Royal puddel: beskrivelse av rasen

Innholdsfortegnelse:

Royal puddel: beskrivelse av rasen
Royal puddel: beskrivelse av rasen
Anonim

Den kongelige puddelen er en veldig intelligent hunderase. Det er det vi skal snakke om i dag. Først vil vi beskrive hvordan en slik hund ser ut, etter det vil vi snakke om dyrets natur. Vi vil også berøre temaet innhold i artikkelen vår. Så la oss komme i gang…

Utseendebeskrivelse

kongelig puddelbilde
kongelig puddelbilde

Puddelen har en proporsjonal kroppsbygning, snuten er solid, elegant. Øynene er mørke (brune eller svarte), livlige, mandelformede. Potene er små, fingrene er bøyde, forbundet med en membran. Krysset er ikke skrånende, avrundet. Halen er høyt ansatt og forankret etter rasestandarder.

Gjennomsnittsvekten er ca. 21 kilo, og mankehøyden er ca. 55 cm. Royal Poodle kommer i hvit, aprikos, svart og grå.

Forventet levealder er i gjennomsnitt femten år.

Character

En slik hund har et muntert gemytt, høy intelligens og utmerket hukommelse. Ikke rart at mange representanter for rasen opptrer i sirkuset. Trenger en konstant intellektuell belastning. Hvis du trener en hund, må du tenke over metodikken, siden monotone øvelser snart vil kjede seg med puddelen. Bra for trening. Tålmodighet og vennlighet er det som skal til for gode resultater frastudere. Du kan ikke være aggressiv i dette. Kongepuddelen er immun mot denne typen trening.

kongepuddel
kongepuddel

Disse hundene har fortsatt en uvanlig følelse, de elsker å få eierne til å le og overraske. De liker å gjøre triks. Derfor, hvis du ønsker å skaffe deg en slik hund, ta deg tid til å trene ham. Den kongelige puddelen, hvis bilde du ser i artikkelen vår, kommer godt overens med barn og andre dyr. For et barn vil en slik hund etter eget ønske bli et "levende leketøy", fordi han ikke blir fornærmet av skøyerstreker. Et slikt beist liker spesielt å leke med representanter for rasen sin. Det er en fornøyelse å se dem samhandle.

Den kongelige puddelen trenger konstant kommunikasjon med mennesker. Et slikt kjæledyr følger hver bevegelse fra eieren sin.

Royal puddelvalper trenger god oppdragelse og trening fra barndommen, ellers vil voksne dyr være sta opprørende, og skape problemer for eierne og andre.

En slik hund er veldig entusiastisk over hobbyen til eieren. Kongepuddelen blir for eksempel gjerne reisefølge. Hvis du fører en rolig livsstil, ofte tilbringer tid på sofaen, vil kjæledyret ditt dele denne hobbyen.

kongelige puddelvalper
kongelige puddelvalper

Kjæledyrpleie

Først skal vi fortelle deg hvordan du tar vare på pelsen til en slik hund. Hver dag må du gre puddelen i omtrent ti minutter. Takket være denne prosedyren kan du forhindre utseendet av floker. Det er nødvendig å kutte det en gang hver 1,5 måned. Det er flere alternativer for puddelhårklipp. Du kan gjøre dem selv eller overlate denne saken til fagfolk.

Utendørsturer

Kongepuddelen trenger aktive og energiske turer som varer i mer enn en halvtime. Regelmessig fysisk aktivitet er en garanti for god helse.

Omsorg for negler, tenner og ører

Ørene bør inspiseres med jevne mellomrom og rengjøres med bomullspads dynket i varmt vann.

Etter å ha gått, sørg for å vaske potene. Klør bør trimmes et par ganger i måneden med en spikerkutter eller spesialsaks. Kantene bør behandles med en neglefil.

Det er nødvendig å pusse tennene til en puddel ved å bruke en spesiell tannkrem for hunder. Børsten kan være vanlig.

stor kongepuddel
stor kongepuddel

Syddommer av rasen

Representanter for rasen er utsatt for følgende sykdommer:

  • lymfadenitt;
  • epilepsi;
  • tarmvolvulus;
  • degenerativ myelopati;
  • diabetes mellitus;
  • oppblåsthet;
  • glaukom;
  • intervertebral platesykdom;
  • hoftedysplasi;
  • progressiv retinal degenerasjon;
  • insulinom;
  • hypotyreose;
  • cataract;
  • von Willebrands sykdom.

Mat

Du kan mate puddelen din med naturlig mat. Hoveddietten er magert kjøtt (kalkun, kylling). Det bør ikke være mer enn 300 gram per dag. Av innmat er storfelever spesielt nyttig. Fra frokostblandinger er det verdt å gi preferanseris og bokhvete. Sjøfisk bør legges til puddelens kosthold. Epler og gulrøtter kan også gis til denne hunden. Grønt og grønnsaker er et flott tillegg til grøt. Meieriprodukter (lite cottage cheese, kefir og melk) bør også tilsettes kostholdet, men kun hvis puddelen ikke er allergisk mot dem.

Vegetabilsk olje er en kilde til vitaminer og nyttige fettsyrer. I dietten til denne hunden må du også legge den til. En teskje per dag vil være nok.

Den kongelige puddelen skal ikke spise "fra mesterens bord". Alt røkt kjøtt og søtsaker er svært skadelig for helsen til en slik hund.

Du kan mate puddelen og ferdige produkter. Det viktigste er å velge fôr av høy kvalitet. Hvis du foretrekker tørrmat, sørg for å inkludere en bolle med vann.

puddel kongelig pris
puddel kongelig pris

For å unngå mageproblemer, ikke bland "naturlige" og ferdige produkter. Hvis du trenger å endre kostholdet ditt, gjør det gradvis. Dette er den eneste måten å unngå problemer med mage-tarmkanalen.

Liten konklusjon

Lurer du på hvor mye en kongepuddel koster? Prisen for en slik hund varierer fra femten til tjue tusen rubler. Det er umulig å nevne den nøyaktige kostnaden, siden alt avhenger av valpens stamtavle.

Nå vet du hva en kongepuddel er, bildene i artikkelen vil hjelpe deg med å studere en slik hund mer detaljert. Hvis du ønsker å få denne hunden, vil innholdstipsene vi har gitt deg hjelpe deg.

Anbefalt: