Hund: hvor mange år lever dette dyret

Hund: hvor mange år lever dette dyret
Hund: hvor mange år lever dette dyret
Anonim

Mennesket får ofte en hund uten å tenke på hvor lenge den kan leve. Men livet til våre elskede kjæledyr er veldig kort, spesielt sammenlignet med vårt. Noen ganger skjer virkelige tragedier, fordi de over tid blir fullverdige medlemmer av familien, og deres død gir et alvorlig slag for husholdningen, spesielt barn. La oss prøve å finne ut hvilken hund som lever i hvor mange år. Det avhenger tross alt av rasen, størrelsen på dyret og leveforholdene.

hvor lenge lever en hund
hvor lenge lever en hund

Vi må vite at dette dyret vokser opp veldig raskt. Forventet levealder avhenger direkte av faktorer som ernæring, økologi, rase og disposisjon for sykdom. Og oppfatningen til noen mennesker om at det er mulig å likestille en hunds alder med et menneske ved å multiplisere den første med syv er feil. Dette er ikke sant i det hele tatt.

La oss svare på et spesifikt spørsmål: "Hvor mange år lever en hund?" Mediumvarigheten varierer fra 12 til 15 år. Toppen av utviklingen faller på 3-5 år. Og alderdommen for våre elskede kjæledyr kommer ved 7 år. Samtidig endres livsstilen deres. Hvordan det endrer seg avhenger av rasen. Små dyr foretrekker stillhet fremfor spill, prøv å sove mer. Ved jakt blir hørsel og lukt merkbart dårligere. Menn begynner å få problemer med vannlating. Alt dette gjenspeiles i deres karakter, ofte til det verre.

hvor mange år lever hunder
hvor mange år lever hunder

Mange er interessert i bestemte dyreraser. Hvor mange år lever for eksempel gjeterhunder? De tilhører ikke hundreåringer, deres gjennomsnittlige løpetid er 9-11 år. Men små chihuahuaer lever 15-17 år, laphunder - 18-20. Det vil si at størrelsen på dyret og dets rase er direkte relatert til spørsmålet vårt. Naturen, viser det seg, har tatt mer tid for små hunder enn for store.

Hvor lenge hunden vil glede deg avhenger i stor grad av forholdene for internering. Hvor mange år lever et kjæledyr? Dette er lagt i begynnelsen av hans livs reise. Pleie, omsorg, komplett og høykvalitets ernæring – alt dette er av stor betydning.

Ofte forlater kjæledyr denne verden uten hastverk og oppstyr, stille. Men det hender at de blir alvorlig syke og lider mye. I dette tilfellet anbefales det å avlive dyret. Dette vil bare gjøre ting bedre for alle. Det er til og med til en viss grad vår plikt.

hvor lenge lever gjeterhunder
hvor lenge lever gjeterhunder

Og nå om hvor mange år blandingshunder lever. Vi forstår alle at det ikke finnes en slik rase. Mongrel - et samfunn av hunder,som består av en rekke raser. Derfor er de alle så forskjellige, i motsetning til hverandre. De er forskjellige i karakter, farge, størrelse. En ting de har til felles er takknemlighet. Etter alle vandringene setter gårdshunden spesielt pris på den menneskelige deltakelsen.

Hvor mange år lever hun under sine vanskelige forhold? Den gjennomsnittlige indikatoren for fysiologiske evner skiller seg ikke fra andre - 9-12 år. Noen hundreåringer med normal ernæring og gode forhold lever opptil 20 år. Men hoveddelen av blandingene spiser fra søppelcontainere, har konstant kontakt med syke slektninger, og ikke bare med dem. Som et resultat får hunder ofte valpesyke: bare én kontakt er nok. Husdyr er vaksinert, men verft er fratatt dette, så de lever sjelden til høy alder.

Anbefalt: