Hvordan lære en hund kommandoen "Voice!" hjemme?

Innholdsfortegnelse:

Hvordan lære en hund kommandoen "Voice!" hjemme?
Hvordan lære en hund kommandoen "Voice!" hjemme?
Anonim

En hund som utfører kommandoer er en stolthet for eieren. Treningsprosessen er ikke enkel og krever tålmodighet. Hvordan lære en hund kommandoen "Voice!"? Det er best å begynne å trene en hund fra de første månedene av livet, mens den fortsatt er valp. Eieren må forstå kjæledyrets psykologi, vite hvordan han skal trene hunden, hvordan han husker kommandoer.

smarte dyr
smarte dyr

Treningsøktene bør være regelmessige og konsekvente. Du kan ikke trene en hund med uhøflighet og mishandling. Forhold til kjæledyr må bygges på respekt og kjærlighet. En person må være en leder og en venn, men på ingen måte en tyrann.

Hvordan begynne å lære

En av hovedkommandoene som folk ønsker å lære hundene sine, er "Voice!". Ikke alle hunder er i stand til å lære denne rekkefølgen. Men du skal ikke i noe tilfelle skjelle ut og straffe hunden for dette. På grunn av feilbehandling kan dyret bli aggressivt. utdanningbør begynne først etter at kjæledyret allerede kjenner andre ordrer perfekt: "sitte", "ned", "gi labb".

Hundeeiere, som henvender seg til kynologer, tror at kjæledyr umiddelbart vil bli lydige. Til å begynne med må kynologen samarbeide med eieren av hunden. Eksperter forklarer hvordan man forstår hunder, hvordan man finner en tilnærming til dyr. Hvordan lære en hund å gi stemme på kommando hjemme? Du kan finne ut om dette ved å kontakte kynologen.

Opplæring kan finne sted i forskjellige formater:

  1. Individuell trening er et godt alternativ for å trene hunden din hjemme.
  2. Trening i gruppe med andre hunder. Slike aktiviteter vil lære hunden å konsentrere seg mer om kommandoene dine, til tross for støyen rundt.
  3. I dag er trening med overnatting hos hundefører vanlig. Hunden bor i ca en måned hos treneren, men en del av treningen foregår hos eieren.
Kommando stemme
Kommando stemme

Hjemmetreninger

Ikke alle eiere ønsker å gå til spesialister for opplæring. Spørsmålet oppstår: hvordan lære en hund kommandoen "Voice!" hjemme? For trening er det bedre å velge et rolig sted slik at kjæledyret ikke blir distrahert av fremmede lyder. I begynnelsen av treningen er det lov å vise frem en godbit du må ha med deg, men det er forbudt å spandere. Bare som belønning kan du tilby å spise et stykke ost eller kjeks.

Insentivmetode

Denne metoden er en av de mest effektive (spesielt hjemme) for eiere som ikke vet hvordan de skal lære en hund å utføre «Voice!»-kommandoen. Tahund godbit og la det lukte. Løft opp slik at hunden ikke kan hoppe, og si: «Stemme!». Hunden skal ikke hoppe på deg, gi beskjed om at han gjør noe g alt. Gå i bånd eller bind den til et tre for å begrense kjæledyrets hoppevne. Vanligvis begynner hunder å bjeffe i en slik situasjon, rose ham for å gi en stemme og gi ham en godbit. Gjenta 3 ganger, hunden skal forstå essensen av øvelsen.

Imitasjonsmetode

Hvis belønningsmetoden ikke fungerer, kan du prøve imitasjonsmetoden. Du må finne en hund som er trent i «Voice!»-kommandoen og sette den ved siden av din. Kommander den første hunden og belønn ham trassig. Du må gjenta disse handlingene flere ganger slik at kjæledyret ditt forstår hva som blir bedt om av ham.

Lagtrening
Lagtrening

Trening med harme

Du kan bruke et triks til hunden. Når kjæledyret kjenner tidspunktet for turen, begynner det å bjeffe. Samle alle de nødvendige tingene du tar med deg for å gå tur med din firbeinte venn og late som om du drar denne gangen uten ham. Før du drar, se på hunden og gi kommandoen "Voice!". Hunden vil begynne å bjeffe av bekymringer og harme, i dette øyeblikket må du rose og stryke den. Og så kan dere gå en tur sammen. Du kan prøve en lignende metode på gaten ved å binde et kjæledyr til et tre, og begynne å forlate deg selv. Handler så på samme måte: når hunden bjeffer, gi en kommando og belønn.

Avlyttemetode

Dette er den enkleste måten av alle. Du må passe på hunden, og når den bjeffer, beordre:"Voice!", Og deretter behandle dem med en godbit. Etter en stund vil kjæledyret forstå hva det trenger å gjøre ved å høre kommandoen din. Den første dagen er det lite sannsynlig at du vil være i stand til å vente på bjeffing på kommando. Gjenta øvelsen daglig i 15 minutter, og gradvis vil hunden forstå kommandoene dine. Senere vil hunden stemme uten godbiter.

Ned kommando
Ned kommando

Utstyr for hundetrening

Hvilket utstyr bør brukes for å lære en hund å stemme på kommando? For å lette opplæringen må du kjøpe følgende ting:

  1. Krag. For å kontrollere hunden må eieren vise fordelen.
  2. Leash. Nødvendig for visse typer trening. Og også for trygg hundevandring på offentlige steder.
  3. Delikatesse. For å oppmuntre hunden slik at hun forstår at hun gjør alt riktig, ta velsmakende godbiter: kjeks, ostebiter, kjøttstykker, tørrmat. Trening gjøres best når hunden ikke er mett, ellers vil den ignorere mat.
  4. Humør. Hunder er følsomme for endringer i menneskelig humør. Det er viktig å vise din kjærlighet og ta hensyn til kjæledyret ditt.

Voksen hundetrening

Noen tar en allerede voksen hund, for eksempel finner de den på gaten eller tar den fra en kennel. Det vil kreve mer styrke og tålmodighet å trene en voksen hund enn å lære en liten valp. Hvordan lære en voksen hund kommandoen "Voice!" raskt?

Først må du gjøre det klart at du er eieren og har autoritet. Det kan ta en måned, noen ganger to, før et adoptert kjæledyr blir vant til et nytt. Eieren. Det er nødvendig å klappe hunden oftere, leke med den, ta hensyn og ta vare, mate den med egne hender for å fremskynde avhengighetsprosessen. Samtidig må du føle kanten av vennlighet og disiplin, for å forbli streng på gaten. Som regel har voksne hunder allerede dannet sin egen karakter og oppførsel. Manifestasjonen av karakter avhenger av oppdragelsen til den gamle mesteren. Derfor kan noen ganger hunder være sinte eller redde.

Kynolog trener hunder
Kynolog trener hunder

Prosessen med å temme en sint og nervøs hund er kompleks og krever en spesiell tilnærming. Det anbefales å begrense de negative følelsene til dyret, ikke gjør plutselige bevegelser foran kjæledyret, lek mye og ta vare, snakk med ham, ikke hev stemmen. Trening av voksne hunder må tilnærmes mer seriøst og tålmodig, og selve prosessen er ikke forskjellig fra vanlig trening.

Hvordan lærer en hund kommandoen "Voice!"

Schäferhunden er ekstremt intelligent og svært trenbar. Hunder av denne rasen er i stand til å ta sine egne beslutninger om beskyttelse av eieren og liker ikke å bjeffe uten grunn. Gjeterhunder kontrollerer følelsene sine, men viser sterk kjærlighet og hengivenhet for sine eiere.

Det er lettere å lære en valp disiplin og kommandoer enn en voksen hund. Opplæring krever en profesjonell tilnærming, så du bør kontakte kynologene. Trening må foregå strengt og trygt. Allerede fra 2-3 måneder kan du lære enkle kommandoer. Senere kan du lære Voice!-kommandoen.

Ingen grunn til å forhaste seg, det er bedre å lære kommandoen uten press på hunden, ta omtrent seks måneder åkommando. Du bør ikke forvente umiddelbare resultater, du må være tålmodig. Den obligatoriske belønningen til en hyrde for flittig oppførsel er grunnlaget for opplæring.

Konklusjon

Når kjæledyret begynner å forstå deg og gi stemme på kommando, er det verdt å polere ferdighetene hans. Du må lære hunden å følge ordren ved ditt første ord. Når du legger merke til at dyret forstår essensen av kommandoen, si kommandoen "Stemme!" én gang og vent til den er fullført.

Hunden er menneskets beste venn
Hunden er menneskets beste venn

Ikke oppmuntre til bjeffing uten kommando. Hvis du ønsker å lære hunden din å bjeffe tre ganger, behandle ham først etter at han har bjeffet tre ganger. Det er vanligvis ikke nødvendig å trene bjeffing mer enn tre ganger, da dyr vanligvis bare teller opptil tre nøyaktig.

Du bør være forsiktig med å trene hunden din. Det er viktig å vite at dyret ikke skal bjeffe med mindre det er fare. Mange eiere gjør feil når de lærer kommandoer på egen hånd, så det er bedre å kontakte en hundefører. Vi håper du nå vet hvordan du lærer hunden din «Voice!»-kommandoen.

Anbefalt: