Hvordan male kaffe riktig for å få en kopp utmerket drikke?

Hvordan male kaffe riktig for å få en kopp utmerket drikke?
Hvordan male kaffe riktig for å få en kopp utmerket drikke?
Anonim

Den mest populære drinken i verden er kaffe. Det er en integrert del av vårt daglige liv. Det drikkes av mennesker av alle religioner og nasjonaliteter. Den fantastiske aromaen av nykvernet kaffe etterlater ingen av kaffeelskere rundt om i verden likegyldige. Kvaliteten og smaken på selve drikken er i stor grad avhengig av maling av kaffebønner. Hvis du maler kaffe feil, kan du ødelegge smaken ved å bruke selv de mest elitevarianter. Malingstypen avhenger av den foretrukne metoden for å tilberede drikken. Hvordan male kaffe riktig?

male kaffe
male kaffe

Det er mange måter å tilberede denne drinken på, alle krever forskjellig maling av kaffebønner. Før du maler kaffe, må du bestemme hvilken måte den skal tilberedes på. For tilberedning kan en kaffemaskin, en geysir eller drypp-type kaffekanne, en fransk presse brukes, dette kan være varianter av tradisjonell tyrkisk kaffe, espresso eller drinker laget på basis av den (latte, cappuccino, americano, latte macchiato, ristretto).

Måten utvinningsprosessen skal foregå på avhenger av maling av bønner – overføring av nyttige stoffer og sporstoffer. Vanligvis er kaffepakker merket med informasjon om anbef alte metoder for å tilberede drikken. Det er best å holde seg til dem. Det er verdt å vite at med grov grovsliping oppnås en mindre mettet og sterk drikke. For å få den mest nyttige og aromatiske drikken er kaffebønner m alt til pulver egnet. Grov kaffe egner seg imidlertid ikke til espresso, og bruk av en finmaling i en drypp kaffetrakter vil resultere i en brent og bittert smakende kaffe.

Hvordan male kaffe
Hvordan male kaffe

Kverning av kaffebønner er et viktig skritt for å få frem aromaen og smaken til oljene i bønnene. Hver metode for å brygge kaffe krever en viss malingsfinhet. Justering av denne indikatoren kan påvirke kvaliteten på drikken betydelig. Det finnes slike typer maling av kaffebønner: grove eller grove, middels, fine, pulveriserte eller ekstra fine.

Grovmaling egner seg til å brygge en drink i en tradisjonell kaffekanne, i en fransk presse. Kaffe brygget på denne måten virker ikke helt sterk, men den er rik på koffein og oppkvikkende.

For elskere av kaffetraktere av geysirtype, vil franske presser også bruke grovmaling. Et godt alternativ for dem er middels sliping. Teknologien for å lage en drink ved hjelp av disse enhetene innebærer ikke bruk av finmaling, siden silen til kaffetrakteren kan bli tilstoppet, dessuten kommer det tykke inn i selve drikken.

Nesten foralle kaffetraktemetoder er egnet for middels maling, anerkjent som universelle.

Finmaling brukes til kaffetraktere med filter. Den holder seg lenger og er ideell for å lage den sterkeste og mest aromatiske kaffen - espresso, som tilberedes med kaffemaskiner av ulike typer og modifikasjoner.

Pulver- eller ultrafin maling brukes til å lage ekte tyrkisk kaffe i cezve eller cezve. For den tyrkiske versjonen av kornet er det nødvendig å male det nesten til pulvertilstanden. Du kan male kaffe så fint med en elektrisk kaffekvern, men det er bedre å bruke en manuell kvern. Ifølge kjennere, jo eldre den er, jo mer velduftende og smakfull vil drikken være.

God m alt kaffe
God m alt kaffe

Det antas at det er bedre å male kaffe med en god manuell kaffekvern på grunn av den lave hastigheten på dens drift, hvor kornene og det resulterende pulveret ikke varmes opp så mye og ikke mister aromaen. Denne tidkrevende prosessen for ekte kaffeelskere er et slags ritual.

Riktigheten til den valgte slipingen kontrolleres ved ekstraksjon. Hvis kaffen ble velsmakende og rik, betyr det at malegraden ble justert.

Det er viktig å huske at god kaffe (kvernet) bør males rett før brygging, for etter maling forsvinner aromaen ganske raskt fra den. Det er bedre å kjøpe allerede m alt korn i de nærmeste kaffehusene eller spesialforretningene, hvor konsulenter vil fortelle deg hvordan du velger riktig type favorittdrikk (avhengig av den foretrukne metoden for å drikke den).matlaging).

Anbefalt: