Naturlige diuretika under graviditet
Naturlige diuretika under graviditet
Anonim

Graviditet er ikke bare en fantastisk periode med å vente på et mirakel for en kvinne, men også en enorm stress for kroppen hennes. Alle organer og systemer begynner å fungere for to. De er under mye stress, spesielt hvis den vordende moren venter tvillinger eller trillinger.

Det største slaget er rettet mot nyrene. De har en ansvarlig og vanskelig oppgave - å fjerne væske fra kroppen, mengden som bare øker hver måned. Hvis organene ikke fungerer eller ufullkomment utfører funksjonene som er tildelt dem, begynner kvinnen å lide av ødem. Derfor er opphopning av overflødig væske et problem som vordende mødre ofte står overfor. I denne situasjonen kan legen foreskrive diuretika under graviditet. Hvilke er trygge å drikke og hvilke er det ikke? La oss finne ut av det.

diuretika for hevelse under graviditet
diuretika for hevelse under graviditet

Urtepreparater

En kvinne som venter barn får ofte foreskrevet diuretika av gynekologer. Med ødem under graviditet kan du bare drikkeurtepreparater. Disse inkluderer:

  1. "Eufillin". De viktigste kontraindikasjonene er lavt blodtrykk, hjerteproblemer, epilepsi. Hvis du drikker medisinen før måltider, kan arbeidet i mage-tarmkanalen bli forstyrret. I samme situasjon kan den vordende moren føle seg svimmel. Derfor er det bedre å ikke ta det på tom mage.
  2. "Canephron". Den inneholder løvstikkrot, samt rosmarinblader og centaury-urt. Legemidlet har en antiseptisk, antiinflammatorisk og vanndrivende effekt. Det produseres i form av dråper og tabletter. Det andre alternativet er mer egnet for gravide kvinner, siden det første kan inneholde alkohol i små doser.
  3. "Phytolysin". Ingredienser: salvie- og appelsinolje, sofagressrot, bjørkeblader, persille- og furuekstrakt, kjerringrokk-urt. Legemidlet er kun godkjent for bruk dersom det ikke er noen inflammatoriske prosesser i den gravides kropp.
diuretika sent i svangerskapet
diuretika sent i svangerskapet

Naturlige vanndrivende drikker

Bruk av diuretika under graviditet, selv om de er av planteopprinnelse, er fortsatt uønsket. Derfor, hvis det er mulig å klare seg uten dem, er det bedre å gjøre det.

Samtidig, for å unngå hevelser, er det bedre å eliminere s alt fullstendig fra kostholdet. I tillegg kan du bli kvitt problemet med avkok: kjerringrokk, bjørnebærblader, bjørkeknopper. Det bør huskes at selv tilsynelatende ufarlige urter under graviditet kan forårsake uopprettelig skade. Så,einerfrukter, jordbær og persillerot forårsaker livmorsammentrekninger, og provoserer dermed spontanabort. I enhver situasjon er det bedre å konsultere en lege.

Mange gravide tyr til vanndrivende te. Men ifølge mange gynekologer er det bedre å avstå fra dem. Slike drikker forstyrrer ofte vann-s altmetabolismen og syre-basebalansen, og fjerner vitaminer og mikroelementer som er nødvendige for utviklingen av fosteret fra kroppen.

diuretika under graviditet
diuretika under graviditet

Vanndrivende grønnsaker

Naturlige produkter er bedre å erstatte vanndrivende midler under graviditet. I de senere stadiene er det bedre å spise mer grønnsaker. De tjener ikke bare som en forebygging av puffiness, men beskytter også den gravide kvinnen mot å få overflødig vekt, noe som ofte skjer i tredje trimester. Siden grønnsaker er vannaktige, forårsaker de hyppig vannlating. For det første har de en slik effekt:

  • Tomater. I tillegg til vanndrivende, er de kjent for sine antimikrobielle egenskaper. Inneholder mange antioksidanter.
  • Agurker. De forbedrer fordøyelsen på grunn av tilstedeværelsen av en stor mengde fiber. Deres vanndrivende virkning er veldig mild.
  • Gulrøtter. Ikke bare forhindrer dannelsen av ødem, men har også en avføringseffekt. Fungerer som et forebyggende tiltak for dannelse av sand og steiner i blæren.
  • Gresskar. Saften har avføringsmiddel, koleretiske og vanndrivende egenskaper.
agurker og tomater
agurker og tomater

Fruit

Nok et godkjent vanndrivende middel under graviditet. Frukt må imidlertid behandles medforsiktighet. Mange av dem inneholder mye vann. Som et resultat fører misbruket ofte til en reduksjon i natriumnivået i blodet.

Utmerkede diuretika inkluderer følgende frukter: tørkede aprikoser og epler. Sistnevnte er svært nyttige ved anemi. Blant eksotiske alternativer, vær oppmerksom på kokosnøtt, papaya, mango.

Frukt er et av de sikreste vanndrivende legemidlene for gravide kvinner: de er svært rike på mineraler og vitaminer, og kompenserer for næringsmangel forbundet med diurese.

gravid kvinne spiser et eple
gravid kvinne spiser et eple

Bær

De er ikke bare velsmakende, men også sunne. Vanndrivende egenskaper er for eksempel rogn, tyttebær, tyttebær, bjørnebær, vannmelon, viburnum. Sistnevnte anbefales oftest til vordende mødre. Men kvinner bør ta det forsiktig. Til tross for de positive egenskapene til viburnum-avkok, styrker og toner kroppen, øker det tone i livmoren, og skaper en trussel om for tidlig fødsel. Derfor, i de senere stadiene, er det bedre å avstå fra å drikke.

Andre vanndrivende midler under graviditet, selv om de er enkle bær, kan også utgjøre en trussel mot en kvinnes helse. For eksempel gjør et avkok av tyttebærblader en utmerket jobb med ødem. Samtidig er en slik drink kontraindisert hvis urater, s alter av urinsyre, finnes i urinen. I tillegg anbefales ikke gravide kvinner som lider av hypotensjon å drikke avkok av tyttebær, da det senker blodtrykket ytterligere.

diuretika sent i svangerskapet
diuretika sent i svangerskapet

Kornblandinger og urter

Hva annet kan dubruker vanndrivende midler sent i svangerskapet? Leger trekker kvinners oppmerksomhet til urter - de er veldig sterke diuretika. Dessverre er urter også de farligste for vordende mødre. Dette er fordi de ikke inneholder nyttige stoffer i sammensetningen, derfor kan de ikke fylle opp mangelen på mineraler og vitaminer i kroppen. Oftest, med hevelse, mister kvinner askorbinsyre og kalium. De må fylles på med andre naturmedisiner.

Kamille, havre og sikori regnes som de beste diuretika. Du kan drikke koffeinholdige drikker i små mengder. For eksempel er kaffe og grønn te relativt sikre diuretika. Væsken i sammensetningen deres kompenserer for vannbalansen uten å føre til dehydrering. Disse drinkene bør imidlertid ikke misbrukes.

kamille under graviditet
kamille under graviditet

Drikker med vanndrivende effekt

Som vi allerede har sett, kan grønnsaker, frukt og til og med frokostblandinger fungere som naturlige diuretika under graviditet. I tillegg anbefaler leger at kvinner drikker væske som har lignende effekt:

  1. Infusjoner av medisinske urter. Dette er en rekke avgifter som selges på apotek. De kan inneholde følgende komponenter: villrose, solbær, jordbær, tyttebær, bjørk, lin. Infusjoner er best å drikke om ettermiddagen. Du kan bare bruke dem etter å ha konsultert en gynekolog.
  2. Grønnsaksjuice. Meget effektive drikker laget av persille og selleri. I tillegg hjelper juice fra grønne agurker, gulrøtterog rødbeter.
  3. Syrlige fruktdrikker. Dette inkluderer sitrusjuice og tranebærfruktdrikker. De avlaster også den vordende mor for halsbrann.
graviditet og grønnsaksjuice
graviditet og grønnsaksjuice

Hjelp til tradisjonell medisin

Dillfrø anbefales ofte å drikke for kvinner, da dette avkoket er et utmerket vanndrivende middel under graviditet. 3. trimester er den mest lumske når det gjelder ødem, så mange vordende mødre bør være forberedt på å håndtere overflødig væske i kroppen. For å gjøre dette må de brygge dillfrø, insistere litt og ta på tom mage. Men konsultasjon med en gynekolog er også nødvendig i dette tilfellet, siden denne planten kan provosere livmorsammentrekninger.

Overraskende nok er vanlige bønner veldig effektive i kampen mot hevelser. Du må ta 40 gram knuste sashes og hell dem med en liter kaldt vann. Drikken infunderes hele natten, deretter filtreres og drikkes 3-4 ganger daglig i et glass.

Flere oppskrifter

Hvilke diuretika kan jeg ta under graviditet? Vordende mødre har bare lov til å ta medisiner fra naturlige råvarer. Helbredende avkok og drikke kan lages hjemme:

  • Hell en liter kokende vann over en spiseskje tørket epleskall. Insister 10-15 minutter. Drikk et halvt glass væske fem ganger om dagen.
  • Ta en og en halv kopp kokende vann og hell 15 gram tørr bjørnebærrot i den. Ta et avkok en halvtime før måltider for ½ kopp.
  • Bjørkeblader finhakket. Du trenger ikke mer enn to teskjeer med tørre råvarer, som må helleset glass kokende vann. Vi insisterer på buljongen i en halv time, hvoretter vi legger til natron på tuppen av kniven. Det er nødvendig å drikke medisinen hver fjerde time, en teskje. Vanlig bjørkesaft er forresten også effektivt i kampen mot ødem.
bjørkesaft er bra for gravide
bjørkesaft er bra for gravide

Dette er ikke helt naturlig vanndrivende medisin for gravide kvinner. For å velge det middelet som er riktig for deg, må du konsultere en lege. Bare en kvalifisert gynekolog er i stand til å vurdere alle risikoene og foreskrive kompetent behandling.

Anbefalt: