Vlizelin - er det stoff eller papir? Typer, beskrivelse, anvendelse

Innholdsfortegnelse:

Vlizelin - er det stoff eller papir? Typer, beskrivelse, anvendelse
Vlizelin - er det stoff eller papir? Typer, beskrivelse, anvendelse
Anonim

Hver person som minst én gang prøvde å sy en ting på egen hånd, møtte problemet med deformering av stoffseksjoner og individuelle deler av klær. For at produktet skal få et upåklagelig utseende, brukes et spesielt dempende materiale i syindustrien, som kalles interlining.

Hva er vidundermaterialet?

Høykvalitets bearbeiding av kutt i nedre kanter på skjørt og bukser, halser, nedbrettede krager kan bare gjøres med et godt dempende lag. Blant ikke-profesjonelle skreddere som akkurat har begynt å sy, er det en oppfatning om at interlining er et stoff. Dette er faktisk en misforståelse.

Interlining er et ikke-vevet dempende materiale med hvit eller gulaktig farge basert på cellulosefibre. Samtidig er tilsetning av polyesterfibre tillatt. Hvit er den vanligste fargen for mellomfôr, men du kan velge hvilken som helst nyanse avhengig av stoffet du velger.

interlining det
interlining det

I strukturen ligner interlining papir. Avhengig av formålet kan papirlaget være tynt og vektløst for lette stoffer ellerlike tykk som papp for å stive opp den stående kragen eller mansjettene.

På grunn av at det brukes et ekstra lag med stoff når du syr produktet, blir de delene av klærne som vanligvis lett deformeres under sying, samt under videre vask og rengjøring, ikke stivere og tettere. strekk, og gjenstandens utseende forblir upåklagelig.

Fleece produseres i ruller som er 100 meter lange og 80 til 100 centimeter brede.

Typer interlining

Fibrene som interlining er laget av kan være impregnert eller ikke. Avhengig av dette skilles to hovedtyper av pakningsmateriale: selvklebende og ikke-klebende. Den første brukes hovedsakelig til å skreddersy ulike klær. Den fjernes ikke, men forblir på stoffet for å gi ytterligere tetthet til detaljene i produktet.

Adhesive interlining er et fiberduk laget av cellulosefibre, som påføres et lag med lim. Det klebende belegget kan være kontinuerlig, som en film, og prikkete. For å gi detaljene om produktets stivhet, brukes en tett interlining med et kontinuerlig belegg. For å holde stoffet lett, men samtidig beholde formen, bruk et prikk alternativ.

Ikke-klebende mellomfôr kan være vannløselig og rives av. Det er lett å fjerne fra stoffet, så det er mer egnet for ulike typer kreativt arbeid. Det kalles også interlining for broderi. Det er nok bare å skylle det ferdige arbeidet - og pakningsmaterialet vil oppløses i vann. Eller du kan bare rive det forsiktig av stoffet uten å skade broderiet.

Interlining kan også gjenges. Med dette alternativet, langs fibrenedemping stoff er plassert maskin linje. Dette gir materialet ekstra styrke.

interlining for stoff
interlining for stoff

Hvis bare et lite område med klær må behandles når du syr et produkt, er det i dette tilfellet bedre å bruke en ikke-vevd kant. Den består av kutt av stoff med en bredde på 1 til 4 centimeter og er ideell for bearbeiding av de nedre delene av bukser og skjørt.

Fordeler og ulemper

I likhet med andre typer interlining-materialer har interlining for stoff også visse fordeler og ulemper.

Det viktigste positive poenget med å bruke denne typen dempende stoff er prisen. I motsetning til lignende materialer (for eksempel dublerin), er interlining relativt billig. Avhengig av typen og tettheten til lerretet, er prisen for det fra 20 til 50 rubler per meter.

interlining for brodering
interlining for brodering

Blant manglene er dens skjørhet. Ved uforsiktig håndtering rives fiberduk lett. Og hvis dempingsmaterialet er tett, kan delen av produktet bli stiv, som kryssfiner. I tillegg, til tross for at interlining ikke er papir, er det rynket, og det dannes også knekk og bretter på det.

Hvordan bruke interlining

Å jobbe med pakningsmateriale er ikke vanskelig, men for at produktet skal ha et upåklagelig utseende, må du følge visse regler. Til tross for at interlining ikke er et stoff, er det bedre å klippe det langs, som vanlig materie.

For å lime mellomforingsstoffet, er det nødvendig å feste det med et grovt limside til feil side av produktet og stryk med et varmt strykejern med damp gjennom et stykke stoff. For ting laget av tett materiale, bør kuttet først fuktes og først deretter strykes. Og omvendt limes ikke-vevd stoff tørt med et varmt strykejern til et lett tynt stoff. Trykk strykejernet mot stoffet i ikke mer enn 10 sekunder, ellers vil limet trenge gjennom på forsiden.

selvklebende mellomfôr
selvklebende mellomfôr

Flizelin for stoff brukes ikke bare når man syr et produkt, men også i nesten alle typer kreativitet.

Interlining er en uunnværlig assistent i sybransjen. Rimelig pris, brukervennlighet, produkter av god kvalitet fremhever fordelene med dette pakningsmaterialet blant andre typer og sikrer bred bruk.

Anbefalt: