Psykopeventive forberedelse til fødsel: nyttige tips og anbefalinger fra eksperter
Psykopeventive forberedelse til fødsel: nyttige tips og anbefalinger fra eksperter
Anonim

Praksis viser at psykoprofylaktisk forberedelse til fødsel er av stor betydning for absolutt alle vordende mødre, uavhengig av graviditet. I dag utføres det i alle perinatale sentre og i private skoler for vordende mødre. Vurder hovedtrekkene, så vel som hovedretningene for implementering.

Psykoprofylaktisk forberedelse av gravide kvinner til fødsel
Psykoprofylaktisk forberedelse av gravide kvinner til fødsel

essensen av forberedelse

Før du vurderer hovedretningene for denne opplæringen, er det nødvendig å fastslå essensen.

Praksis viser at uansett hva svangerskapet er nå, venter alle kvinner spent på det øyeblikket babyen blir født. I denne forbindelse opplever de mye uro, som noen ganger utvikler seg til ekte frykt og vanskelige opplevelser. Dette gjelder spesielt for førstegangs kvinner som ikke tidligere har opplevd sammentrekninger og venter på øyeblikket de begynner,ment alt forbereder seg på de helvetes plagene som deres venner og bekjente fort alte om.

En jordmors hovedrolle i psykoprofylaktisk forberedelse til fødsel er å ta en kvinne ut av en tilstand av frykt og fordype henne i fullstendig avslapning. Hun bør forvente den kommende prosessen med fødselen av et barn bare med positive følelser.

Gjennomføre psykoprofylaktisk forberedelse til fødsel
Gjennomføre psykoprofylaktisk forberedelse til fødsel

Kurs på skoler for vordende mødre

Et integrert element i psykoprofylaktisk forberedelse til fødsel av gravide er oppmøte på undervisning på skoler for vordende mødre. På slike klasser blir det gitt forelesninger som absolutt vil bidra til å forberede seg på prosessen med fødselen av et barn. De snakker om hva slags indre psykologisk tilstand du trenger for å utvikle i deg selv, å gå til fødsel, og beskriver også hvordan fødselsprosessen foregår direkte.

Etter å ha bestått det teoretiske kurset deles vordende mødre som regel inn i flere grupper, og deretter begynner de å gi dem all nødvendig informasjon på en dosert måte og slik at den blir like godt assimilert.

La oss vurdere nærmere funksjonene ved leksjonene som finner sted i slike grupper.

Metode for psykoprofylaktisk forberedelse til fødsel
Metode for psykoprofylaktisk forberedelse til fødsel

Første leksjon. Kursintroduksjon

På den første leksjonen som deltok i den psykoprofylaktiske forberedelsen til fødsel, blir en kvinne kjent med strukturen til kjønnsorganene, samt det grunnleggende om fosterets fysiologiske utvikling. Samtidig, som regel,forklaring på smertens natur under sammentrekninger.

Læringsmålene for den første økten inkluderte å sette den gravide i riktig stemning for den kommende fødselen, samt forklare hvordan man mobiliserer sin egen vilje. For å nå de oppsatte målene holdes det spesi altimer med kvinnen, som kalles autogen trening.

I løpet av den første leksjonen blir en gravid kvinne undervist i detaljene med akupressur-selvmassasje: hun må bruke disse elementene i løpet av sammentrekningene for å redusere smertenivået.

Andre leksjon. Forklaring av fødselsprosessen

I løpet av den andre leksjonen skjer den mest detaljerte bekjentskapen med sammentrekningsmekanismen. På dette tidspunktet, som en del av den psykoprofylaktiske forberedelsen til fødsel, blir en kvinne lært opp til å telle varigheten av spastiske sammentrekninger og pauser som observeres mellom dem.

På dette stadiet er hovedoppgaven til fødselsleger å formidle til den vordende mor informasjon om at smerter i rier er karakterisert hos alle kvinner på ulike måter, og for å lindre dem kan man bruke ulike pusteteknikker, som f.eks. samt muskelkontroll (de lærer også).

Psykoprofylaktisk forberedelse til fødsel
Psykoprofylaktisk forberedelse til fødsel

Tredje leksjon. Moralsk forberedelse

En integrert del av den psykoprofylaktiske forberedelsen til fødsel er studiet av begreper som forsøk og sammentrekninger. I samsvar med det foreskrevne programmet, i den tredje leksjonen, blir vordende mødre lært å kontrollere prosessen med forsøkgjennom spesielle pusteøvelser. Også på dette tidspunktet oppfordres kvinner til å lære avspenningsteknikker som vil være passende mellom forsøkene.

Det skal bemerkes at under forsøkene til kvinner i fødsel, som regel, venter slike ubehagelige øyeblikk som ufrivillig vannlating, passerende gasser eller til og med avføring - de forbereder seg også ment alt på dette.

I den tredje leksjonen forklarer de også at det er under forsøkene til en fødende kvinne at en fødende kvinne må følge alle anbefalingene fra en fødselslege, og de formidler til erkjennelsen av at det klare og korrekte utførelse av alle kommandoer er nøkkelen til et vellykket resultat av hele prosessen.

jordmorens rolle
jordmorens rolle

Hva skjer på kvelden før fødsel

Et viktig element i psykoprofylaktisk forberedelse til fødsel er riktig gjennomgang av det siste trinnet i forberedelsen til den kommende fødselsprosessen. Det skal bemerkes at denne perioden er den vanskeligste for den vordende moren. Som praksis viser, på dette tidspunktet går den fremtidige kvinnen i fødsel inn i seg selv og er mer involvert i husarbeid. På dette tidspunktet må hun lytte til hver bevegelse inne i magen, ved følelsen av at hun i økende grad bukker under for frykt for den kommende prosessen.

I de fleste anbefalingene merker fødselsleger-gynekologer at dagen før fødselen ser det ut til at babyen fryser: du kan ikke høre ham, han dytter ikke, og smerten forsvinner et sted. De bemerker at dette øyeblikket er gitt til en kvinne av natur, slik at hun ment alt og fysisk kan stille inn på den kommende fødselen. Det bemerkes at ytterligere sensasjonererstattes av kvalme, ubehag og fullstendig mangel på matlyst, og før riene starter, er det som regel feber og aktiv svette.

Programmet for psykoprofylaktisk forberedelse til fødsel
Programmet for psykoprofylaktisk forberedelse til fødsel

Prosedyrer før levering

Umiddelbart før fødselsprosessen må en kvinne gjennomgå en obligatorisk undersøkelse hos en gynekolog, og en samtale gjennomføres for å skape riktig moral.

Psykoprofylaktisk forberedelse til fødsel, utført på dette stadiet, inkluderer gjennomføring av visse manipulasjoner, som til en viss grad vil kunne lette prosessen. Kvinnen er beroliget og innstilt på at hvis legens instruksjoner følges, vil prosessen gå greit, mindre smertefullt og uten komplikasjoner.

Grunnleggende metoder for psykoprofylaktisk forberedelse til fødsel

Moderne praksis viser at det finnes en rekke metoder for implementering av forebyggende og psykologisk forberedelse til den kommende fødselsprosessen i lys av et nytt liv. Disse inkluderer:

  • auto-trening;
  • kommunikasjon med nære venner, slektninger eller kjære;
  • distraksjon for hyggelige øyeblikk;
  • læringsteknikker for å håndtere frykt;
  • å gjøre det du elsker.

Et viktig element i forberedelsene til fødselen og i fødselsprosessen er støtten til en du er glad i. Mange fødselsleger anbefaler å gå på barselskoler med den fremtidige faren til babyen: der vil han også kunne mestre noen teknikker for å håndtere frykt for åslik at i rett øyeblikk ikke å miste selvkontrollen og være i stand til å støtte en kvinne. Ektefellen kan også lære en rekke smertelindrende teknikker for å hjelpe med implementeringen til rett tid. Spesialister innen gynekologi bemerker ofte at partnerfødsel, som har blitt ganske populært nylig, setter kvinnen i fødsel på riktig måte, og hjelper også til å distrahere fra det som skjer, og trekker hennes oppmerksomhet til positive følelser.

Psykoprofylaktisk forberedelse til fødsel i etapper
Psykoprofylaktisk forberedelse til fødsel i etapper

Blant de mest populære moderne metodene for å forberede seg til den kommende fødselen, bør tre hovedmetoder skilles:

  • Lamaze-metoden, som er basert på meditasjon, der den vordende mor skal simulere prosessen med å føde et barn;
  • Nikolaevs metode, som sørger for restrukturering av bevisstheten til en gravid kvinne slik at prosessen med å føde et barn oppfattes som den viktigste fysiologiske komponenten;
  • Velvovskys metode, basert på en spesiell måte for kommunikasjon mellom en fødselslege og en fødende kvinne, hvor det skapes riktig interaksjon mellom hjernebarken og individuelle subkortikale strukturer.

Anbefalt: