Forkjølelse hos hunder: symptomer og behandling
Forkjølelse hos hunder: symptomer og behandling
Anonim

Hundens sterke immunitet er i stand til å aktivt bekjempe miljøvirus. Med en slik beskyttelse kan hunden leve lenge uten frykt for å bli forkjølet. En hund som lever et veldig aktivt liv kan ofte bli syk av en slik sykdom, og det er vanskeligere for kroppen å komme seg. I motsetning til mennesker er ikke dyr i stand til å overleve selv under de mest ekstreme forhold. Derfor er selv den vanligste forkjølelsen vanskeligere å tolerere. Hos hunder må symptomene på sykdommen identifiseres i tide slik at alt ikke ender i alvorlige komplikasjoner og til og med død.

Hvordan kan en forkjølelse være farlig for en hund?

Når et virus kommer inn i kroppen, begynner det å bekjempe det, og produserer antistoffer, og dermed vises en kompenserende reaksjon. Karene utvider seg kraftig, blodstrømmen øker, kroppstemperaturen til dyret stiger midlertidig. Derfor blir ofte hunden syk etter et lengre opphold i kulden. Og jo lenger dyret er i kulden, jo større er sannsynligheten for at sykdommen blir vanskeligere å bære.

hundens forkjølelsessymptomer
hundens forkjølelsessymptomer

Enhver, selv den vanligste, forkjølelse kan utvikle seg til en patologi: lungebetennelse, nyresykdom, revmatisme, hvis du ikke begynner å behandle dyretumiddelbart etter oppdagelsen av symptomer på sykdommen. En hyppig forkjølelse hos en hund kan være beheftet med at immunforsvaret vil avta så mye at kroppen ikke vil være i stand til å overvinne selv det enkleste virus.

Et dyr med et sterkt immunforsvar er ikke redd for forkjølelse. Og eieren kan bare merke at hunden ikke har blitt så aktiv som før, og etter et par dager kom dens normale tilstand tilbake. Men enhver oppførsel som er uvanlig for en hund bør ikke ignoreres.

Årsaker til sykdom

forkjølelse hos hunder hvordan behandles
forkjølelse hos hunder hvordan behandles

En sykdom hos en hund kan være arvelig, eller den kan oppstå fra eiernes uansvarlige oppførsel eller de rådende omstendighetene. Faktorer som kan påvirke en hunds helse:

  1. Patologiske og katarrale sykdommer er karakteristiske for hunder som er dekorative, og de som er massivt avlet. Slike raser er utsatt for ulike sykdommer, inkludert forkjølelse.
  2. Jo eldre hundene er, jo mer forsiktig stell trenger de, fordi de blir svakere og kroppens beskyttende funksjoner svekkes også.
  3. En hund skal ikke miste termoreguleringen. Derfor må du nøye overvåke dyret, som nettopp har blitt vasket eller vått i regnet. Hvis hunden er ute, hvor lufttemperaturen er under romtemperatur eller i trekk, så er det sannsynlig at den fryser. Hypotermi er spesielt farlig for hunder med små raser fordi kjernekroppstemperaturen deres er høyere.
  4. Hos hundenbør være et fullverdig liv med et balansert kosthold. Hun skal bo i et tørt rom som hele tiden er ventilert. Samtidig skal temperaturen i den være behagelig for henne. Hvis disse forholdene ikke opprettholdes, og hunden ikke er vaksinert, vil det være vanskeligere for kroppen å bekjempe virus.
  5. Hunder må samhandle med andre hunder. Men du må være forsiktig med personer som er syke eller ikke vaksinerte, og kontakte dem så lite som mulig, men det er bedre å unngå kontakt helt.
  6. Bærere av farlige infeksjoner, som lopper, ormer og andre, kan alvorlig påvirke kroppens tilstand og undertrykke den hele tiden. Forebygging vil bidra til å bli kvitt slike problemer. Selv fra en ung alder bør hunden periodisk observeres av en veterinær. Først må du ta en generell blodprøve og vise den til veterinæren for å utelukke muligheten for at valpen blir syk.

Men ikke vær redd for at en hund kan bli forkjølet av en person. Viruset vil kun infisere den organismen som passer det. Alt vil avhenge av hvilke bakterier som angriper kroppen under sykdom.

Forkjølelse hos hunder: Symptomer

Hvordan behandle denne sykdommen? Før du foreskriver terapi, er det nødvendig å bestemme sykdommen nøyaktig. For at behandlingen skal lykkes, og enhver sykdom skal tolereres norm alt, er det nødvendig å stille riktig diagnose. Da vil veterinæren kunne velge en behandling som hjelper.

Suksessen med terapi og normal mestring av enhver sykdom vil avhenge av riktig diagnose. Det er viktig å forstå hva dyret er sykt av. denkan være noe alvorlig eller en vanlig forkjølelse hos hunder. Symptomene kan være like. Derfor er det bedre å kjenne dem på forhånd for å kunne nærme seg behandlingen av et kjæledyr på en kompetent måte.

forkjølelse hos hunder hjemmebehandling
forkjølelse hos hunder hjemmebehandling

Hvis hundens nese er varm og tørr å ta på, bør legen undersøke den. Da må du ta en temperaturmåling. En varm tørr nese indikerer at kroppstemperaturen er forhøyet. Dette symptomet er det første med en forkjølelse. Husk at en frisk hunds kroppstemperatur er 37,5-39 grader. Også på en syk hund kan du legge merke til at pelsen har falmet.

Hvis endringer i oppførselen til kjæledyret blir merkbare: det blir mindre aktivt, blir raskt sliten, nekter å leke, det er sløvhet, så er det forkjølelse. Hunder har sterke symptomer og er vanskelige å savne.

Snør (klart slim) og rennende øyne er nok et tegn på forkjølelse hos hunder.

hundens forkjølelsessymptomer hvordan behandles
hundens forkjølelsessymptomer hvordan behandles

Det hender ofte at hunder har en akutt forkjølelse. Hvordan behandle dyret i slike tilfeller? Når feberen begynner, må hunden tas med til legen umiddelbart.

Skille en forkjølelse fra en annen sykdom

Når luftveiene blir betent, kan det føre til oksygenmangel i hele kroppen. Slik kan en forkjølelse vise seg hos hunder. Symptomer og behandling for luftveisinfeksjoner er de samme som i startfasen av en forkjølelse. Når det ikke er nok oksygen, føler dyret seg uvel, svakt, sjelden kramper. Til alle andre funksjoner kan man legge til at nårARVI hos hunder utvikler kortpustethet, pusten blir hyppigere, lymfeknuter øker, noen ganger kan konjunktivitt oppstå.

Behandlingsanbefalinger

Hvis diagnosen er riktig og tilstanden til hunden ikke gir bekymring, det vil si at den virkelig er forkjølelse hos hunder, kan hjemmebehandling gjøres uten innblanding fra lege.

forkjølelse hos hunder symptomer og behandling hjemme
forkjølelse hos hunder symptomer og behandling hjemme
  1. I sykdomsperioden bør hunden få varm drikke, kvalitetsfôr. Du må avstå fra å leke med dyret, det vil si la det være i fred.
  2. Temperaturen i rommet der kjæledyret bor skal være behagelig. Det skal heller ikke være trekk og fuktighet.
  3. For å holde kjæledyret ditt varmt, kan du legge en klut som holder varmen. Små hunder kan kreve et teppe. For å unngå at hunden fryser, kan du sette en varmepute på plass.
  4. For å spre blodet vil massasje hjelpe. For å aktivere kroppens krefter kan du derfor stryke og klø dyret med en myk børste.

Behandling

Hvis en forkjølelse blir diagnostisert hos hunder, hvordan behandle dyret hjemme med medisiner? Hvis hunden har normal aktivitet og det ikke er nektet å spise og drikke, kan behandlingen i det innledende stadiet utføres hjemme: subkutan injeksjon av stoffet "Gamavit" (eller dets analog) 1 gang per dag i 5 dager. Du må også gi medisinen "Amoxiclav" en tablett per dag i 7-14 dager. Det er også nødvendig å injisere Cycloferon intramuskulært i 5-7 dager. Hvis temperaturen er høy, bør du prikkefølgende medisiner: "Analgin" og "Dimedrol".

Men du må passe på hunden, stoffene skal få dyret til å føle seg bedre.

hundekuldebehandling
hundekuldebehandling

Hvis du har sterk hoste, oppspytt og tungpustethet, så vit at dette også er karakteristiske tegn på en sykdom som forkjølelse hos hunder. Hvordan kurere et dyr med slike symptomer hjemme? Bredspektret antibiotika kan være nødvendig. Under sykdom avtar de beskyttende funksjonene til hele organismen. Og i løpet av antibiotikabehandlingen blir tarmmikrofloraen også forstyrret. Derfor må hunden få en medisin som vil føre alt tilbake til det normale.

Tips til eieren

Selvmedisinering har aldri vært vellykket, spesielt ikke når hunder blir forkjølet. Symptomer kan feildiagnostiseres, og det er en sjanse for at dyret bare blir verre. Når et kjæledyr er syk og det er mulig å ringe en veterinær hjemme, må du bruke denne tjenesten. Ved ankomst vil legen undersøke dyret, og hvis han anbefaler å legge ham inn på sykehus, er det bedre å ikke nekte, siden forkjølelse hos hunder kan være veldig lumsk. Full behandling kan fås på klinikken under tilsyn av spesialister.

Forebygging

Den enkleste måten å gjøre et kjæledyrs kropp sterkere på er ved å forbedre det varmeregulerende systemet, og du må begynne med herding. Naturligvis er alt bra med måte. Derfor bør herdeprosedyrer startes gradvis.

hundens forkjølelsessymptomer og behandling
hundens forkjølelsessymptomer og behandling

Ikke la hunden ligge i kulden førhun vil ikke lenger føle kulden. Tross alt kan dette føre til det motsatte resultatet. Men hvis du begynner å påvirke kulden gradvis og gradvis, vil den bære frukt over tid.

Grunnregelen for en slik styrking av kroppen er rikelig og næringsrik ernæring. Siden de fleste næringsstoffene som brukes, inkludert for å holde kroppen sunn, er i maten.

Interessant mening

Det er en oppfatning at det ikke finnes noe som heter forkjølelse hos hunder. En hund kan tåle faryngitt, laryngitt, rhinitt, pleuritt og så videre, men ikke forkjølelse. Derfor, hvis et kjæledyr har symptomer på denne sykdommen, er det verdt å ta det til en veterinærklinikk, hvor en kompetent spesialist vil bestemme sykdommen og dens natur, og også foreskrive de nødvendige medisinene. Og det bør huskes at det er bedre å betale for en legekonsultasjon enn å bekjempe sykdommen som forårsaket komplikasjoner.

Konklusjon

Nå vet du hva en hundeforkjølelse er. Symptomer og hjemmebehandling er to viktige temaer som vi har dekket i detalj. Vi håper at artikkelen vår var nyttig for deg.

Anbefalt: