Korrigerende briller - hva er det? Korrigerende briller: generelle egenskaper, beskrivelse, varianter, bilder

Innholdsfortegnelse:

Korrigerende briller - hva er det? Korrigerende briller: generelle egenskaper, beskrivelse, varianter, bilder
Korrigerende briller - hva er det? Korrigerende briller: generelle egenskaper, beskrivelse, varianter, bilder
Anonim

Synshemming har blitt vanlig i dag. Det finnes imidlertid optiske enheter som kan løse dette problemet. Korrigerende briller hjelper til å se hvordan en sunn person er. Hva det er? Dette er spesialprodukter som brukes til både refraksjon og overnatting.

Risiko for å kjøpe dårlige produkter

I dag selges optiske enheter for korrigering av syn nesten over alt. De kan kjøpes selv i underjordiske passasjer. Men kan du stole på kvaliteten deres? Mange mennesker har aldri sett et så oftalmisk produkt som korrigerende briller. Hva det er, vet de ikke. Stilt overfor behovet for å kjøpe slike produkter, gjør de feil. Som et resultat må de møte negative konsekvenser:

  • en person begynner å oppleve tretthet i øynene, og synet fortsetter å bli dårligere;
  • innfatninger av dårlig kvalitet irriterer huden og fører til allergiske reaksjoner;
  • briller ser uharmoniske ut, ettersom eieren deres ikke la noen betydningutseende på produktene.
korrigerende briller hva er det
korrigerende briller hva er det

Hva bør du se etter?

Når du velger korrigerende briller, hva det er - må du vite. Dette er et oftalmisk produkt, noe som betyr at kjøpet bør tas med ansvar. Du trenger bare å kjøpe det i optikkbutikker. Hovedkomponenten i produktet er rammen. Det finnes flere typer av det:

  • Ett stykke. Den rammer inn linsene fullstendig.
  • Halvkantløs. Har kun overkant. Linsen er festet på den. Glass er løs bunn.
  • Rimless. Kantløs. Armene er koblet direkte til glasset. Slike innfatninger av korrigerende briller inneholder et element som holder dem sammen.

Metall og polymerer brukes som materialer. Rammer laget av acetat er noe av en nyhet.

korrigerende briller hva er det
korrigerende briller hva er det

Hvis du ønsker å bli eier av et kvalitetsprodukt, sørg for å se på spesifikasjonene. Dokumentene indikerer GOST R 51193-98. Det er skruppelløse selskaper som, når de lager korrigerende briller, ikke forstår hva det er. De må være produsert i henhold til lovbestemmelser. De styrer de generelle spesifikasjonene.

Standarder avgjør om synskorreksjonsprodukter oppfyller medisinske krav. Optiske enheter laget under håndverksmessige forhold utgjør en fare for menneskers helse. Men korrigerende briller laget i samsvar med alle kravene til GOSTdu kan kjøpe trygt.

gost korrigerende briller
gost korrigerende briller

Hvilke linser foretrekker du?

For produksjon av korrigerende glass brukes mineralglass og materialer av organisk opprinnelse. I det første tilfellet er det et gjennomsiktig stoff. Det dannes etter sterk avkjøling av forhåndssmeltede glassdannende komponenter. De resulterende linsene er ganske tunge, men de motstår mekanisk påkjenning veldig godt. Plastprodukter veier tvert imot lite. Men disse brillene krever ekstra belegg for å unngå riper.

Russiske og utenlandske firmaers tilnærming

Innlandske produsenter har klart å mestre produksjonen av korrigerende briller ved å bruke linsefargingsteknikken. De bruker ulike stoffer som har solkremegenskaper. Oftest kan du se produkter av grått og brunt. Imidlertid er det mer mettede farger på markedet: grønn, blå, gul. Amerikanere foretrekker grå briller, mens europeere foretrekker brune.

korrigerende briller anmeldelser
korrigerende briller anmeldelser

Russiske selskaper har en tendens til å velge farger tilfeldig. I utlandet, tvert imot, har en tendens til å ta hensyn til livsstilen til kundene. Representanter for kreative yrker tilbys briller med grå linser. Produkter reduserer kontrasten til grønt, og gjør cyan og blått mindre mettet. Det er tilrådelig å tildele brune briller til sjåfører og generelt til folk som tilbringer mye tid på veien. Hvis det er viktig for pasienten å opprettholde fargekvalitet ogøke kontrasten samtidig, han trenger grønnfargede linser. Dette er representanter for yrker som motorsykkelkjørere, skyttere, golfere.

Briller med gule linser anses å ha et særegent sporty utseende. Men eksperter anbefaler dem bare til folk som er involvert i tennis. De forbedrer orienteringen til spilleren på banen.

Hvis du får foreskrevet korrigerende briller, må du studere anmeldelsene - de vil fortelle deg mye nyttig. Kommentarene kan variere, for her, som i tilfellet med legemidler, avhenger alt av de individuelle egenskapene til pasienten og produsenten av produktene.

Viktige parametere

Hvis synet varierer fra 0,5 til 0,05, er det nødvendig med teleskopbriller. De er effektive i ametropia, samtidig som de øker størrelsen på gjenstander utmerket. Produktene inneholder én negativ og én positiv linse.

Prismatiske briller er beregnet på pasienter som lider av patologi i øyemuskulaturen. De to prismene som finnes i dem bryter strålene i en vinkel på 90 grader. Takket være dette kan en person legge en bok på brystet og i denne posisjonen se hva som er skrevet i den. Slik optikk gir uunnværlig støtte til sengeliggende pasienter.

gost korrigerende briller
gost korrigerende briller

I noen tilfeller foreskriver øyeleger korrigerende speilbriller. Hva det er? De har reflekterende egenskaper og brukes hos personer med ensidig hemianopi.

Spesialister skriver alltid ut en resept for korrigerende briller som inneholder spesielle parametere:

  • avstandssepareringoptiske sentre for linsene fra hverandre;
  • tallet ovenfor for begge øyne;
  • optimal center offset;
  • formål med optikk.

For å bestemme den optiske kraften, brukes en enhet - et dioptrimeter. Det finnes i alle oftalmologiske rom. Det er nødvendig å besøke øyelegen i tide for å stoppe sykdommen i de tidlige stadiene.

Enkelte modeller av korrigerende briller krever tilvenning, mens andre er upretensiøse. Vanskeligheter oppstår vanligvis med optikk som kan løse spesifikke problemer, som for eksempel astigmatisme. Det er derfor noen ganger til og med produkter valgt av fagfolk gir bivirkninger. Du må venne deg til dem gradvis.

produksjon av korrigerende briller
produksjon av korrigerende briller

For tiden produseres det korrigerende briller i salongene, og bilder av disse tilbys å se der, på stedet. Noen ganger overskrider deres optiske evner det tillatte. Du bør være forsiktig med dem. Kunder bestiller noen ganger oftalmisk optikk på forhånd.

Leger anbefaler å nekte å bruke visse modeller av korrigerende briller fortløpende. Det er bedre å bruke dem fra tid til annen, for eksempel når du setter deg bak rattet. Du kan bruke dem når du arbeider med deler som er små i størrelse.

Velg produkter etter ansiktstype

Så, den teoretiske delen er studert, nå kan du tenke på å lage et harmonisk bilde ved hjelp av briller. De bør ikke avvise utseendet sitt fra eieren. Selvfølgelig kan du velge din egenProdukter. Man bør imidlertid ikke glemme noen få regler som anses som grunnleggende.

  1. Ramme uten kant og semi-kant anbefales ikke for eiere av en langstrakt ansiktstype. For slike mennesker er det bedre å kjøpe mellomstore briller.
  2. Produkter med høy passform er bra for de med bred panne.
  3. Low-cut briller vil se bra ut på folk med store neser. Du kan bruke en massiv ramme i en mørk nyanse. Det er også greit å bruke en dobbel genser. Lignende råd kan gis til personer med stor hake. Hvis alle ansiktstrekk til en person er proporsjonale, er briller uansett form tillatt.
bilde av korrigerende briller
bilde av korrigerende briller

Velg etter farge

Folk med blondt hår passer korrigerende briller med sølv- eller gullinnfatning. En bronse nyanse ser bra ut på eiere av rødt hår, mens brunhåret, gyllent eller rødt kan anbefales. Brunetter, derimot, bør vurdere svart.

Valg etter garderobe

Strenge briller passer godt til en forretningsdress. Lysere løsninger anbefales for gatestil. De er populære blant den yngre generasjonen. Slike produkter finnes ofte blant optikk med polymerramme.

Anbefalt: