Hva er lærerråd i førskoleutdanningsinstitusjoner og hva er de til for?

Innholdsfortegnelse:

Hva er lærerråd i førskoleutdanningsinstitusjoner og hva er de til for?
Hva er lærerråd i førskoleutdanningsinstitusjoner og hva er de til for?
Anonim

Lærerråd i barnehagen er møter for lærerstaben i barnehagen. De gjennomføres systematisk og løser ulike problemer for lærere med spesifikke kvalifikasjoner. Slike arrangementer er spesielt nyttige for nybegynnere og kolleger i pensjonsalder med en rigid måte å tenke på.

Tidsramme

Møter holdes i begynnelsen, slutten av utdanningsløpet, samt flere ganger i løpet av året (minst en gang i kvartalet). Hvis det har oppstått en nødsituasjon i en utdanningsinstitusjon eller distrikt for barn (karantene, alvorlig frost, oppdagelse av en galning, tyveri av barn, en ulykke i selve barnehagen, etc.), avholdes et uplanlagt lærerråd. Hensikten med slike møter er å informere lærerstaben om problemet og måter å løse det på, samt den påfølgende formidlingen av informasjon til hver forelder.

Typer lærerråd og deres oppgaver

lærerråd i dow
lærerråd i dow

Lærerråd ved førskoleutdanningsinstitusjonen satte seg ved inngangen til året som mål å introdusere pedagoger for distrikts-, regionale og føderale oppgaver fra Kunnskapsdepartementet. Hvis de blir med på lagetnyansatte, da er samtalene utforskende (bli kjent med hverandre og rutinen i denne institusjonen). I tillegg tilbyr lærerne i hver gruppe sine første skisser på andre sirkler, jobber med barn og deres foreldre spesifikt i gruppen deres, i tillegg til å forbedre ferdighetene deres.

Tematiske lærerråd i barnehagen løser oftest problemene med å oppdra og utdanne barn. Smale spesialister formidler informasjon til lærere og barnepiker om å jobbe med aggressive, tilbakestående, hyperaktive barn. Ett lærerråd har som mål å løse ett glob alt problem. Det kan for eksempel være en vurdering av fellestrekk og forskjeller ved kriser i ulike aldre for alle grupper eller et møte for lærere i den første og andre yngre gruppen, som diskuterer trekkene ved ikke bare alderskrisen, men også problemer av tale, tilpasning til barnehagen og barns atferd.

endelig lærerråd i dow
endelig lærerråd i dow

Det endelige lærerrådet i barnehagen har som mål å oppsummere: hvilke mål som er nådd, hvilke oppgaver som ikke er realisert. På dette stadiet vurderes resultater i alle retninger, fra forbedring av bygningen til vekst av profesjonaliteten til ansatte. Det jobbes også separat med lærere som rekrutterer en ny strøm av barn fra neste studieår.

Følgelig har alle lærerråd i førskoleutdanningsinstitusjoner følgende mål:

  • kjennskap til lærere med føderale utdanningsoppgaver (deltagelse i konkurranser, videregående opplæring, mulige kurs og opplæring for lærere, innføring av nye programmer);
  • problemløsning ogproblemer på lok alt nivå (problemer med lærere med barn eller foreldre);
  • å lære nye teknologier, skjemaer eller metoder brukt av de beste lærerne;
  • demonstrasjon av pedagogiske ferdigheter i næringslivet;
  • å bringe ny informasjon til ansatte.

Options

tematiske lærerråd i dow
tematiske lærerråd i dow

Lærerråd i førskoleutdanningsinstitusjoner kan holdes i standardform i form av en rapport eller rapport. Men nå introduseres lekne og visuelle møteformer: mesterklasser, se filmer med demonstrative leksjoner, seminarer, kollokvier, idédugnad, workshop, diskusjon, forretningsspill. Dette lar deg se og teste nye metoder på deg selv og implementere dem i aktivitetene dine. I tillegg kan omsorgspersoner ta i bruk denne praksisen for foreldre- og lærerkonferanser for å øke mors og fars oppmøte og levere verdifull informasjon på en engasjerende måte.

Anbefalt: