Husky-pleie: ernæring, vedlikehold, funksjoner ved utdanning
Husky-pleie: ernæring, vedlikehold, funksjoner ved utdanning
Anonim

Siberian Husky-hundrasen har vunnet sin popularitet, først av alt, for sitt uvanlige ulvutseende og vennlige gemytt. Sikkert mange vil gjerne kjøpe en slik valp. Men ifølge eksperter, på grunn av noen karaktertrekk, er ikke denne rasen egnet for alle hundeoppdrettere. Husky-pleie må uansett gjøres riktig.

Litt av historien

Husky-rasen ble avlet naturlig, i tusenvis av år, av innbyggerne i det fjerne nord - Chukchiene. Når det gjelder fysiologiske egenskaper, er den en slektning av den velkjente sibirske laikaen (men ikke dens variasjon). Husky ble brukt av tsjukchiene hovedsakelig som sledehunder.

husky omsorg
husky omsorg

Dessverre, i motsetning til huskyen, ble denne rasen etter det 17. året anerkjent som lite lovende i vårt land. Og derfor ble hun fullstendig ignorert. Det eneste som reddet Huskyene fra utryddelse var at flere av disse hundene allerede før revolusjonen ble tatt ut av Kamchatka av amerikanerne. Derfor ble rasen ikke registrert i Russland, men i USA.

Hvordan velge et kjæledyr

Kjøp huskyhunder, stell ogvedlikehold i hjemmet som forutsetter tilstedeværelse av noe kunnskap, vanligvis i en alder av to måneder. Selvfølgelig er det ganske vanskelig å avgjøre om en valp oppfyller standardene på dette tidspunktet uten skikkelig erfaring. Vær imidlertid oppmerksom på skjelettet til dyret (det må være sterkt), riktigheten av bittet, sett av nakke og hale når du kjøper, er selvfølgelig et must.

Husky-fargen kan være annerledes. Verdensstandarder tillater 15 forskjellige nyanser. Men i Russland gjenkjennes bare hvitt, hvitt med brunt, svart eller grått. Dette bør også tas med i betraktningen når du velger valp.

Øynene til disse hundene har vanligvis en fyldig blå farge. Det er denne funksjonen, sammen med "ulve"-utseendet, som forårsaker ekte glede hos de fleste ved synet av en husky. Standardene regulerer imidlertid ikke øyefargen til denne rasen for strengt. Brunt, gyllent, oliven regnes ikke som feil i alle fall.

Når du blant annet velger husky-valp, bør du være oppmerksom på snuten, labbene og ryggen. En lys "maske" og mørke "briller" hos representanter for denne rasen må være til stede. Pukkelrygg og løse poter, samt slipende ull, regnes som feil i henhold til standardene. Nesen til denne rasen kan være svart, rosa eller til og med stripet.

Å ta vare på en huskyvalp i fremtiden vil være lettere hvis eierne, når de velger, tar hensyn til babyens karakter. Hunden skal være aktiv, sterk og ikke for aggressiv. Kanskje, før du kjøper, er det verdt å ikke bare undersøke valpen, men ogsåta en liten tur med ham.

Husky stell og fôring
Husky stell og fôring

Karaktertrekk

Husky er en veldig fredelig hund. Representanter for denne rasen er vennlige mot fremmede. Derfor vil det ikke fungere å bruke en slik hund som vakthund. Denne rasen passer heller ikke for de som vil se en søt "sofa"-hund hjemme.

Omsorg for en Husky er for det første hyppige turer. Disse hundene er veldig aktive, og uten skikkelig fysisk aktivitet begynner de å oppføre seg dårlig. Hvis en slik hund holdes i en byleilighet, er det tilrådelig å gå tur med den tre ganger om dagen. Ellers er gnagde møbler, ripede dører og gulv garantert til eierne.

Husky utendørs

Vandrende representanter for denne rasen bør kun være i bånd, i det minste først. Disse hundene (spesielt i ung alder) viser en tendens til å vandre og kan lett stikke av. De angriper aldri forbipasserende, men samtidig kan de ganske enkelt løpe bort til noen fra overflødig energi for å "bli kjent med hverandre", og skremme en person med dette. Tross alt er størrelsen på disse hundene ganske stor. I tillegg ligner de i utseende på ulv, som de fleste forbinder med aggressivitet.

Huskies, hvis stell og vedlikehold i leiligheten innebærer hyppige turer, kan også ha det bra på gårdsplassen til et landsted. I dette tilfellet er en voliere med en varm messe vanligvis utstyrt for hunden. Det anbefales ikke å la huskyer vandre fritt selv i et forstadsområde. Ellers kan hunden bestemme seg for å gå frifiske og jakt etter naboens kaniner og ender.

Husky-pleie: hvor ofte skal man bade

Den ubehagelige lukten av en hund fra hunder av denne rasen kommer nesten aldri. Dette regnes som en av fordelene med Siberian Husky. Men renheten til pelsen til disse hundene bør overvåkes så nøye som mulig. Under en tur bør du ikke la hunden klatre opp i sølepytter eller løpe gjennom gjørmen, langt mindre velte seg i den.

Faktum er at erfarne hundeoppdrettere ikke anbefaler å bade huskyer for ofte. Disse hundene bør ta vannprosedyrer ikke mer enn en gang i året. Hvis Huskyen blir skitten under gåturen, bør potene og de forurensede områdene på kroppen ganske enkelt tørkes av med en myk, fuktig svamp.

husky omsorg hjemme
husky omsorg hjemme

Huskypleie i hus og leilighet: hva skal man gjøre med ull

Små valper av denne rasen bør børstes minst to ganger i uken. Pelsen deres er veldig myk og tynn, og faller derfor raskt inn i floker. Du kan øke tiden mellom greing til en uke først etter at huskyen er 5-6 måneder gammel. I denne alderen blir pelsen til valper litt grovere.

Under smeltingen bør stell av husky i en leilighet bestå av daglig kjemming. Hvis denne prosedyren utføres sjeldnere, vil biter av sammenfiltret hundehår fylle hele rommet veldig raskt. Og det vil være ekstremt vanskelig å fjerne dem fra tepper og polstrede møbler. Hvis hunden holdes i hagen til et privat hus, kan greing gjøres 3-4 ganger i uken.

husky stell og vedlikehold i leiligheten
husky stell og vedlikehold i leiligheten

Det er bedre å ta vare på en huskys hår ikke med en vanlig kam, men med bruk av spesielle raker, som du kan kjøpe i en dyrebutikk. En slik enhet har en viktig fordel. Raker, i motsetning til kammer, river ikke den vakre underpelsen til hunder av denne rasen og bryter ikke individuelle beskyttelseshår.

What to feed huskys

Husky-pleie inkluderer å utvikle et balansert kosthold. Det er best å mate hunder av denne rasen med naturlige produkter. Samtidig bør kjæledyrmenyen være så mangfoldig som mulig. Hunden bør få biff, kylling, sjøfisk, lever, hjerte, grønnsaker osv. Mat bør selvfølgelig termisk behandles før fôring. Ellers kan hunden fange ormene.

Svine- og lammehuskyer bør ikke gis. Disse typer kjøtt er for tunge for magen. Sørg for å inkludere frokostblandinger i kostholdet - dampet havregryn og bokhvete bør være i den daglige menyen. Å spise frokostblandinger av denne sorten stabiliserer arbeidet i tarmen og magen til hunder av den beskrevne rasen. Samtidig er semulegryn og bygghusky helt uegnet.

Erfarne hundeoppdrettere anbefaler en nyervervet liten valp å settes på risdiett i en uke. I fremtiden bør små biter av hvitt fjærfekjøtt eller sjøfisk gradvis tilsettes en slik grøt

husky stell og vedlikehold hjemme
husky stell og vedlikehold hjemme

Treningsfunksjoner

Riktig oppdragelse fra tidlig alder er det som kreves for huskyhunder. Stell og vedlikeholddisse store smarte hundene krever trening. Hvis utdannelsen til valpen ikke gis nok oppmerksomhet, vil den vokse opp helt ukontrollerbar. Kjærlighet til frihet og ønsket om å lede i alt og over alt i disse nordlige hundene er bokstavelig t alt i blodet.

Når du begynner å trene en valp, bør du huske at en husky først og fremst ikke er en brukshund, men en brukshund. For eksempel vil hun, på egen hånd, uten trening, gjerne sykle barna eller til og med eierne selv på en slede. Men samtidig er det ingen måte å utvikle aggressivitet mot fremmede hos en hund.

Oftest starter Husky-trening fra 2-3 måneder. Treningsopplegget er valgt for at hunden skal være så interessant som mulig. Det er ikke verdt å straffe huskyer for ikke å følge kommandoer i timene. Mye bedre resultater med disse hundene kan oppnås ved å rose.

Selve kommandoene under trening skal gis til huskyen med en klar, autoritativ, rolig stemme. Det bør vises under trening og utholdenhet. Vi må imidlertid ikke glemme samtidig at disse nordlige hundene svarer mye bedre på forespørsler enn på ordre.

Straff riktig stell av en huskyvalp innebærer kun i tilfellet:

  • manifestasjoner av aggresjon mot eieren;
  • å begå handlinger som er farlige for hunden selv;
  • manifestasjoner av aggresjon mot andre hunder.
husky utdanning og omsorg
husky utdanning og omsorg

Du kan ikke slå en husky i alle fall. Følgende teknikk brukes vanligvis som straff:

  • hunden blir tatt av manken;
  • fest henne i gulvetså hun kan ikke bevege seg;
  • etter at hunden slutter å gjøre motstand og slapper av, slippes den.

Som belønning for trening, husk å bruke noen godbiter. Ros hundene med en flat, myk stemme. Disse hundene tåler absolutt skingrende intonasjoner.

Hvilke feil bør ikke gjøres

Slik trenes Siberian Huskies hjemme. Som du kan se, forutsetter oppdragelse og omsorg for de beskrevne hundene overholdelse av visse regler. Når du oppdrar en valp, bør du prøve å ikke gjøre feil som er typiske for nybegynnere. Disse kan hovedsakelig tilskrives:

  • forbud mot kommunikasjon med andre hunder;
  • bære hunden i armene (spesielt magen fremover);
  • omopplæring (Husky vil ikke utføre en allerede lært kommando uten åpenbar grunn flere ganger på rad).
riktig omsorg for en huskyvalp
riktig omsorg for en huskyvalp

Blant annet skal en hund av denne rasen aldri få leke med husholdningsartikler - gamle sokker, tøfler som ikke lenger trengs osv. Ellers vil hunden i fremtiden gjøre det samme med nye sine ting. Dessuten vil det neppe være mulig å avvenne ham fra dette.

Konklusjon

Huskypleie og fôring, samt trening av denne rasen, er relativt enkle prosedyrer, som du kan se. Vær mer oppmerksom på kjæledyret ditt, gå med ham i tide, vis maksimal tålmodighet, og denne hunden vil helt sikkert takke deg med sin kjærlighet og grenseløse kjærlighet.hengivenhet.

Anbefalt: