Vold på skolen. Typer og rotårsaker

Innholdsfortegnelse:

Vold på skolen. Typer og rotårsaker
Vold på skolen. Typer og rotårsaker
Anonim

Typer vold

skolevold
skolevold

Det psykologiske portrettet av en moderne student er en levende refleksjon av hans sosiale mangler. Og et av de viktige problemene i utdanningsperioden for barnet er mulig vold på skolen. Hva er det, og hva er årsakene bak det? La oss prøve å finne ut av det. Det er to typer vold på skolen – følelsesmessig og fysisk. Fra følelsesmessig overgrep utvikler offeret nervøs spenning, det ydmyker ham og selvtilliten hans. Denne typen vold kan omfatte latterliggjøring, latterliggjøring, ydmykelse foran andre barn, kallenavn, støtende kallenavn, frekke bemerkninger, nektelse av å kommunisere med offeret (de leker ikke med barnet, ikke sitte ved siden av skrivebordet). Fysisk vold i skolen er vold med maktbruk. Som følge av slik vold kan barnet få skader. Dette er å slå, mansjetter, ta bort personlige eiendeler og skade dem. Vanligvis går begge disse typene hånd i hånd.

Hvem er offeret?

innovasjoner innen utdanning
innovasjoner innen utdanning

Alle kan bli et offer for en slik holdning. Men som oftest er det barn som er annerledes enn andre. De kan være fysisk funksjonshemmede; visse trekk ved atferd (isolasjon,flegmatisk eller omvendt impulsivitet); uvanlig utseende (for eksempel rødt hår eller overvekt); være sosi alt uegnet (ingen beskyttelse mot vold på grunn av manglende erfaring med selvutfoldelse og kommunikasjon); frykt for skolen (noen ganger er historier om en dårlig og sint lærer eller negative karakterer nok for frykt); mangel på erfaring med å være i team (dette er typisk for hjemmebarn som ikke gikk i barnehager); sykdommer (barn som lider av stamming, enuresis og andre), lav intelligens og lærevansker (lave mentale evner påvirker hans evne til å lære, på grunn av hvilke barnets akademiske prestasjoner blir dårlige, og følgelig dannes lav selvtillit).

Hvem er voldtektsmannen?

Tallrike studier utført av psykologer rundt om i verden viser at dette er barn som er oppdratt med utilstrekkelig oppmerksomhet, uten tilknytning til foreldrene, barn «ikke elsket» eller fra barnehjem. De blir mer voldelige etter hvert som de blir eldre enn barn som vokser opp i vanlige familier.

Hvor kommer barnemishandlere fra?

psykologisk portrett av en moderne student
psykologisk portrett av en moderne student

Relasjonsfaktorer i familien er viktige. De er grunnlaget for dannelsen av et barns tilbøyelighet til vold. Ufullstendige familier er ofte en av faktorene som påvirker barnet. Enslige forsørgere er mer sannsynlig å være voldelige enn gutter. Også familier hvor mødre er fiendtlige og negative til hele verden, og skolen spesielt. Manifestasjonen av vold hos et barn blir ikke fordømt, det vurderesen normal reaksjon på kommunikasjon med "fiender". I tillegg familier der foreldre ofte krangler og konflikter i nærvær av barnet. I slike tilfeller fungerer barnets atferdsmodell. Barn husker hvordan foreldre behandlet hverandre og projiserer dette på forhold til jevnaldrende. I tillegg bruker barn med genetisk disposisjon for aggresjon ofte vold på skolen. Dette er hovedårsakene. Avhengighet av et dårlig verftsselskap er heller ikke utelukket. Så, vi har sortert ut hva som er vold i skolen. Hvem er pådriver og hvem er offer, og hvorfor dette skjer. I dag lar innovasjoner innen utdanning foreldre nøye overvåke livet til barnet på skolen. Men ikke glem enkle ting: vis mer kjærlighet og oppmerksomhet til barnet ditt. Et problem som skolevold er lettere å forebygge enn å fikse.

Anbefalt: