Hvorfor trenger vi påminnelser til foreldre i barnehagen?

Hvorfor trenger vi påminnelser til foreldre i barnehagen?
Hvorfor trenger vi påminnelser til foreldre i barnehagen?
Anonim

Samarbeid med foreldre er en svært viktig del av opplæringsprosessen i en førskole. Hensikten med denne aktiviteten er som følger: å hjelpe voksne til å forstå barna sine, bygge relasjoner med dem på riktig måte, ta hensyn til vanlige feil som gjøres i oppdragelsen av barn. For å gjøre dette bruker de slike arbeidsformer som konsultasjoner, spørreskjemaer og påminnelser til foreldre i barnehagen. Hver av disse metodene har sine egne egenskaper.

spørreskjema for foreldre i barnehagen
spørreskjema for foreldre i barnehagen

Spørreskjemaer til foreldre i barnehagen fylles ut for å identifisere ideer om institusjonen og organiseringen av utdanningsløpet. På denne måten kan du finne ut hva foreldre forventer å få for utviklingen til barna sine. Dette er veldig viktig, siden mange, når de skal bestemme barn i en barnehage, stiller for store krav til det. Spørreskjema hjelper til med å identifisere disse påstandene ogforklar foreldrene hvilke av dem som er realistiske og hvilke som vil forbli drømmer.

Konsultasjon for foreldre i barnehagen utføres vanligvis av spesialister: psykolog, logoped, defektolog, og så videre. Dens særegenhet ligger i det faktum at det eksisterende problemet avsløres så dypt som mulig og vurderes fra alle sider. Spesialisten vil gi detaljerte anbefalinger og algoritmer for handlinger i en gitt situasjon. Konsultasjon kan være muntlig eller med levering av trykt, lyd- eller videomateriale. I tillegg er konsultasjonene individuelle og gruppevise, når en spesialist snakker på et foreldremøte eller publikum samles separat.

notater til foreldre i barnehagen
notater til foreldre i barnehagen

Påminnelser til foreldre i barnehagen, i motsetning til konsultasjoner, inneholder informasjon om vanlige problemer og noen ganger problemer. For eksempel får foreldrene en kort introduksjon til arbeidstiden i en førskoleinstitusjon. Men de lister ikke bare opp hovedpunktene (daglig rutine, timeplan osv.), men beskriver hvilken adferdsmodell foreldre bør følge, hva som er mulig og ikke.

Det viktigste er at påminnelser til foreldre i barnehagen bidrar til å skissere rettighetene og pliktene til partene som er involvert i opplæringsprosessen. Hovedformålet med denne aktiviteten er barnet. Alt annet bør være rettet mot dens utvikling, skapelsen av gunstige og psykologisk komfortable forhold for dens eksistens. Dette gjelder både førskole og familie.

råd til foreldrebarnehage
råd til foreldrebarnehage

I hvilken form kan jeg sende inn purring til foreldre i barnehagen? Det er ønskelig å plassere en kopi i et hjørne for offentlig visning, det skader ikke å plassere den på den offisielle nettsiden. En annen kopi må gis til forelderen til det nylig mottatte barnet. Det vil være flott hvis han, i søknaden om opptak av babyen til en førskoleinstitusjon, noterer at han er kjent med notatet. Hva er den til? Vi har fortsatt den oppfatning at mennesket er en venn, kamerat og bror til mann. Noen mennesker får det rett. Men det vil alltid være enkelte «kamerater» som begynner å oppføre seg mildt sagt for broderlig, og når de prøver å resonnere med dem, rabler de umiddelbart en begjæring til påtalemyndigheten. Og denne organisasjonen er dypt likegyldig til slike "familieforhold". Derfor er det bedre hvis forholdet mellom barnehagen som en førskoleinstitusjon som leverer tjenester, og foreldre som klienter først er offisielle og forretningsmessige, og så, så å si, i kommunikasjonsprosessen, vil du finne ut av det selv.

Anbefalt: