Hva skal være et akvarium for skilpadder

Hva skal være et akvarium for skilpadder
Hva skal være et akvarium for skilpadder
Anonim

Akvarier er elsket av så mange mennesker. For noen er innbyggerne deres kjæledyr som ikke trenger å gå tur med dem tre ganger om dagen. For noen er et akvarium en del av et godt designet interiør. Uansett, hvis du bestemmer deg for å sette et akvarium hjemme, vil dette være det riktige valget.

skilpadde akvarium
skilpadde akvarium

I tillegg har det å se på svømmende fisk en positiv effekt på det menneskelige nervesystemet. Men det er andre innbyggere, også ikke mindre interessante. Du kan for eksempel sette et akvarium for skilpadder hjemme. Den er ikke mye forskjellig fra den som inneholder fisk, men å se på dyrene er mye mer interessant. Faktisk, i motsetning til fisk, puster skilpadder luft, noe som betyr at de fra tid til annen kommer til overflaten. Men bare ferskvannsindivider er egnet for fangenskap, derfor, uansett hvor stort ønsket om å bosette husene til en stor marin innbygger, vil det være nødvendig å begrense seg til sine yngre slektninger. For eksempel føler to arter av rødørede skilpadder seg godt hjemme: amerikanske og kaspiske. I tillegg, til tross for at de spiser ikke bare plantemat, kommer de godt overens med noenfiskearter, som lar deg diversifisere innbyggerne i din personlige dam.

Dyrene som holdes i akvarier fôres med kjøttdeig, fisk og spesialmat. De lever i vann og på land, så det er veldig interessant å se dem.

akvarium for rødørede skilpadder
akvarium for rødørede skilpadder

Dette er varmekjære skapninger, du må ta hensyn til dette når du lager et akvarium for skilpadder. Øya de vil bli valgt på skal være under lampen. Dette vil eliminere behovet for å varme opp vannet, fordi temperaturen som er behagelig for de fleste skilpadder er 25-27 grader. Men bare varmt vann vil ikke være nok. Skilpadder trenger både UVA og UVB, så du må kjøpe to lamper eller en dedikert fullspekterlampe. Avstanden fra lampen til skallet bør være ca. 15 cm.

Du trenger også litt ekstra tilbehør for å lage et ekte skilpaddeakvarium til kjæledyret ditt. Et termometer er nødvendig for å overvåke temperaturen, for hvis vannet er over 29 grader kan skilpadden dø. Når temperaturen synker vil kjæledyret også føle seg ukomfortabel. Og selvfølgelig filteret for rengjøring. På bunnen av akvariet må du helle steiner og plante planter slik at skilpadden føler seg hjemme. Og hun vil spise små steiner og planter, akkurat som hun gjør i dyrelivet.

Akvariet for rødørede skilpadder bør være stort, fordi denne arten elsker plass, det trengs ca. 100-150 liter for en person.

akvarium for skilpadder å kjøpe
akvarium for skilpadder å kjøpe

De liker også å krype på land, det vil sigjør det enkelt for dem å komme seg opp av vannet. Mange bruker spesielle øyer på sugekopper, men skilpadden er fortsatt ikke en katt, og det er ganske vanskelig for den å komme seg opp av vannet. Derfor vil det beste alternativet for kjæledyret ditt være en jevn stigning, som starter selv under vann. Dette vil tillate dyret å komme seg ut på land.

Når du tenker gjennom interiøret i leiligheten, kan du bruke uvanlige elementer, og ett av dem kan være et akvarium for skilpadder. Å kjøpe den nå er ikke noe problem. Det er mange selskaper som spesialiserer seg på produksjonen deres. Dessuten kan et skilpaddeakvarium bestilles i den størrelsen du trenger, med tanke på hvordan det passer inn i leiligheten.

Anbefalt: