Hva er anorgasmi hos menn og kvinner? Årsaker, symptomer og behandling
Hva er anorgasmi hos menn og kvinner? Årsaker, symptomer og behandling
Anonim

Selv den lykkeligste familien kan ha intimitetsproblemer. Ikke en eneste person er immun mot seksuelle lidelser. Problemer i sengen kan dukke opp plutselig og føre til mye trøbbel for en mann eller kvinne. Et slikt problem er anorgasmi. De fleste har ingen anelse om hva anorgasmi er, så det er viktig å forstå alt i detalj.

Hva er dette?

Anorgasmi er delvis eller fullstendig fravær av orgasme under samleie. Dette skjer med både menn og kvinner. Sex kan være ledsaget av hyggelige opplevelser, men den høyeste toppen av nytelse forekommer ikke. I tillegg er denne sykdommen preget av fullstendig mangel på opphisselse før samleie eller til og med aversjon mot det.

menns problemer
menns problemer

Hvordan viser sykdommen seg hos kvinner?

Anorgasmi hos kvinner forløper annerledes. Hvert tilfelle er individuelt og krever en spesiell tilnærming. Denne sykdommen hos kvinner forveksles ofte med frigiditet, men dette er en feil. Frigiditet er mangel på seksuell tiltrekning til en mann. Anorgasmi, på den annen side, kan være ledsaget av tiltrekning og opphisselse, men uten utbruddet av orgasme. Som oftest, samtidig, fører jenter et fullverdig aktivt intimt liv, men de forteller ikke partneren om problemet sitt.

Det er 3 symptomer på anorgasmi hos kvinner:

  1. Under sex får jenta en behagelig følelse, hun er spent, men det etterlengtede gledesøyeblikket kommer ikke.
  2. Under samleie er jenta kald og likegyldig. Hun er ikke begeistret, får ikke glede, smøremidlet er ikke tildelt. Dette stadiet forveksles med frigiditet.
  3. Jente unngår intimitet. Sex kan være ubehagelig eller ekkelt.
kvinnelig smerte
kvinnelig smerte

Hvis en kvinne har lagt merke til tap av interesse for seksuelle forhold, bør hun foreta en egenvurdering av situasjonen og konsultere riktig lege.

Hvordan viser sykdommen seg hos det sterkere kjønn?

Anorgasmi hos menn er vanskeligere å identifisere enn hos kvinner. Etter utløsning opplever menn lettelse, som de forveksler med orgasme. Den høyeste toppen av glede i det mannlige kjønn avhenger direkte av partneren de har valgt. Jo vakrere og mer avslappet jenta er, jo lysere vil mannens orgasme være.

Symptomer på anorgasmi hos menn:

  1. Døvede sanser. Knapt merkbar svak orgasme.
  2. Ingen utløsning etter langvarig samleie.
  3. Aversjon mot sex med en partner.
  4. Mangel eller tap av opphisselse under samleie. Skjer i løpingtilfeller av anorgasmi.

Det mannlige kjønnet lider mye mindre av anorgasmi enn det kvinnelige. Imidlertid kan denne sykdommen overraske enhver mann. Du bør overvåke din mannlige helse strengt for å avgjøre i tide når du trenger å oppsøke lege.

Årsaker til anorgasmi

Det er mange årsaker til denne sykdommen, så hvert mulig tilfelle som forårsaker anorgasmi bør studeres i detalj.

  • Inkompatibilitet mellom partnere. En jente kan komme over en uerfaren eller frekk elsker som ikke vil være i stand til å bringe henne til orgasme. Gutter, derimot, mister interessen og lysten ved synet av en ikke-seksuell eller passiv partner. I slike tilfeller hjelper det bare å endre objektet for intime relasjoner.
  • Ekstremt sjelden kan fysiologiske faktorer føre til anorgasmi. Dette kan være trekk i strukturen til kjønnsorganene, medfødte eller ervervede anomalier.
  • Sykdommer i kjønnsorganene. Hvis en fyr eller jente ikke går til legen i tide med intime sykdommer, kan dette senere gi mye ubehag under samleie. Jenter kan ikke være opphisset eller oppleve smerte under vaginal penetrasjon. Unge mennesker kan oppleve ubehag fra opphisselse eller utløsning. Behandling av anorgasmi bør i dette tilfellet utføres av en lege som arbeider med sykdommer i kjønnsorganene.
  • Hormonelle svikt. Denne faktoren påvirker hovedsakelig jenter. Problemer med skjoldbruskkjertelen eller å ta prevensjon påvirker i stor grad den hormonelle bakgrunnen til en kvinne. Humørsvingninger kan føre til abstinenser fra sex og alt relatert til det.
  • Psykologiske problemer. Hver person er preget av hodepine, overarbeid på jobb, mangel på søvn, stress, psykiske traumer og så videre. Alle disse problemene kan føre til krenkelser i det intime livet.
familie problemer
familie problemer

Hvis en person ikke har noen anelse om hva anorgasmi er, men merker et eller annet av symptomene som er oppført ovenfor, er et obligatorisk besøk til legen nødvendig.

Typer anorgasmi

I vår tid kjenner leger flere typer anorgasmi. Hvordan du behandler dem vil bli diskutert i denne artikkelen.

  • Primær anorgasmi. Det viser seg hvis en mann eller kvinne aldri har opplevd en orgasme. Årsakene kan være både psykologiske og fysiologiske faktorer.
  • Sekundær anorgasmi. Finnes oftest hos kvinner. Det er forårsaket av det faktum at en kvinne liker samleie, men selve orgasmen er veldig svak eller oppstår ikke i det hele tatt. Denne typen krever ikke inngripen fra leger, siden årsaken oftest ligger i selve forholdet. Jenta kan bli distrahert av fremmede tanker eller bekymringer. I dette tilfellet må par diversifisere sitt intime liv. Hjelp til å bytte posisjon eller plass for sex. Denne typen kalles også falsk eller delvis anorgasmi.
  • Situasjonsanorgasmi. Det skjer når en kvinne er i stand til å få orgasme bare i en bestemt situasjon. Dette kan være en bestemt stilling, et spesielt sted for sex, eller visse betingelser for å ha samleie. Denne typen er svært sjelden og det er ingen medisinsk intervensjon.krever.
  • Koital anorgasmi. Det er forårsaket av det faktum at det er umulig å få orgasme fra samleie. Den høyeste gledestoppen kan kun oppnås når kjønnsorganet stimuleres. Det kan være oralsex eller onani.
  • Absolutt anorgasmi. Dette er en tilstand der verken samleie, onani eller muntlige kjærtegn fører til orgasme. I dette tilfellet bør du kontakte lege.

Hva kan bli konsekvensene

Hvis du ikke oppsøker lege i tide, kan anorgasmi utvikle seg, og forårsake vanskeligheter i partnernes intime sfære. Depresjon, depresjon, psykiske lidelser kan dukke opp. Alt dette vil føre til krangel mellom partnere, opp til en fullstendig separasjon. I tillegg, hvis en anorgasmisk person begynner å trekke seg inn i seg selv, kan det være motvilje mot det motsatte kjønn eller mot selve kjønnet.

opprørt kvinne
opprørt kvinne

Mangel på følelsesmessig utflod hos en kvinne kan føre til menstruasjonsuregelmessigheter. På grunn av endringer i hormonelle nivåer kan det oppstå problemer med brystkjertlene. For kvinner er orgasme veldig viktig, det gjør dem vakre og strålende.

Hvorfor sykdommen er mer vanlig hos kvinner enn hos menn

De fleste kvinner vet hva anorgasmi er. Menn er mindre kjent med dette ordet. I følge statistikk påvirker dette problemet 75% av den kvinnelige befolkningen og bare 25% av den mannlige. I henhold til dens fysiologi er det lettere for en mann å nå den høyeste toppen av nytelse under samleie. Mange damer har sine egne psykologiske egenskaper,komplekser og fordommer som sløver orgasmen eller hindrer den i å skje i det hele tatt. Dette forklarer den så hyppige forekomsten av anorgasmi hos kvinner.

Hvis en mann ikke har lyst og behov for intime relasjoner, vil han ikke kunne forlenge løpet. Hver ung mann er i stand til å ejakulere selv uten å få orgasme. Med kvinner er alt mye lettere. En jente har kanskje ikke seksuell lyst og får ikke orgasme, men dette vil ikke hindre henne i å bli gravid og få avkom. En kvinne som vil ha barn kan ha sex selv med anorgasmi.

Diagnose

For å starte behandling av anorgasmi, må du kontakte en sexolog eller en sexterapeut. I noen tilfeller må du kontakte en androlog, gynekolog eller urolog. Hver av dem vet hva anorgasmi er. Disse spesialistene vil diagnostisere sykdommen din og hjelpe deg med å løse problemet.

konsultasjon med urolog
konsultasjon med urolog

Ved legebesøket vil du ha en rekke spørsmål om ditt intime liv, jobb, barndom. Basert på svarene dine, kan legen din henvise deg til følgende tester:

  • Gynekologisk eller urologisk undersøkelse. Tildel hvis det er mistanke om sykdommer eller abnormiteter i utviklingen av kjønnsorganene. For å stille en nøyaktig diagnose trenger du en konsultasjon hos en gynekolog eller urolog, en undersøkelse av kjønnsorganene og ultralyd.
  • Endokrinologisk undersøkelse. Det er foreskrevet i tilfeller der pasienten har mistanke om en hormonell ubalanse. I dette tilfellet trenger du en konsultasjon med en endokrinolog, en ultralyd av skjoldbruskkjertelen og en blodprøve forhormoner.
  • Psykologisk eller psykiatrisk undersøkelse. Det er foreskrevet hvis pasienten har tegn på depresjon, aggresjon eller brudd på den følelsesmessige tilstanden på grunn av mangel på orgasmer. I dette tilfellet sendes mannen eller kvinnen til konsultasjon hos en psykolog eller psykiater, som foreskriver en fullstendig undersøkelse i sitt område.

Behandling for kvinner

Etter diagnostisering av anorgasmi, foreskriver legen behandling. Oftest har denne sykdommen en psykosomatisk natur, derfor er konsultasjoner med en psykolog eller hypnoseøkter hovedsakelig foreskrevet. Denne spesialisten vil lære deg hvordan du kan slappe av riktig, hvordan du kan bli kvitt frykt og indre komplekser. Hvis en jente er bekymret for hyppig angst og dårlig søvn, vil hun bli foreskrevet en behandlingskur med beroligende midler.

par elskere
par elskere

I nærvær av endokrine patologier foreskriver endokrinologen hormonelle legemidler. Pasienter som lider av seksuelt overførbare sykdommer venter på et medisinsk behandlingsforløp fra en gynekolog eller venerolog. Patologier eller endringer i kjønnsorganene hos kvinner observeres av kirurgen. Hvis det er synlige defekter i kjønnsleppene eller skjeden, kan det være nødvendig med kirurgi med plastikk. Behandling av anorgasmi hos kvinner er kun foreskrevet etter en fullstendig undersøkelse av en sexterapeut. Start aldri terapi på egen hånd!

Behandling for menn

Anorgasmi hos menn kommer ikke av seg selv, så legen nærmer seg hver enkelt pasient med fullt alvor. Hvis årsaken er psykiske traumer, anbefales detpsykologkonsultasjoner. Det vil bidra til å eliminere all mental angst som forhindret utseendet til orgasme. En mann kan bli foreskrevet antidepressiva, beroligende midler, vitaminer, hormoner og ekstra orgasmisk sentralstimulerende midler. Hvis en ung person lider av dårlig følsomhet for sensasjoner, blir han foreskrevet vibrasjonsmassasje, elektrisk stimulering og hydroterapi med tilleggsbruk av medikamenter.

konsultasjon med psykolog
konsultasjon med psykolog

Ved sykdommer i kjønnsorganer eller kjønnsorganer vurderes hvert tilfelle av en spesifikk lege. Hvis en mann er bekymret for smerte under vannlating eller sex, vil en fullstendig undersøkelse av en urolog med påfølgende behandling være nødvendig. For sykdommer som prostataadenom, prostatitt, mannlig overgangsalder eller infertilitet, bør menn kontakte en androlog. Hvis anorgasmi er forårsaket av anomalier i kjønnsorganene, det er defekter eller arr, er det kun plastisk kirurgi som vil hjelpe ved påfølgende konsultasjoner med psykolog.

Trening for anorgasmi hos kvinner

For å styrke skjedemusklene vil følgende øvelser hjelpe:

  1. Det er nødvendig å bøye seg slik at det dannes en vinkel på 90 grader. I denne posisjonen tar du tak i stolryggen. Pust jevnt og sakte. Når du puster inn, må skjedemusklene anstrenges, og når du puster ut, slapp av. Denne øvelsen utføres i 3-5 minutter i 3 sett per dag.
  2. Hver dag før du legger deg, liggende i sengen, må du prøve å forårsake varme i nedre del av magen og i kjønnsorganene. Deretter må du stramme alle musklene fra knærne til midjen slik atveggene i skjeden kan berøre. Gjort 10–15 ganger før leggetid.

Forebygging og råd fra leger

Seksopatologer anbefaler ikke å holde hemmeligheter for sexpartnerne dine. Hvis det er problemer i sengen, må dere løse dem sammen. Hvile, endring av stilling eller miljø vil hjelpe på forholdet. Hvis en person jobber hardt, bør han bevilge tid til hvile. Gå utendørs og hold en søvnplan. Overdreven røyking og drikking bør unngås.

For at sexlivet alltid skal glede og bringe glede, må du overvåke din fysiske tilstand. For eventuelle problemer og avvik bør du umiddelbart oppsøke lege. I intet tilfelle bør du ignorere intime problemer. Hva er anorgasmi og hvordan man unngår det, bør både menn og kvinner vite.

Anbefalt: