I hvilken alder begynner babyen å rulle fra rygg til mage

I hvilken alder begynner babyen å rulle fra rygg til mage
I hvilken alder begynner babyen å rulle fra rygg til mage
Anonim

Bevegelse er livet. Og hver liten mann som kommer til denne verden må lære å kontrollere kroppen sin. Babyen gjør sine første bevegelser i livmoren. Hvor glad er ikke en mor når et barn banker henne i magen med en penn eller et ben, og reagerer på strøkene fra morens hånd! Og selvfølgelig er foreldre svært interessert i hvor mange måneder barnet begynner å rulle over.

i hvilken alder begynner babyen å rulle over
i hvilken alder begynner babyen å rulle over

ferdighetsutvikling

Den første store prestasjonen til babyen var evnen til å holde hodet liggende på magen. Dette åpnet nye horisonter for ham, tillot ham å se på verden rundt seg fra en uventet vinkel. Denne viktige hendelsen inntreffer i en alder av omtrent 2-3 måneder. Og litt senere lærer han allerede å rulle seg fra magen til ryggen. Og alderen som et barn begynner å rulle over på er vanligvis 3-4 måneder. Etter ca. 8 måneder vil babyen begynne å rulle over fra ryggen til magen. Fra og med 4 måneders alder vil han lære å sette seg ned og deretter krype. Og til slutt, omtrent et år senere, vil han ta sitt første uavhengige skritt. Hvordanmange prestasjoner ligger foran babyen i det første leveåret! Men disse begrepene er veldig individuelle, og det samme gjelder hvor mange måneder barnet begynner å snakke.

i hvilken alder begynner babyen å snakke
i hvilken alder begynner babyen å snakke

Hvordan hjelpe til med å rulle over

Faktisk er det å snu for en baby en veldig viktig øvelse for å styrke ryggmuskulaturen og videreutvikling. Derfor bør du hjelpe ham med å mestre denne ferdigheten. Selv om alderen et barn begynner å rulle over på er veldig individuelt. Det avhenger også av den generelle muskeltonen, og av temperament, og av miljøforhold (for eksempel klær som kan hindre bevegelse). En oppstrammende massasje, som hver mor er ganske i stand til å gjøre på egen hånd, vil hjelpe barnet til å rulle over raskere. Oftest, første gang babyer velter ved et uhell under trening i sengen. Hvis foreldre legger merke til at sønnen eller datteren deres kan gjøre dette, må du stimulere hans videre aktivitet ved å sette et lyst leketøy slik at barnet kan nå det bare ved å snu seg. Og selvfølgelig er det praktisk å vise babyen mulighetene for kroppsbevegelse under en morsom lek.

i hvilken alder begynner babyen å rulle over
i hvilken alder begynner babyen å rulle over

Differences

Når man oppdrar en baby, bør man ikke glemme at han er annerledes enn andre barn på mange måter. Og hvor mange måneder barnet begynner å rulle over er også veldig individuelt. Det er barn som begynner å spinne fra side til side, som ennå ikke har fylt to måneder. Andre bryr seg ikkeansettelse selv i seks måneder. Alle disse babyene er helt normale, hvis det ikke er andre synlige abnormiteter. Noen, i stedet for å lære å rulle over, begynner umiddelbart å sitte og krype. Ikke gi etter for panikk og løp rundt legene, bli nervøs selv og gjør babyen din nervøs. Han har sine egne regler, og han vil lære alt i sin tid. Foreldrenes jobb er å hjelpe ham i dette og ikke blande seg inn.

Spørsmålet om hvor mange måneder gammel en baby begynner å velte er veldig individuelt. Det finnes ikke et enkelt svar på det. Det er imidlertid noen retningslinjer som ofte brukes for å vurdere utviklingen av babyer, og selvfølgelig bør foreldrene være kjent med dem.

Anbefalt: