Mødres ernæring og svisker mens du ammer

Mødres ernæring og svisker mens du ammer
Mødres ernæring og svisker mens du ammer
Anonim

Enhver mor som ammer babyen sin, bør tenke på kostholdet sitt. Tross alt er babyens kropp uforberedt på mange matvarer, og uønskede negative reaksjoner kan vises på dem. Denne artikkelen vil skissere om det er mulig å spise svisker mens du ammer, fordelene er navngitt, den omtrentlige ernæringen til en ammende kvinne er gitt, og allergifremkallende matvarer er listet opp, og nyttige anbefalinger er gitt om mors kosthold.

Fordeler med svisker

Svisker inneholder mange organiske syrer og sporstoffer som kalsium, fosfor, jern, kalium og magnesium. Den inneholder også vitaminer B, C, A, PP og inneholder pektin, fruktose, glukose og fiber. Den har en avføringsmiddel, antibakteriell, koleretisk og vanndrivende effekt, er bra for det kardiovaskulære systemet, forbedrer fordøyelsen og mye mer.

Svisker til ammingamming

svisker mens du ammer
svisker mens du ammer

På grunn av dens avføringseffekt anbefales bruk av svisker ved hyppig forstoppelse hos mor og barn. Men hvis det ikke er noe slikt problem, for å unngå å provosere diaré, bør dette produktet avbrytes eller spises i små porsjoner. Dessuten vil alle de ovennevnte vitaminene og mineralene være svært nyttige for mor og baby. Som ethvert nytt produkt, bør ammesvisker introduseres i kostholdet ditt gradvis for å avgjøre om babyen har allergiske reaksjoner på det. Hvis disse ikke blir observert, ta til slutt med opptil 3-4 bær per dag. I tillegg er svisker høye i kalorier, som er en annen grunn til at du ikke bør la deg rive med for mye av dem.

Svisker mens du ammer. Anbefalinger

Hvis du følger anbefalingene nedenfor, vil svisker være til nytte for deg og babyen din, og ikke skade.

mors ernæring med en baby
mors ernæring med en baby
  • Prøv å spise denne tørkede frukten som er dyrket hjemme, ikke kjøpt i butikken. Eller kjøp den på et pålitelig sted.
  • Kjøp ferske svisker med et attraktivt utseende.
  • Vask eller damp med kokende vann før bruk.
  • Ikke kombiner med andre produkter der babyens reaksjon ennå ikke er testet.

Mammas ernæring med babyens amming

En ammende mor trenger mer vitaminer og sporstoffer, og hun bør også forholde seg til noen restriksjoner. Slik som fullstendig røykeslutt og bruk av alkohol, reduksjonmengde sterk kaffe, te,

matvarer som forårsaker allergi
matvarer som forårsaker allergi

druer, belgfrukter, fet, røkt og stekt mat. Produktene som en mor med HS trenger er: meieriprodukter, magert fisk og fjærfekjøtt, grønnsaker og smør, grov- eller klibrød, grønnsaker og frukt, grønn- eller urtete, kjeks, kjeks, samt vann i mengden 35 g pr. kg vekt.

Mat som forårsaker allergi hos en baby som ammes.

Det er ingen hemmelighet at helsetilstanden til babyen er direkte avhengig av hva en ammende mor spiser. Noen matvarer kan forårsake allergi. Derfor bør følgende matvarer behandles med forsiktighet: jordbær, sitrusfrukter, bringebær, melk, egg, papaya, sjøkreps, honning, krabber, makrell, kaviar, sjokolade, peanøtter og mer.

Anbefalt: