Pasientbehandling av en nyfødt hjemme den første måneden av livet

Pasientbehandling av en nyfødt hjemme den første måneden av livet
Pasientbehandling av en nyfødt hjemme den første måneden av livet
Anonim

Patronage av en nyfødt er et besøk til babyen hjemme av helsepersonell i den første måneden av livet. Selv på fødesykehuset vil de spørre deg om din faktiske adresse og sende dataene til nærmeste klinikk. Og den 1., 2. dagen etter utskrivning fra sykehuset vil en barnelege eller en sykepleier besøke deg. Hjemmebeskyttelse utføres vanligvis tre ganger. Dette er veldig praktisk for moren, siden den nødvendige undersøkelsen av barnet vil bli utført hjemme, anbefalinger for å ta vare på babyen vil bli gitt, og under den kan du stille spørsmål du måtte ha om babyen og tilstanden din.

omsorg for nyfødte
omsorg for nyfødte

Primær omsorg for nyfødte

For primæromsorgen av en nyfødt er det bedre å forberede seg på forhånd og lage en liste over spørsmål som angår deg som du vil stille legen. Under besøket vil sykepleieren eller barnelegen utføre følgende manipulasjoner:

  • de skal undersøke navlesåret og gianbefalinger for behandlingen;
  • undersøk magen;
  • undersøke babyens hud for bleieutslett, gi råd om hvordan du kan ta vare på det;
  • de vil spørre om babyen blir ammet eller flaskematet, de vil fortelle deg reglene for fôring;
  • lag en konklusjon om babyens helse;
  • samle informasjon om svangerskapsforløp, fødsel, vaksinasjoner på sykehus, arvelige familiesykdommer osv.;
  • lag en konklusjon om morens fysiske og psykiske tilstand;
  • fyll ut barnas poliklinikkkort;
  • undersøke levekårene og deres egnethet for babyen;
  • de vil fortelle deg adressen og telefonnummeret til nærmeste klinikk, besøkstidene til din lokale barnelege og dagen da babyene er innlagt.

Under undersøkelsen av babyen er det ikke alle leger som forteller moren i detalj om omsorgen for babyen, så still alle spørsmålene selv iherdig.

Sekundær omsorg for nyfødte

hjemmesykepleie for nyfødte
hjemmesykepleie for nyfødte

Det andre besøket av en lege eller sykepleier hjemme er rundt den 14. dagen i en babys liv. I løpet av den vil også en medisinsk arbeider undersøke barnet. Han vil se hvor betimelig navlesåret grodde og den fysiologiske gulsott forsvant. Legen vil spørre om amming, gi råd om denne saken. For dette besøket, lag også en liste over dine bekymringer om omsorg for babyen din (negler, ører, øyne, hud, bleieutslett, bading og vasking, mating, rensing av "melkeskorper" osv.) Du kan også spørre om dinhelse og be om veiledning om det.

Tredje nyfødtpleie

Det tredje hjemmebesøket av en helsepersonell er rundt dag 21 i babyens liv. I løpet av det vil barnelegen undersøke barnet, ta en konklusjon om helsen hans, gi nyttige anbefalinger og råd. Han vil også minne om at du må oppsøke klinikken for å undersøke barnet når det er en måned gammel. Som med ditt første og andre besøk, ikke glem å stille spørsmål du har.

Barneomsorg i hjemmet. Debriefing

sykepleier
sykepleier

En babys første levemåned overvåkes hjemme tre ganger gratis, uavhengig av om foreldrene har registrering eller ikke. Men for å besøke klinikken etter en måned, må du tegne en obligatorisk medisinsk forsikring for barnet og registrere den på adressen til en av foreldrene.

Anbefalt: