Ampulyariya-snegl - et merkelig kjæledyr

Ampulyariya-snegl - et merkelig kjæledyr
Ampulyariya-snegl - et merkelig kjæledyr
Anonim

Nylig har det blitt veldig moderne å holde akvarier. Og i dag skal vi snakke om de populære innbyggerne i glassboligen - ampuller. I artikkelen vil vi snakke om hva slags skapninger de er, hvordan man tar vare på dem og hvordan man mater ampullesnegler.

Det er mange legender om denne arten, og hvor mange navn som er tildelt den! Og "whisked barnepike", og "eple", og "gylden". Med et ord, det er ikke lett. Men hva er så merkelig med henne?

ampulle snegl
ampulle snegl

Sneglesnegl kommer fra Sør-Amerika, og dukket opp i Europa på 1900-tallet. Slike snegler er mest utbredt i tropiske land. I sitt naturlige miljø bor de hovedsakelig i stillestående og sakteflytende vannforekomster.

I naturen er skjellene deres blekbrune, med mørke striper. Den generelle fargen varierer fra lys til mørk, men overraskende nok er albinoer de mest populære. Ampullesneglen rømmer og lukker hornhetten.

Et annet interessant trekk ved dette bløtdyret er evnen til å bruke oksygen fra både vann og luft. Takket være dette kan de bevege seg fritt på land og til og med legge egg der.

akvariesneglesnegler
akvariesneglesnegler

Sneglampullen er ganske stor: størrelsen på skallet når 7-8 centimeter. Til tross for størrelsen beveger hun seg veldig raskt. Hun har forresten en ganske skarp luktesans, som gjør at hun umiddelbart kan føle utseendet til mat.

Akvariesnegler er nesten altetende. I naturen er de tydeligvis fornøyd med vegetasjon, men i akvariet er de ikke uvillige til å tjene på fiskemat av animalsk opprinnelse.

Sammenlignet med andre snegler er de selvfølgelig kvikke, men de kan ikke konkurrere med fisk på noen måte, så de forblir ofte sultne, noe som betyr at de ikke bør holdes i et akvarium med dyr vegetasjon. Ja, og størrelsen tillater det egentlig ikke, snegler bryter rett og slett planter.

Det finnes et annet alternativ - fôr snegler med mat som er uegnet for fisk, som gulrøtter eller ferske agurker. Kort sagt, disse bløtdyrene er ekstremt upretensiøse. Det eneste som kan skade dem er bløtt vann, som ødelegger skjellene deres.

hva du skal mate ampullesnegler
hva du skal mate ampullesnegler

De er flotte for tropiske akvarier der den optimale vanntemperaturen er +20 grader Celsius. Ved for høy temperatur oppfører de seg mer aktivt, formerer seg oftere. Forresten, med hensyn til kjønnsbestemmelse: ampullesneglen er heteroseksuell, og kjønnsbestemmelse er en komplisert sak. Derfor, hvis du vil se avkommet til kjæledyrene dine, må du starte minst tre av dem. Men husk at kun ett skalldyr er tillatt per 10 liter vann.

Det skal bemerkes at de tåler nabolaget med fisk bemerkelsesverdig. Liten fredeligfisk skader dem ikke, hvis bare de er sultne, kan de trekke antennene. Men muslingene tilpasser seg raskt til dette.

Hvis du bestemmer deg for å fylle på akvariet med ampuller, vær forsiktig med behandlingen av fisken som bor i det. Mange medikamenter kan være dødelige for snegler.

Det er alt! Som du kan se, vil et slikt kjæledyr ikke gi problemer, men tvert imot vil det være et spektakulært tillegg til akvariet. Og når den spiser vegetasjon på veggene, vil den bli en utmerket "renser".

Anbefalt: