hodeskallen forårsaker en rekke ulemper for dyr, og utgjør noen ganger en fare for liv.

Hva er brachycephaly?

Brachycephaly er en forkortning av fronten av skallen. Det vil si at dette er alle våre favoritt- og veldig populære hunderaser med en flat snute som snorker og grynter morsomt. Men for dyr med et så ganske origin alt utseende, gir denne funksjonen mange ubehagelige øyeblikk. En stor mengde bløtvev, kombinert med en unormal struktur i hodeskallen, fører til mange helseproblemer.

Søt brachycephalic representant
Søt brachycephalic representant

Utseendet til disse firbeinte dyrene er virkelig påfallende forskjellig fra deres motstykker til den dolichocephalic arten. Nesen til hunden er kort, bredt hode, malocclusion, på grunn av hvilken underkjeven er foran den øvre. Selvfølgelig kan du prøvekurere brachycephaly med plastisk kirurgi, ved å utvide neseborene og fjerne overflødig vev. Derfor, før du skaffer deg en slik hund, bør du tenke - kan du gi ham nødvendig stell?

Problems of brachycephaly

Det første problemet brachycephalic hunder møter er pustevansker. Ikke ignorer hvis du legger merke til følgende:

  • hunden din puster tungt;
  • inhaler-ekshaler økt;
  • piping og plystring høres;
  • hoste ledsaget av skummende spytt;
  • hunden er rastløs;
  • tungen og tannkjøttet hennes er blåaktige.

Du bør ta kjæledyret ditt til veterinæren for en undersøkelse. Generelt bør pusten til en brachycephalic overvåkes nøye, fordi det allerede er vanskelig for dem å puste, og hvis noen patologiske prosesser også oppstår, er dette en dobbel risiko for helsen.

Strukturen av skallen til hunder med denne funksjonen gir mange problemer for tennene, og malocclusion er det mest ufarlige. Faktum er at kjevene og tennene ikke kan utvikle seg norm alt på grunn av den forkortede snuten. De har liten plass, og de vokser etter hverandre, på grunn av dette lider dyret av skjeve tenner. Matpartikler forblir mellom dem, og tannkjøttbetennelse kan senere utvikle seg. I tillegg kan krumningen være slik at de øvre tennene kan grave seg inn i munnvevet, noe som selvfølgelig gir ubehag for hunden og kan forårsake infeksjon.

hund med flat snute
hund med flat snute

Utilstrekkelig rynkepleie påsnuten fører til utseendet av sopp og bakterier mellom dem, som hos brachycephalic hunder, er økt hudfuktighet notert. Hvis dette ikke følges, kan prosessen forverres og bare plastisk kirurgi for å fjerne hudfolder kan hjelpe.

I tillegg har hunder med brachycefali nedsatt termoregulering. Under varme eller fysisk aktivitet, på grunn av det reduserte området av nese og slimhinne, klarer de ikke å senke kroppstemperaturen, noe som fører til overoppheting.

Fôring av disse hundene frarådes på det sterkeste - de er utsatt for overvekt, noe som bidrar til kortpustethet, som er full av konsekvenser.

De fleste brachycephalic hunder lider av allergier. Det er farlig fordi det kan føre til hevelse i luftveiene, som er en trussel mot livet. Allergier kan også vise seg i form av dermatitt.

Sykdommens innvirkning på synet

Problemet med syn hos brachycephals er en egen sak. Øynene til disse hundene er overdrevent svulmende. Omfanget av dette avhenger av hunderasen. Noen dyr er til og med fratatt evnen til å lukke øynene fullstendig, noe som fører til uttørking av hornhinnen og utseendet av sår og andre sykdommer på den.

I tillegg kan brachycephalic hunder oppleve økt riving på grunn av et brudd på utstrømningen av væske fra tårekanalene. På grunn av dette er øynene konstant fuktige, og håret rundt dem er vått. Men en stor bule av øynene skaper vanskeligheter på en annen måte. Slike hunder skader ganske ofte, på grunn av sin nysgjerrighet, synsorganene og støter på skarpe eller harde gjenstander.

pekingeser svulmende øyne
pekingeser svulmende øyne

Regler for stell og vedlikehold

For at kjæledyret ditt med brachycephaly skal føle seg mer eller mindre komfortabelt, må du skape passende forhold for ham og følge noen anbefalinger.

  • Ikke gå tur med kjæledyret ditt med halsbånd. Gi preferanse til hunder med en selefunksjon som ikke klemmer nakken, men som fordeler belastningen og trykket jevnt.
  • Se etter endringer i hundens pust og lyder. De kan indikere en sykdom.
  • Ikke selvmedisiner. Ved det minste tegn på fare for kjæledyrets helse, kontakt veterinæren din.
  • Utfør en medisinsk undersøkelse på en veterinærklinikk hvert år. En tidsbestemt undersøkelse vil bidra til å forhindre utseende eller utvikling av en bestemt sykdom.

Eiere av brachycephalic hunder bør også alltid ha flere legemidler for hånden i form av injeksjoner: Furosemid eller Lasix, et væskefjernende middel, og Prednisolon og Tavegil ved alvorlig allergisk ødem.

Hunder med svulmende øyne
Hunder med svulmende øyne

Hvilke raser av brachycephalic hunder finnes

Brachycephals inkluderer følgende typer raser vi elsker:

  • English Bulldog;
  • French Bulldog;
  • pug;
  • pekingeser;
  • shar pei;
  • chihuahua;
  • japansk hake;
  • Pomeranian og andre.

Den uvanlige strukturen til hodeskallen og de myke foldene i huden gjør dem spesielt søte og veldig populæreblant hundeelskere.

Beskrivelse av den franske bulldoggen

Fransk bulldog
Fransk bulldog

En av de mest populære hundene med flat ansikt er den franske bulldoggen. Den tilhører kamprasene, mellomstor og korthåret. Ørene hans er oppreist, hundens nese er flat og klumpet. Dette er et muntert og smidig dyr, med en stabil psyke og veldig pålitelig, i stand til alltid å beskytte eieren i tilfelle fare.

Generelt har hver av de ovennevnte hundene attraktive trekk ved utseende og karakter, men når du velger et kjæledyr, husk at du er ansvarlig for de du temmer.

Anbefalt: