Rådgivning til foreldre i forberedelsesgruppen: tema og gjennomføring
Rådgivning til foreldre i forberedelsesgruppen: tema og gjennomføring
Anonim

Oppdragelse av et barn er en ansvarlig oppgave knyttet til løsning av mange stridsspørsmål. Og hvis foreldrene ikke har nok erfaring, kan de når som helst søke hjelp fra barnehagelærere.

Hva er hovedoppgavene ved å jobbe med foreldre

Eventuelle konsultasjoner for foreldre i forberedelsesgruppen er et av hovedarbeidsområdene til førskolelæreren. For at interaksjonen skal være fullstendig, må følgende betingelser fungere:

  • mulighet under møtet til å studere og oppsummere opplevelsen av utdanning;
  • kontinuerlige konsultasjoner for foreldre i førskolegruppen bidrar til å forbedre den pedagogiske kulturen til foreldre til førskolebarn;
  • inviterer foreldre til førskolebarn til aktiviteter i barnehagen, felles søken etter effektive arbeidsformer.

Hvordan implementere oppgavene satt for førskoleinstitusjoner i henhold til GEF

konsultasjoner for foreldre i forberedelsesgruppen
konsultasjoner for foreldre i forberedelsesgruppen

Systematiske konsultasjoner for foreldre i forberedelsesgruppen bidrar til å løse de pedagogiske oppgavene som er satt til barnehagen for inneværende studieår.

Må ha en omsorgspersonet spesielt program er under utarbeidelse, som innebærer en indikasjon på lovende aktiviteter med mødre og pappaer til babyer. Den inneholder alle konsultasjoner for foreldre til den forberedende gruppen, temaene for slike møter, tidsplanen for deres avholdelse. Følgende hovedpunkter bør angis i utdanningsprogrammet:

  • måter å implementere utvikling av kunnskap, ferdigheter og evner til førskolebarn;
  • å ta i bruk tiltak for å bevare og fremme helsen til babyer.

Hvordan planlegge arbeidet med foreldre i barnehagen

råd til eldre foreldre
råd til eldre foreldre

Helt i starten av skoleåret holdes det primærkonsultasjoner for foreldre i barnehagen, hvor det skisseres en plan for hovedarrangementer for en viss periode. Oftest kan planen fokuseres på en seks måneders periode. For en gjennomsnittsgruppe kan for eksempel taleutvikling inkluderes i arbeidsplanen. Konsultasjoner for foreldre avholdes med involvering av profesjonell psykolog, logoped. Det kan også arrangeres møter der ansvarlige representanter for barna kan forstå trekk ved mental, fysisk utvikling i førskoletiden.

Planen inneholder nødvendigvis høringstemaer for foreldre ved førskoleopplæringsinstitusjoner, de tas opp på organisasjonsmøtet. For at alle skal ha informasjon om pedagogens arbeid, har hver gruppe sitt eget hjørne av «propaganda av pedagogisk kunnskap». Denne tavlen inneholder informasjon om aktiviteter planlagt av læreren, for eksempel datoer for åpne klasser der foreldre kan delta og observeresuksessen til barnet ditt. For eksempel bør konsultasjoner for foreldre i den eldre gruppen inneholde informasjon om det spesifikke ved å forberede barn til skolen. Spesielle mapper, som ligger i hjørnet av hver undervisningsgruppe, inneholder et utvalg metodisk materiale utarbeidet av barnepsykologer.

Notatbøker for personlig aktivitet

hageråd til foreldre
hageråd til foreldre

I henhold til Federal State Education Standard holder hver lærer spesielle notatbøker for alle elevene sine. Separate registreringer er laget av kroppsøvingsinstruktører, musikkarbeidere, en lærer som holder kurs i matematikk, lesing, modellering og andre emner i henhold til arbeidsplanen til denne førskoleinstitusjonen.

Jobbe med yngre førskolebarn

taleutviklingsråd til foreldre
taleutviklingsråd til foreldre

Av spesiell interesse er den yngre førskolealder, det krever utmerket forberedelse fra pedagogen. Det er grunnen til at den første konsultasjonen for foreldre til den yngre gruppen, som holdes i september, bidrar til å identifisere barnas oppførsel, deres interesser. Mammaer og pappaer, som er interessert i samarbeid med læreren, prøver å fortelle alle detaljene om barnet, slik at det blir lettere for læreren å finne en individuell tilnærming til babyen. Det skal bemerkes at tidlig alder har sine egne egenskaper. Rådgivning for foreldre er rettet mot å utvikle grunnleggende livsferdigheter hos babyen. Derfor vil tilstedeværelsen av en kvalifisert logoped på møtene være nyttig for sammen å se etter måter å eliminere alle talefeil i tide.

Jobber medeldre førskolebarn

rådgivning til foreldre i den yngre gruppen
rådgivning til foreldre i den yngre gruppen

I eldre grupper trekker lærere stadig opp informasjonsstander, inkludert følgende seksjoner: "Vi studerer hjemme", "Våre prestasjoner", "Det er interessant."

Gjennom hele skoleåret gjennomfører logoped, lege, psykolog også individuelle konsultasjoner for foreldre i den eldre gruppen. Hovedmålet er ikke bare dannelsen av enkle ferdigheter som orientering i rom eller tid, men også riktig oppførsel i samfunnet til jevnaldrende.

Funksjoner ved arbeidet til forberedende grupper

råd for tidlig alder til foreldre
råd for tidlig alder til foreldre

I de forberedende gruppene til Federal State Education Standard jobbes det målrettet arbeid for å forberede barna på læringsprosessen på skolen. I tillegg til fellestimer gjennomfører pedagoger individuelle samtaler, involverer alle spesialister som jobber i en førskoleinstitusjon. Også blant de siste innovasjonene som brukes aktivt i barnehager, er det nødvendig å nevne invitasjonen til klassene til grunnskolelærere, som barn vil komme til.

Gjennom hele skoleåret arrangerer hver gruppe utstillinger om den visuelle aktiviteten til barn, der ikke bare førskolebarna selv, men også foreldrene deres deltar. For eksempel kan navnet på utstillingen være som følger: "Tegning med mamma", "Vintersamlinger med pappa". Foreldre deltar villig i slike aktiviteter, samtidig som de finner felles interesser, øker betydningen og verdien av familieutdanning.

Måter å finne effektivesamarbeid med foreldre

råd om GEF til foreldre
råd om GEF til foreldre

For å øke effektiviteten i samhandlingen mellom lærer og foreldre, gjennomføres det en undersøkelse ved slutten av hvert studieår. Det hjelper å identifisere aktuelle problemstillinger som oppstår på begge sider, for å se etter alternativer for effektivt arbeid. Resultatene av undersøkelsen utført i DU indikerer at foreldre anser det som mer akseptabelt å holde felles arrangementer med barna sine, og de er også interessert i konferanser og klubber.

Arrangementer som åpne dører er også populære, for under dem er det mulighet for å komme til en gruppe med barnet ditt, delta på undervisning, snakke med spesialister som jobber i barnehagen. Tilbakemelding er også viktig, det vil si tilbakemelding fra foreldre om arbeidet til pedagoger. For dette er spesielle notatbøker og anbefalinger tilgjengelig i hver gruppe.

Hvordan holde førskolebarn sunne

Blant de viktige oppgavene som stilles til barnehagelærere, er det nødvendig å løfte fram bevaring av barns helse. Det er derfor programmet til enhver lærer inkluderer en konsultasjon om Federal State Education Standard for foreldre om å styrke kroppen, utvikle sunne livsstilsferdigheter. Mange barnehagearbeidere i gruppene deres lager hjørner og fyller dem med spesiell metodologisk litteratur, etter å ha lest som foreldrene får nyttig informasjon knyttet til restitusjonen til barna sine.

Fysisk utdanning for førskolebarn

For at barn skal vokse opp friske, fungerer hver barnehagespesialinstruktør for kroppsøving. Han har et program for herding, styrking av kroppen til førskolebarn, deres fysiske utvikling. I tillegg til stadige konsultasjoner, samtaler med foreldre om forebygging av forkjølelse, viktigheten av å drive med sport, ernæring, er det også planlagt å holde ulike fellesarrangementer. Blant slike aktiviteter kan man merke seg de tradisjonelle høytidene: "Pappa, mamma, jeg er en sportsfamilie", "Å trene med hele mengden". Vennskapsmøter mellom foreldreteam og et team av lærere ved barneinstitusjonen vil også være svært nyttige. De mest interessante hendelsene kan filmes, fotografier tas, dette materialet brukes til å designe informasjonshjørner.

En interessant opplevelse er felles tilgang til skisporet, turer til bassenget, til naturen. Selvfølgelig prøver lærere å hjelpe foreldre med å finne et felles språk med barna sine.

oppsummering

Uansett hvilken gruppe barnet ditt er i, har læreren et spesielt program som sikrer en harmonisk utvikling av personligheten.

Spesiell oppmerksomhet i enhver barnehage rettes mot bevaring og fremme av helse, avsløring av kreativt potensial, samt dannelse av en følelse av patriotisme. De foreldrene som virkelig er interessert i utviklingen av førskolebarnet deres, deltar aktivt i alle møter, kreative møter, individuelle samtaler. De prøver selv å komme i kontakt med læreren, for å være interessert i noen teoretiske problemstillinger knyttet til utdanning.

Mamma og pappa kan selv tilby lærere temaer for foreldreaktiviteter, utvikle fritidsaktiviteter sammen, hjelpe til med organisering og gjennomføring av ekskursjoner, ulike pedagogiske arrangementer. Bare felles aktivitet er nøkkelen til full utvikling av førskolebarn, deres trygge forberedelse til skolegang. I dette tilfellet vil et fullverdig medlem av samfunnet gå mot utfordringene som ligger foran oss gjennom livet.

Anbefalt: