Viktige vitaminer for hunder
Viktige vitaminer for hunder
Anonim

Vitaminer finnes i forskjellige matvarer og fôr, mens det ikke er enighet om den nødvendige mengden for en hund. Hun trenger vitamin A og D mest av alt, resten trenger hun bare til bestemte tider.

vitaminer for hunder
vitaminer for hunder

Behovet for vitaminer avhenger av mange faktorer: vekst, alder, temperament, samt klimatiske forhold. Så for valper fra 6 uker er vitaminkomplekset "Doggy`s Junior" fra Beaphar egnet. Den inneholder alle mineraler og vitaminer som er nødvendige for full utvikling av babyer. Du må også ha en tabell over sammensetningen av maten hunden spiser, samtidig som du ikke glemmer dine egne observasjoner, som er viktige for å avklare kjæledyrets behov for visse stoffer.

Vitaminer for hunder er katalysatorer i mange livsprosesser, deres utilstrekkelige innhold forårsaker sykdommer. De er spesielt nødvendige i perioder med reproduksjon, utvikling, vekst, mens utnevnelsen av dem akselererer prosessen med utvinning av voksne dyr.

Vitamin A sårt tiltrengt

Vitamin A trengs først og fremst av unge hunder og valper. Det opprettholder norm alt synet, regulerer spyttarbeidet,så vel som tårekjertlene, funksjonen til nyrene, øker motstanden mot ulike infeksjoner. De viktigste kildene til dette vitaminet for en hund inkluderer melk, blod, eggeplomme, torskelever, gulrøtter, mais og grønt.

B-vitaminer for hundehud

For det meste fra denne gruppen brukes B1, B2, B6, B12, mens den siste er

vitaminer for hundehår
vitaminer for hundehår

tildelt dyr som lider av anemi. B1 beskytter mot nevrose, beriberi sykdom. Den finnes i store mengder i ølgjær, for eksempel fra selskapet Litoral. B2 har en gunstig effekt på tilstanden til slimhinner, hud og muskler. Den finnes i lam, myse, lever og i tillegg i ølgjær. Andre vitaminer i gruppen normaliserer tilstanden til nervesystemet.

Vitaminer for hunder: С

Det anbefales for infeksjonsbeskyttelse.

D og E er viktige vitaminer for hundepels

D-vitamin har stor innflytelse på dyrets vekst. Det er et anti-rakitisk naturlig middel som er nødvendig for riktig utvikling av skjelettet. Unge mellomstore hunder bør få minst 500 IE vitamin D daglig i løpet av de første levemånedene Vitamin D er nødvendig for fruktbarhet og reproduktiv funksjon, og er viktig for huden. Mest av alt er hvetekim og torskelever mettet med disse vitaminene. Du kan kjøpe Doctor Zoo vitaminkompleks med biotin - det gjør pelsen elastisk, sterk og skinnende. I tillegg normaliserer den kjæledyrets stoffskifte.

Verdt å merke seg er også "Fit and Strong"-vitaminene, som er en kjøttgodbit med 12 vitaminer og kalsium, som er nødvendig for at hunden skal vokse norm alt.

F og H - hvorfor trenger hunder disse vitaminene?

Disse vitaminene har også god effekt på huden. Førstnevnte finnes i linolje, mens sistnevnte er rik på melasse og lever.

anmeldelser av vitaminer for hunder
anmeldelser av vitaminer for hunder

Antihemorrhagic vitamin K

Den administreres subkutant i vanskelig fødsel med 40 mg som et sentralstimulerende middel. For dyr som fortsatt ammer valper, er disse hundevitaminene ekstremt viktige. Anmeldelser om dem er bare de mest positive. Hovedkildene er kastanjer, fiskemel.

Vitaminer for hunder: PP

Det er nødvendig for tungen og hele munnhulen som helhet. Subkutan injeksjon av dette vitaminet hjelper mot ulike infeksjoner. Hovedkildene er lever, egg og kjøtt.

Et dyrs behov for vitaminer bestemmes av dets alder, tilstand, årstid osv. I perioder med drektighet, vekst og fôring av valper øker spesielt behovet for vitaminer.

Anbefalt: