Hvordan forberede deg til graviditet: tips og triks

Innholdsfortegnelse:

Hvordan forberede deg til graviditet: tips og triks
Hvordan forberede deg til graviditet: tips og triks
Anonim

Utseendet til et barn er det viktigste øyeblikket i enhver kvinnes liv. Dette er et veldig ansvarlig og viktig stadium, fordi hver mor vil at babyen hennes skal være sterk og sunn. Viktig her er selve graviditetsprosessen, den mentale og fysiologiske tilstanden til moren i dette øyeblikket.

forberede gravide til fødsel
forberede gravide til fødsel

Ubalansert kosthold, mangel på fysisk aktivitet, ulike infeksjoner i kroppen, neglisjerte sykdommer, arvelige diagnoser – alt dette og mye mer har en betydelig innvirkning på intrauterin utvikling. Når man vet hvordan man forbereder seg på graviditet, vil det være mye lettere for en kvinne å holde ut og føde en sterk baby.

Hvordan forbereder du deg til graviditet?

Forberedelsesprosessen påvirker både menn og kvinner. Så, 2-3 måneder før unnfangelsen, er det tilrådelig for en mann å gi opp dårlige vaner: røyking og drikking av alkohol. Umiddelbart før unnfangelsen bør det tas tester og tilstedeværelsen av seksuelt overførbare sykdommer bør utelukkes. Forberedelsen av den vordende mor vil bli grundigere.

Forbereder for unnfangelse

Prevensjonsmetoden du bruker avgjør i stor grad hvordan du forbereder deg til graviditet. Så, i tilfelle du tar p-piller, bør du slutte å ta dem 4-5 måneder før ønsket unnfangelse. Når du bruker en spiral, må du fjerne den om 3-4 måneder. Dette er nødvendig slik at livmoren kommer seg og får styrke før den kommende handlingen, og den månedlige syklusen forbedres og normaliseres. I denne perioden er det bedre å bruke kondomer som et middel til beskyttelse.

forberedelse til fødselsøvelser
forberedelse til fødselsøvelser

Det er ønskelig for en kvinne å gjennomgå en fullstendig medisinsk undersøkelse. Først av alt er dette en undersøkelse av en gynekolog, siden ubehandlet erosjon eller en uventet smittsom sykdom kan forårsake alvorlig skade på det dannede fosteret. Det er nødvendig å ta en detaljert blodprøve, bestå en analyse for seksuelle infeksjoner, først og fremst herpes, klamydia, gonoré, syfilis, trichomoniasis, ureaplasmose og andre. I tilfelle bekreftelse av tilstedeværelsen av infeksjon, er det nødvendig å gjennomføre en omfattende behandling av begge partnere. Ved kroniske eller arvelige sykdommer er det nødvendig å konsultere smale spesialister slik at uventede komplikasjoner ikke påvirker svangerskapet.

hvordan forberede seg til graviditet
hvordan forberede seg til graviditet

Før graviditet anbefales det å være i god fysisk form. Hvis du har ekstra kilo eller tvert imot lider av overdreven tynnhet, er det bedre å stabilisere vekten og bringe den til optimal verdi. Det er nødvendig å tone musklene ved å utføre enklefysiske øvelser. Sterke belastninger er ubrukelige nå, men slike typer klasser som pilates, stretching, yoga vil komme godt med. Trening av det vestibulære apparatet og tøying er en utmerket forberedelse til fødsel. Trening vil hjelpe deg å føle kroppen din. Deretter kan de bestå i å forberede gravide til fødsel. Slike komplekser er enkle å finne i spesialiserte klasser i idrettsklubber.

Riktig ernæring er grunnlaget for god helse. Når du vet hvordan du forbereder deg på graviditet med et balansert kosthold, kan du spare mye på multivitaminkomplekser senere. Tross alt er det mye bedre og sunnere å få de nødvendige vitaminene og mineralene fra mat.

Anbefalt: