Når feires den internasjonale tigerdagen?
Når feires den internasjonale tigerdagen?
Anonim

Løver, geparder, tigre, gauper, leoparder og jaguarer er ville katter, farlige rovdyr som alltid har beundret og vekket den genuine interessen til et bredt spekter av mennesker med deres ynde, myke stolte tråkk og særegne kattelag. En av representantene for arten - en løve, fikk fortjent tittelen - dyrenes konge. Og til ære for den andre feires den internasjonale tigerdagen (29. juli).

internasjonale tigerdagen
internasjonale tigerdagen

Formål med ferien

International Tiger Day ble ikke etablert ved en tilfeldighet. Hensikten med arrangementet var å tiltrekke så mye oppmerksomhet som mulig til spørsmålet om utryddelse av denne arten, bevaring av dyr og økningen i deres befolkning.

I tillegg til den internasjonale tigerdagen i vårt land i Fjernøsten, er det en annen høytid som vanligvis holdes på slutten av september. Denne dagen arrangeres ulike aktuelle utstillinger, dyreparker besøkes, veldedighetsarrangementer og andre tematiske samlinger arrangeres.

History of the holiday

Den internasjonale tigerdagen har blitt feiret 29. juli hvert år siden starten i 2010. Denne høytiden feires nesten over hele verden. Og landet vårt sto ikke til side. Vi feiret også den internasjonale tigerdagen i 2017. Den offisielle etableringen av selve høytiden og utnevnelsen av datoen ble gjort på International Forum "Tiger Summit" i St. Petersburg, som var dedikert til temaet reduksjon av antall tigre, tiltak og metoder for deres beskyttelse, hvor dette dagen ble valgt for å feire.

29. juli internasjonale tigerdagen
29. juli internasjonale tigerdagen

Land som deltar i dette storstilte arrangementet startet organiseringen av den internasjonale tigerdagen. Disse inkluderer direkte bare de statene i de åpne områdene der ville katter lever. Gjennom lange forhandlinger ble det godkjent viktige dokumenter som spiller en viktig rolle i prosessen med å redde tigre, bevare og øke antallet, og det ble satt ut en dag da den internasjonale tigerdagen skal feires over hele verden. Det er beregnet at gunstige resultater kan forventes innen 2022.

Hvordan feires denne dagen?

Den vanligste tradisjonen for å feire denne høytiden er å gå til dyrehagen, hvor dyrene får en dobbel porsjon godbiter. Takket være innsatsen til den internasjonale foreningen Global Tiger Initiative, har dyr som er utenfor sivilisasjonen, det vil si som lever i det naturlige miljøet, muligheten til å opprettholde eller til og med øke befolkningen. Med stor innsats samlet foreningen inn et koloss alt beløp til bevaring og verdig vedlikehold av livet til denne arten - 350 millioner dollar.

Tigerdagen i Russland

I Primorsky-territoriet i landet vårt har feiringen av Day of the Far Eastern Tiger blitt feiret litt lenger, siden 2000. Tigeren er avbildet på emblemet til byen Vladivostok. Derfor ble det besluttet å opprette en regional høytid dedikert til villkatten.

Til ære for den internasjonale tigerdagen arrangerer barnehager noen ganger alle slags matinéer, der publikum vanligvis er foreldre. Barn kler seg ut som disse ville kattene. Og de arrangerer et veldig interessant arrangement der de leser dikt om den internasjonale tigerdagen.

Den internasjonale tigerdagen feires over hele verden
Den internasjonale tigerdagen feires over hele verden

Tigeren er den andre "kongen" etter løven

Tigerens navn kommer fra ordet taig, som på gammelpersisk oversettes som en pil, løpshastighet. Derav navnet på den majestetiske stripete katten. Det finnes mange varianter av tigre, inkludert de velkjente villkattene Bengal, Amur, Kaspia og Sør-Kina. Alle av dem tilhører slekten Panther. Noen arter kunne dessverre ikke reddes i tide, og de forsvant fra planeten vår. Det er dyr som trenger hjelp og er på randen av utryddelse, for eksempel den bengalske underarten. Tigerjakt er forbudt.

Størrelsen på dette beistet er ganske imponerende og når omtrent to til tre meter i lengde og veier mer enn 3 centners. Bare en hvit eller brun bjørn kan konkurrere med ham i makt og overskrider litt størrelsen hans. Og hvis du sammenligner en tiger med brødrene hans, er han på ingen måte dårligere enn en løve, leopard, jaguar eller leopard. Til tross for at alle disse artene tilhører kattefamilien, mjauer de ikkevet hvordan, men bare knurring.

internasjonale tigerdagen 2017
internasjonale tigerdagen 2017

Naturen har belønnet tigre med spesiell skjønnhet. Villkatten er m alt i lyse farger, fra gul til mørk rød. Magen, svelget og brystet er hvitt. Tigerens øyne er også gule. Det er også kjekke tigre, ferdig m alt i hvitt. Antallet deres er ikke mange. Disse dyrene er vakre: blå øyne og svarte striper på en snøhvit kropp.

Landene i Fjernøsten og India anses å være habitatet til store og grasiøse katter. For ikke så lenge siden var habitatet deres mye bredere, og strekker seg til Iran, Indokina, Transkaukasia. Men menneskelig aktivitet der ødela disse dyrene fullstendig.

Tiger er et enslig dyr. Han vokter hensynsløst og tappert sitt habitat. Tigeren lever fortrinnsvis av ferskt rått kjøtt. For å gjøre dette jakter han på små eller mellomstore hovdyr, som rådyr, villsvin. Et sjeldent tilfelle i menyen hans kan være en ape eller en alligator. Hvis et rovdyr er veldig sulten, vil det ikke forakte åtsel.

Reproduksjon av tigre er ikke avhengig av årstider og naturlige forhold. Hovedfaktoren er begynnelsen av brunst hos hunnen. En tigres graviditet varer i flere måneder og produserer opptil fire unger.

Det ikke alle vet om tigre

Utvilsomt er ville katter tydelig forskjellige fra sine tamme slektninger.

internasjonale tigerdagen gratulerer
internasjonale tigerdagen gratulerer
  • Tigers syn om natten er misunnelsesverdig, det er seks ganger skarpere enn menneskelige øyne.
  • I mitt eget pissslike tigre mottar informasjon som kjønn, alder og tilstanden til reproduksjonssystemet. Den samme væsken hjelper dyret til å markere territoriet og grensene for dets habitat. Overraskende nok lukter tigerurin som oljet popcorn.
  • Elegante mannlige tigre er ekte herrer. I løpet av jakten gir de først det drepte byttet til hunner og unger, og først etter dem starter de byttedyr.
  • Et interessant faktum om tigerstriper er at stripene på dyrets panne ligner det kinesiske tegnet for "konge". Ikke mange mennesker vet at selv en skallet tiger vil forbli stripet, ettersom huden til en villkatt beholder mønsteret, som om han kopierer det.

Tigre vet hvordan de skal være utspekulerte: ved å gjengi stemmene til andre dyr lokker de offeret under jakten. De har også evnen til å pare seg og formere seg med andre arter av kattefamilien, med unntak av kongelige løver.

Det er svarte, røde, hvite og til og med blå tigre lite kjent for oss. Og de trenger alle vår beskyttelse. Kanskje på den internasjonale tigerdagen vil de som utrydder dyr for et vakkert trofé tenke på det.

Befolkningsnedgang

Et viktig problem for øyeblikket er utryddelsen og ødeleggelsen av bestanden av disse praktfulle dyrene, brudd på deres vanlige habitat. Tigerbestanden synker raskt. Det er omtrent 6500 individer av denne arten igjen på planeten vår, hvorav bare 450 er amur og bare 30 sørkinesere. Tigre har funnet ly i Kina, India, Vietnam, Thailand og Laos.

Tigerens internasjonale dag i barnehagen
Tigerens internasjonale dag i barnehagen

Beskytt dyrelivet

Dessverre, på grunn av masseutryddelsen og hyppige tilfeller av krypskyting, ble tigre oppført i den røde boken til International Union for Conservation of Nature. I 1947 ble jakt tot alt forbudt, og siden 1955 ble det også etablert forbud mot å fange deres avkom. Antall individer er kraftig redusert på grunn av jakt. Dyr blir drept for skinnet deres, indre organer som brukes i orientalsk medisin, for eksempel produksjon av smertestillende og afrodisiaka av kinesiske håndverkere, noe som er forbudt og straffbart etter kinesisk lov.

Dalai Lama XIV oppnådde en positiv effekt med sin tale i 2006 på festivalen for buddhistiske pilegrimer. Etter det begynte mange besøkende på festivalen å kaste skinn fra døde tigre og til og med ting med tigerfargede ornamenter.

Poaching, brudd på de vanlige levekårene til tigre påvirket antallet deres. På hundre år har antallet individer gått ned fra 100 000 til 3500 tigre klare til å få avkom. Frelse var vedlikehold av dyr i spesiallagde reservater, dyrehager. Det største antallet tigre lever i India. Omtrent 350 tigre er i fangenskap.

dikt fra den internasjonale tigerdagen
dikt fra den internasjonale tigerdagen

Offentligheten spiller en stor rolle i beskyttelse og bevaring av dyr. Regjeringene i alle landene der de bor gjør store anstrengelser for å bevare og beskytte disse dyrene: lover, regjeringsprogrammer blir vedtatt, og ulike organisasjoner er involvert for å nå dette målet. Og gratulerer til tigeren med den internasjonale dagen til ære for hamer en av dem.

Anbefalt: