Hva skal være terrariet for skilpadder?

Hva skal være terrariet for skilpadder?
Hva skal være terrariet for skilpadder?
Anonim

Responsivitet og vennlighet er svært viktige egenskaper for enhver person. Å ta vare på et kjæledyr vil bidra til å danne dem hos barn. En skilpadde kan betraktes som et ideelt dyr for en byleilighet hvis familien har et lite barn. For å holde et krypdyr, uavhengig av hvilken art som er valgt, må du kjøpe et terrarium for skilpadder.

terrarium for skilpadder
terrarium for skilpadder

Oftest kjøpes representanter for den rødørede familien til hjemmet. Mesteparten av dagen er de i vannet, men kommer seg ut for å sole seg på land. Derfor, for et fullt liv, trenger de et spesielt terrarium for rødørede skilpadder. Den ene delen av den vil fungere som et basseng for vannprosedyrer, og den andre som tørt land. Samtidig bør det tørre området være ganske stort og oppta en fjerdedel av hele arealet, og ikke begrenses. til en plastøy som er festet til veggen

terrarium for rødøreskilpadder
terrarium for rødøreskilpadder

terrarie. I den tørre delen hviler og varmer skilpadden seg ikke bare, men der læres den å spise. Med slik fôring kommer ikke mat innned i vannet og fremkaller ikke dannelsen av en ubehagelig lukt.

For å holde vannet rent kan terrariet for skilpadder utstyres med et filter. I fravær må du skifte vannet opptil to ganger i uken. Tilstedeværelsen av et filter eliminerer ikke behovet for å skifte vannet, men det må gjøres mye sjeldnere (en gang i måneden), og kombinerer denne prosedyren med rengjøring av hele terrariet. Hvis rommet er kjølig, så må du kjøpe en varmeovn og holde temperaturen på 25–27 grader. Med denne temperaturen og ekstra kunstig belysning, vil den rødørede skilpadden forbli aktiv selv om vinteren og vil ikke gå i dvale.

Terrariumet for skilpadder av denne arten bør være stort nok (105-120 liter), da babyene vokser ganske raskt, og kan med riktig pleie nå en lengde på opptil 30 centimeter og en vekt på opptil 2,5 kilogram.

Ofte gjør nybegynnere som tar med en landskilpadde inn i huset den feilen å la den "fri svømme". Hun får gå fritt rundt i leiligheten, velge et sted å sove og spise. Du må fortsatt kjøpe et terrarium for skilpadder, da dyret kan bli skadet, bli forkjølet og syk mens det kryper på et kaldt gulv.

kjøpe et terrarium for landskilpadder
kjøpe et terrarium for landskilpadder

Kjæledyret ditt bør ha et gjemmested der det kan gjemme seg for å føle seg trygg. For små individer kan halvdeler av kokosnøttskall brukes. Landskilpadden skal ikke stå uten drikkevann. I tillegg elsker gjester fra de fuktige tropene å bare ligge i vannet. Derfor et terrarium for skilpadderskal være utstyrt med en drikkeskål og et badekar, som må graves ned i bakken. Badet må være utstyrt med en praktisk stige for å gå inn og ut av vannet. Vannstanden bør ikke være mer enn halvparten av dyrets høyde. Det er bedre å fylle bunnen med 6–10 centimeter små rullesteiner eller småstein uten skarpe kanter, slik at skilpadden ikke blir skadet for å tilfredsstille graveinstinktet ditt.

Hvis du følger enkle regler for omsorg, kan langlivede skilpadder gi glede til eierne sine i flere tiår.

Anbefalt: