Hvordan forberede seg til fødsel fysisk og ment alt?
Hvordan forberede seg til fødsel fysisk og ment alt?
Anonim

Fødselen av et barn, til tross for dets naturlighet, er en kompleks og ansvarlig prosess som logisk fullfører svangerskapet. De fleste vordende mødre (spesielt sent i svangerskapet) er preget av frykt for fødsel, angst og spenning - dette er helt norm alt. For å gjøre prosessen så trygg og enkel som mulig for både mor og baby, må du vite hvordan du forbereder deg til fødsel.

Kunnskap er makt: hva kan du forvente?

Hvordan forberede seg til fødsel uten smerter? Frykt kommer ofte fra uvitenhet. Det er dobbelt vanskelig for en kvinne som venter barn for første gang å forberede seg på den kommende påfyllingen. Og det er bra hvis det er oppmerksomme venner i nærheten, kvalifiserte leger, omsorgsfulle slektninger og rett og slett mer erfarne kvinner som er vennlige mot den vordende moren. Ellers kan hun nøye seg med bare fragmentariske fakta, ikke alltid pålitelige.

moralsk forberedelse til fødsel
moralsk forberedelse til fødsel

Hvordanforberede? Enkel fødsel er noe som i stor grad avhenger av den positive psykologiske holdningen til den vordende moren og hennes omgivelser. For å forberede seg på fødselen av en baby, er det veldig viktig å tydelig vite og forstå hva som skjer og på hvilket stadium av fødselen, hvordan man reagerer på det riktig, hva konsekvensene av feil oppførsel for kvinnen selv og for barnet hennes kan være. Både mor og baby bør være psykologisk forberedt på det etterlengtede møtet.

Bare rolig

Spesielt vanskelig for en kvinne er som regel første svangerskap og fødsel. Nesten hver vordende mor blir møtt med ubehag, som viser seg i følelsesmessig ustabilitet, revurdering av verdier, følelser av frykt og angst og usikkerhet. Slike problemer skyldes i stor grad endringer i den hormonelle bakgrunnen. I tillegg begynner en kvinne å innse sin nye status og det kommende ansvaret for morskapet, i forbindelse med dette opplever hun dype psykologiske endringer.

Mange er redde for den fysiske smerten ved fødsel, andre er redde for inkompetansen til leger som ikke vil kunne hjelpe ved en kritisk situasjon. Ofte opplever vordende mødre ubevisst angst kort tid før fødsel, fordi de ikke vet hvordan de skal ta vare på babyen. Som regel er de fleste av disse fobiene langsøkt, provosert av overdreven mistenksomhet. For å opprettholde psykologisk balanse må du nøkternt vurdere situasjonen og være i stand til å isolere reelle grunner til bekymring fra mistenkelige. For å gjøre dette er det viktig å vite hvordan man forbereder seg til fødsel uten tårer og smerte.

Hva kan hjelpe?

Hvordanpsykologisk forberede seg på fødsel? Det er flere måter å takle psykisk ubehag og følelsesmessig ustabilitet på. Kommunikasjon, kunnskap, visualisering og auto-trening, en positiv holdning vil hjelpe. Fødselsforberedende kurs gir for eksempel ikke bare et vell av nyttig informasjon som er spesielt nødvendig for en kvinne som forbereder seg på å bli mor for første gang, men avliver også mange myter som gjør gravide kvinner engstelige. Det er også en hyggelig samtale, en anledning til å tilbringe tid med nytte og glede.

kurs for vordende mødre
kurs for vordende mødre

Du kan velge spesifikke kurs, for eksempel akkurat de der de snakker spesifikt om hvordan forberede seg til en lett fødsel, om hjemmefødsel eller fødsel av et barn i vann. Det er bedre hvis klassene er designet for parbesøk og dekker ikke bare forberedelsene til fødsel, men også gir praktiske ferdigheter i å ta vare på en nyfødt. Det er bra om kurset inkluderer fysisk trening, videotimer, praktiske øvelser. Klasser bør velges avhengig av individuelle preferanser og hvordan svangerskapet går (hvis det er komplikasjoner, kan legen anbefale spesifikke kurs).

Hvordan forberede seg til fødsel psykologisk? En fin måte å få nyttig informasjon på er selvopplæring. Det finnes mange bøker om graviditet og fødsel i dag. Det er verdt å ta hensyn til "Waiting for a Baby" av William Sears, "The Most Important Russian Book of a Mom" av Valeria Fadeeva, "I'm a Mom Soon" av Irina Chesnova, "What to Expect When You 're Expecting" av Heidi Murkoff. Tidløs klassiker for foreldre- Benjamin Spocks bøker om graviditet, fødsel og foreldreskap.

Stå opp for trening

Å bære et barn er en svært alvorlig belastning for kvinnekroppen. Hvordan forberede seg fysisk til fødsel? Slik trening inkluderer flere viktige aspekter, en av dem er bevegelse og spesielle øvelser. Turer i frisk luft og mulig fysisk aktivitet er svært viktig. Perfekt for eksempel yoga eller gymnastikk for gravide i grupper, svømming eller vannaerobic. I de senere stadiene er det bedre å forlate alvorlig fysisk anstrengelse, fordi dette kan provosere for tidlig fødsel.

yoga for gravide
yoga for gravide

Spesiell gymnastikk har en gunstig effekt på tilstanden til en kvinne i stillingen og suksessen med fødsel. Øvelser som må utføres under streng tilsyn av fagfolk vil bidra til å øke immuniteten, tilpasse kroppen til økt fysisk anstrengelse, bidra til riktig utvikling av barnet og styrke morens luftveier, hjerte og blodårer. I tillegg vil implementering av spesielle sett med fysiske øvelser redusere risikoen for komplikasjoner under fødsel og bidra til rask restitusjon etter dem.

Også den vordende mor trenger herding, men selvfølgelig bare innenfor rimelighetens grenser. Ingen snakker om å dykke ned i et ishull for dåp eller gå barbeint i snøen, men det er nødvendig å inkludere turgåing og svømming i den daglige rutinen (vannet i bassenget skal være + 22 … 24 grader Celsius, økt - 30-40 minutter). Etter en dusj kan du tørke deg med et fuktig håndkle(kul). Først er det nok å tørke av føttene, så (etter ca. en uke) kan du stige til midten av låret og oppover.

Hva er på tallerkenen?

Hvordan forberede deg fysisk til fødsel? Spis riktig, selvfølgelig. Under graviditet (som i alle andre tider) er det ekstremt viktig å overvåke kostholdet ditt, innta nok vitaminer, mineraler og næringsstoffer, og ikke overspise. Den vordende mor anbefales på det sterkeste å eliminere eller minimere forbruket av fet eller stekt, kaloririk mat, røkt kjøtt og ferdigmat.

Det er lurt å spise mer sjøfisk, som inneholder omega-3-syrer, fiber, olivenolje (og vegetabilske oljer generelt). Du må spise litt, ofte, minst fire ganger om dagen. Omtrent en måned før fødselen av babyen, er det tilrådelig å inkludere kefir og tørket frukt i kostholdet, mer friske grønnsaker og frukt. Å spise for to er ikke verdt det - overvekt vil påvirke ikke bare fødselsprosessen negativt, men også varigheten av restitusjonsperioden.

ernæringsforberedelse til fødsel
ernæringsforberedelse til fødsel

Lær å puste

Hvordan forberede seg til fødsel uten smerter på egenhånd? Riktig pust er ekstremt viktig under fødsel. I tillegg, allerede i andre trimester av svangerskapet og i de senere stadier, klager vordende mødre spesielt over kortpustethet, oksygenmangel og kortpustethet. Dette skyldes visse fysiske endringer i kroppen til moren, som nå trenger å gi nok oksygen ikke bare til sin egen kropp, men ogsåbarnets kropp. Du kan bli kvitt ubehagelige manifestasjoner ved hjelp av pusteøvelser. Slike øvelser:

  • slapp av og hjelp til å overvinne angst;
  • reduser manifestasjonene av toksikose;
  • fjern den økte tonen i livmoren;
  • lindre pusteproblemer;
  • forbedre blodsirkulasjonen;
  • fremme tilførsel av oksygen til fosteret.

Hvordan forberede seg til fødsel uten tårer og smerte? Du må også jobbe med pusten din. Grunnleggende øvelser inkluderer:

  1. Diafragmatisk pust. Det er bedre å legge den ene hånden på magen, den andre på brystet. Du må ta et dypt pust, bevege mellomgulvet (dette er ledsaget av et fremspring av magen), puste ut gjennom munnen eller nesen (3-5 sekunder) og ta en naturlig pause.
  2. Rytmisk pust. Du må puste i henhold til følgende system: pust inn i 4-5 sekunder, hold (2-3 sekunder), pust ut (4-5 sekunder), hold (2-3 sekunder).
  3. Brystpust. Hendene skal plasseres på ribbeina. Pust dypt inn gjennom nesen og ut gjennom munnen eller nesen.
  4. Pusting i hundestil. Du må gå på alle fire og ofte puste gjennom munnen med tungen hengende ut. Denne pusten vil bidra til å lindre smerte under sammentrekninger i den første fasen av fødselen.

Under pusteøvelsene må du være oppmerksom på ditt velvære. Hvis kvalme, alvorlig svimmelhet, andre ubehagelige symptomer vises, er det bedre å stoppe øvelsene. I fremtiden er det verdt å redusere effektiviteten av pusteøvelser, og enda bedre, ta kontakt med en lege om spesifikke øvelser.

Opprette et jukseark

Hvordan forberede seg til fødsel? Ofte mister den vordende mor all kunnskap om fødselsprosessen og nyttig informasjon til rett tid. Dette skyldes alvorlig stress, angst og spenning, fysisk smerte eller ubehag. Derfor vil det ikke være overflødig å skrive ned et spesielt jukseark til deg selv, som vil hjelpe deg å gjøre det rette i en gitt situasjon, når det vil være vanskelig å tenke.

litteratur for gravide
litteratur for gravide

Det er bedre å lage et jukseark i flere eksemplarer. Du må plassere bladene på forskjellige steder, for eksempel, legg den ene i vesken din, heng den andre på kjøleskapet og la mannen få den tredje. Informasjon til handlingsplanen kan hentes fra kurset for vordende mødre, spesiallitteratur, fra anbefalingene fra en gynekolog som observerer graviditet. For at informasjonen skal være uttømmende, er det verdt å skrive ned alle spørsmålene som dukker opp under svangerskapet i en egen notatbok for å finne ut svarene ved anledning.

Handlingsplan

Juksearket skal være kortfattet, forståelig og inneholde ekstremt viktig informasjon. Følgende er et eksempel på en handlingsplan for en fremtidig mor i ulike situasjoner.

Hvis magen din gjør mye vondt, flekker vises, du føler deg svimmel, du føler deg uvel:

  1. Ring en ambulanse.
  2. Ta ting til sykehuset.

Hvis vann lekker:

  1. Bruk en steril pute, ring lege, legg deg ned til ambulansen kommer.
  2. Ring mannen din eller moren din.

Hvis sammentrekninger startet:

  1. Finn intervaller. ekte sammentrekningerregelmessig, forekommer minst hvert 10. minutt.
  2. Hvis riene ikke er regelmessige og sjeldnere enn ekte, og den generelle helsetilstanden er normal, kan du holde deg hjemme og overvåke tilstanden din.
  3. Sjekk ting på sykehuset, dokumenter som er nødvendige for sykehusinnleggelse.

Hvis sammentrekninger starter (gapet er 10 minutter eller mindre):

  1. Ring en ambulanse.
  2. Ring mannen din eller moren din.
  3. Ta dokumenter og ting.
  4. Pust rolig under rier.
  5. Ligge og gå hvis det lindrer smertene. Du kan bare sitte på ballen, ikke på harde overflater.
  6. Ikke spis eller drikk mye.

Alvorlige smerter dukket opp under rier:

  1. Under sammentrekningen, prøv å slappe av, ta en komfortabel stilling, gjør selvmassasje, bruk smertelindrende metoder.
  2. Hvil så mye som mulig mellom riene. Snakk med legen din eller jordmor om passende og tilgjengelighet av smertestillende medisiner.

Hvis forsøk begynte:

  1. Ring en lege og ikke press uten tillatelse. Pust som en hund under en kamp.
  2. Lytt nøye til instruksjonene til fødselslegen og gjør det han sier.
  3. Når legen tillater det, trykk tre ganger. Før hvert forsøk, ta et dypt pust, trykk "ned" og ikke "i hodet."
  4. Mellom riene, hvil og pust rolig.

Det ville være nyttig å skrive ned naturlige smertelindringsteknikker, alternativer for avslapningsmassasje, pusteteknikker for ulike stadier av fødselen.

Forbereder en tur tilfødesykehus

Hvordan forberede seg til naturlig fødsel? Du må forutse mye og kjøpe på forhånd ting som vil være nødvendig under fødselen, så vel som i postpartumperioden. Det vil ta tusen små ting - og dette er bokstavelig t alt. Hvis fødselssykehuset allerede er valgt, kontrakten er inngått, må du finne ut en liste over hva som er tillatt for bruk i en medisinsk institusjon. Denne listen kan variere betydelig på forskjellige fødeinstitusjoner.

time hos gynekolog
time hos gynekolog

Når det gjelder dokumentene, vil du definitivt trenge et pass, en forsikring, et byttekort for en gravid kvinne, en fødselsattest. Du må også ta med deg penger. Av de tingene du trenger en telefon og en lader eller en powerbank, bandasjer eller kompresjonsstrømper, som er spesielt viktig for kvinner som lider av åreknuter, skifer eller gummitøfler til dusjen, tøfler eller myke joggesko til rommet, en amme-BH, undertøy og sokker, en badekåpe (det er bedre å la en frotté være hjemme), en kam og et strikk for hår, en kosmetikkpose med de mest nødvendige tingene, hygieneprodukter (såpe, tannkrem og børste), et håndkle, drikkevann uten gass.

Hygieneprodukter bør diskuteres separat. Du må kjøpe engangsbleier, prenatale og postnatale bind, engangstruser, engangs BH-innlegg, våtservietter for hender, ansikt og intimhygiene, hvilken som helst anti-sprekkekrem.

Nytt familiemedlem trenger å forberede bleier (størrelse 0 er ofte liten, så det er bedre å ta den neste), engangsbleier, klær, tynne og flanellbleier, håndkle, talkum, babyservietter, tåteflaskerbrystvorter, klær for utflod. Fra klær må du ta sokker, en lue eller caps, underskjorter og bodyer, kjeledresser. Det er viktig å vurdere den beregnede vekten til barnet når du kjøper for å velge riktig størrelse.

Alle ting må samles på forhånd i pose eller pose. Dette vil lette forberedelsene til sykehuset i det mest avgjørende øyeblikket.

Hygieneprosedyrer

Hvordan forberede seg til fødsel? Noen hygieneprosedyrer utføres rett før fødsel. Dette er barbering av det intime området og tømming av tarmene med et klyster. Hårfjerning i dag er ikke obligatorisk for alle fødende kvinner, men det er en viktig hygieneprosedyre. Barbering lar deg eliminere et potensielt behagelig miljø for vekst av patogene bakterier. I tillegg hindrer håret fødselslegen i å vurdere tilstanden til huden under fødselen, og hvis det har oppstått rifter, vil de forstyrre sutureringen.

Hvordan forberede seg til fødsel? Er det bedre å gjøre det hjemme eller allerede på sykehuset? Det er mer praktisk å gjøre depilering hjemme, på tampen av fødselen. Du kan be om hjelp fra noen nær deg, hvis en voksen mage forstyrrer prosedyren på egen hånd, eller du kan kontakte en hårfjerningsmester i en skjønnhetssalong. Og klyster er nødvendig fordi en full tarm kan gjøre fødselen vanskelig og hindre barnets hode i å senke seg, i tillegg kan det føre til noen ubehagelige øyeblikk for den fødende kvinnen.

For fødsel med sminke

Hvordan forberede seg til fødsel? Mange kvinner går til fødsel "i full kjole", det vil si med manikyr, sminke og til og med styling. Hvis den vordende mor er vant til å søkekosmetikk, så uten det kan en kvinne allerede være ikke veldig komfortabel. I dette tilfellet bør du ikke nekte ritualet. Du trenger imidlertid ikke å gjøre en hel sminke, det er nok til å jevne ut ansiktsfargen og farge øyenbrynene litt. Det er bedre å bruke vanntett kosmetikk. Men det som definitivt vil komme godt med er hygienisk leppestift, fordi leppene tørker veldig under fødselen. Meningene er forskjellige om manikyr. Leger sier at du ikke bør påføre et ugjennomsiktig belegg på neglene, siden det i dette tilfellet vil være umulig å kontrollere tilstanden til den fødende kvinnen med den naturlige fargen på neglene (det samme gjelder huden).

naturlig fødsel
naturlig fødsel

Venter på den andre

Hvordan forberede seg til den andre fødselen? En kvinne som forbereder seg på å bli mor for andre gang vet allerede hva hun kan forvente, hvordan hun skal reagere og hva som vil skje. Dette forenkler oppgaven betraktelig. Så spørsmålet om hvordan forberede seg til den andre fødselen er ikke lenger så brennende for erfarne mødre. I tillegg er den andre fødselen vanligvis enklere og raskere enn den første.

Anbefalt: