Selvutdanning av en lærer i en førskoleutdanningsinstitusjon (yngre gruppe): emner, plan
Selvutdanning av en lærer i en førskoleutdanningsinstitusjon (yngre gruppe): emner, plan
Anonim

Selvutdanning er en integrert del av faglig vekst og forbedring av en spesialist uansett profil. Barnehagelærere er intet unntak. Tiden står ikke stille: nye pedagogiske trender dukker opp, forfatterens metoder, bibliotekene fylles opp med moderne metodologisk litteratur. Og en lærer som streber etter fortreffelighet i sitt yrke kan ikke stå til side. Derfor er en viktig komponent i den pedagogiske prosessen selvutdanningen til pedagogen i førskoleutdanningsinstitusjonen. Den yngre gruppen, så vel som den forberedende gruppen, trenger innføring av moderne innovasjoner og pedagogiske metoder. I artikkelen vår vil vi hjelpe læreren med å organisere arbeidet med selvutvikling, legge merke til de viktige komponentene i denne prosessen, og tilby en liste over emner for egenopplæring av læreren i de yngre gruppene i barnehagen.

egenutdanning av pedagogen i førskole juniorgruppen
egenutdanning av pedagogen i førskole juniorgruppen

Mål og mål for lærerens egenutdanning

Først av alt bør du tydelig forstå hva selvutdanning av en pedagog er. Dette er lærerens evne til å være selvstendigtilegne seg ny faglig kunnskap og ferdigheter. Hva er hensikten med et slikt arbeid? Dette er en forbedring i utdanningsprosessen ved å øke nivået av teoretiske og praktiske ferdigheter til læreren.

Egenutdanning av en lærer i en førskoleutdanningsinstitusjon (yngre gruppe) innebærer å sette følgende pedagogiske oppgaver:

  • vurdering av aldersegenskaper til barn, identifisering av problematiske øyeblikk i arbeid med babyer;
  • bekjentskap med metodiske nyheter;
  • anvendelse av moderne pedagogiske trender i praksis, organisering av utdannings- og utdanningsprosessen, tatt i betraktning moderne krav og bruk av innovative teknologier;
  • forbedring og faglig utvikling.

Hvordan velge et emne for egenopplæring av en lærer i en yngre gruppe?

Hvordan starte egenutdanning av en lærer i en førskoleutdanningsinstitusjon? Den yngste gruppen i barnehagen er barn fra to og et halvt til fire år. Derfor anbefales det å starte lærerens selvutvikling med en vurdering av evnene til barn i denne alderskategorien, deres psykologiske og fysiologiske egenskaper. Det er også viktig å merke seg dagens problemer i arbeidet med denne elevgruppen, for å bestemme utsiktene for fremtidig arbeid. Først etter det kan flere emner identifiseres som krever profesjonell forskning og diagnose.

egenutdanning av lærer i førskole 2 ungdomsgruppe
egenutdanning av lærer i førskole 2 ungdomsgruppe

Selvutdanning av en lærer i en førskoleutdanningsinstitusjon (yngre gruppe): arbeidsemner

Som nevnt ovenfor, er temaene for pedagogisk virksomhet bestemt ihvert tilfelle, under hensyntagen til de individuelle egenskapene til barneteamet og læreren selv (hans prioriteringer, synspunkter og arbeidsmetoder, samt relevansen av problemet i en bestemt førskoleutdanningsinstitusjon). Vi tilbyr kun omtrentlige emner som kan brukes til å planlegge lærerens egenutviklingsaktiviteter:

  1. Bruk av interaktive undervisnings- og læringsmetoder i barnehagen.
  2. Moderne metoder for tidlig utvikling: former, typer, effektivitet.
  3. Integrerte aktiviteter for barn i den yngre gruppen: forberedelse og oppførsel.

Du kan velge tema for egenutdanning innenfor rammen av årsplanen til førskoleutdanningsinstitusjonen, det anbefales også å konsultere med metodologen til lærestedet. Det er viktig at spørsmålet er relevant, i tråd med barnehagens generelle fokus.

egenutdanning av pedagogen i førskole 1 ungdomsgruppe
egenutdanning av pedagogen i førskole 1 ungdomsgruppe

Arbeidsskjemaer

Egenutdanning av en lærer i en førskoleopplæringsinstitusjon (yngre gruppe) innebærer å jobbe direkte selvstendig, med foreldre, barn og kolleger. Det er viktig å vurdere de foreslåtte arbeidsformene. Så det uavhengige arbeidet til læreren består av:

  • analyse av metodisk litteratur;
  • utveksling av pedagogisk erfaring;
  • implementering av teoretisk kunnskap oppnådd i praksis;
  • ytelsesevaluering;
  • formulering av resultater.

I samarbeid med foreldre kan du bruke slike arbeidsformer som konsultasjoner, rundebord, pedagogisk opplæring og annet.

Forskjellig i variasjon og arbeid med barn. Det er mulig å gjennomføre aktiviteter om temaet valgt av læreren direkte under utdanningsprosessen, samt ved organisering av fritidsaktiviteter for barn. Det er viktig å ta hensyn til elevenes alder når du planlegger egenutdanningen til læreren i førskoleutdanningsinstitusjonen: den andre yngre gruppen er bare ett år eller til og med seks måneder eldre enn den første, men de eldre elevene har allerede tilpasset barnehagen, klarte å få en viss kunnskap og ferdigheter i henhold til programmet. Mens 1 juniorgruppe bare tilpasser seg nye forhold.

egenutdanningsplan for førskolelæreren i den yngre gruppen
egenutdanningsplan for førskolelæreren i den yngre gruppen

Hvordan lage en plan: retningslinjer

For å effektivt organisere egenutdanningen til en lærer i en førskoleutdanningsinstitusjon (1 ungdomsgruppe og 2 juniorgruppe), bør du effektivisere og tenke over arbeidsrekkefølgen:

  1. Velg et emne.
  2. Sett mål og mål.
  3. Definer arbeidsformer.
  4. Lag en arbeidsplan.
  5. Studer teoretisk materiale om det valgte emnet.
  6. Analyser undervisningserfaring.
  7. Utvikle praktiske aktiviteter.
  8. Sett kunnskap i praksis.
  9. Presenter resultatene.
egenutdanningsplan for pedagog dow 2 juniorgruppen
egenutdanningsplan for pedagog dow 2 juniorgruppen

Utforming av en lærers egenutdanningsplan

Hvordan arrangere den uavhengige aktiviteten til en lærer? Vi tilbyr følgende plan som et eksempel:

  1. Tittelside. Overskriften er angitt på første side: "Egenutdanning av pedagogen i førskoleutdanningsinstitusjonen (2. ungdomsgruppe)", navnet på læreren,utdanning, arbeidserfaring, ansiennitet, kategori og mer.
  2. Tema, mål og mål for arbeidet er angitt.
  3. Bestem arbeidsformene med foreldre, barn, lærere.
  4. En referanseliste er under utarbeidelse.
  5. Beskriver de spesifikke praktiske aktivitetene til læreren om det valgte emnet, og angir datoene.
  6. De akkumulerte materialene er investert: barnehåndverk, forskningsresultater, egne metodiske utviklinger og mer.
  7. Presentasjonsformene for resultatene er angitt.

Egenutdanningsplanen til førskolelæreren i den yngre gruppen innebærer skapende arbeid, pedagogiske aktiviteter, samt involvering av foreldre og andre medlemmer av barnets familie i arbeidet.

egenutdanning av pedagogen i førskole juniorgruppen av temaet
egenutdanning av pedagogen i førskole juniorgruppen av temaet

Formalisering av arbeidsresultater

Arbeidet med temaet «Egenutdanning av pedagogen i førskoleutdanningsinstitusjonen» avsluttes med en oppsummering. 1 juniorgruppe kan kun utføre de tildelte spesifikke oppgavene under veiledning av en lærer. Mens den andre yngre gruppen allerede kan demonstrere sitt eget håndverk og selvstendig arbeid, hjelper læreren med å samle det nødvendige praktiske materialet. Hvordan formalisere resultatene av lærerens selvutviklingsarbeid? Du kan bruke følgende skjemaer:

  • tematisk workshop;
  • rundt bord;
  • pedagogisk mesterklasse;
  • åpen økt;
  • kreativt maraton;
  • underholdning og pedagogiske aktiviteter og andre.

Dessverre skjønner ikke lærerne alltid hvorfordet er nødvendig å lage en plan for egenutdanning av førskolelæreren i den yngre gruppen. Tross alt er barn i denne alderskategorien fortsatt veldig unge, er det mulig å gjøre noe med dem på en organisert måte, eksperimentere, bruke pedagogiske nyvinninger og utforske? Faktisk er det ikke bare mulig, men også nødvendig! Siden disse barna er vår moderne generasjon. Utdaterte pedagogiske metoder kjent for en erfaren lærer vil ganske enkelt hindre utviklingen til disse barna.

egenutdanning av pedagogen i førskole juniorgruppen
egenutdanning av pedagogen i førskole juniorgruppen

I arbeidet er det ekstremt viktig å innføre pedagogiske nyvinninger, følge med i tiden for å utdanne en generasjon som møter samfunnets moderne krav. I vår artikkel foreslo vi en omtrentlig plan for egenutdanning av en førskolelærer (2 ungdomsgruppe og 1 ungdomsgruppe), snakket om mulige arbeidsformer og organisering av aktiviteter. Men arbeidet til en pedagog er først og fremst kreativitet og fantasi. Det er viktig å tilnærme seg aktiviteten på en ikke-standardisert, kreativ måte - først da vil arbeidet til læreren være effektivt og interessant for barna.

Anbefalt: