Arbeidsleir for skoleelever. Hvordan få mest mulig ut av sommerferien

Innholdsfortegnelse:

Arbeidsleir for skoleelever. Hvordan få mest mulig ut av sommerferien
Arbeidsleir for skoleelever. Hvordan få mest mulig ut av sommerferien
Anonim

I følge mange barnepsykologer og pedagoger er overgangsalderen en svært vanskelig og vanskelig tid. Men dette er også alderen da du med sikkerhet vet at verden rundt deg er utrolig interessant og rett og slett enorm.

Denne sommeren vil ikke tenåringer, hvis de er heldige, kunne be foreldrene sine om penger, siden de har muligheten til å gå på arbeidsleir. Allerede seks måneder før ferien begynte noen foreldre å melde barna inn der. La oss finne ut hva som tiltrekker tenåringer til "sommerarbeid".

Arbeidsleiren er som voksne

"Arbeid for pennies" er ikke det beste alternativet for unge mennesker. Likevel, arbeids- og rekreasjonsleirer (LTO), som har gjenopplivet relativt nylig etter mange år med omsorgssvikt, selv om de ikke vil gjøre barna dine til millionærer, er de fortsatt etterspurt fra foreldre. Tenåringer deler denne posisjonen. Så hva er avtalen?

Arbeidet et barn gjør vil påvirke inntjeningen hans, samt mulighetene selve arbeidsleiren har. Det vil si at jo bedre du får avgjort, jo bedre betaler de, akkurat som i voksenlivet. God,nå er det et valg, de siste årene har listen over bedrifter som er klare til å skaffe arbeidsplasser til tenåringer om sommeren økt betydelig.

arbeidsleir
arbeidsleir

Både penger og hyggelig

I følge eksperter på utdanningsområdet er det størst etterspørsel etter barnearbeidsleirer, der de utfører arbeid som er gjennomførbart for deres alder: plukke modne bær, luke bed. Å plukke bær er selvsagt hyggeligere enn å luke bed, men luking lønner seg mer. Hvem liker hva. Og viktigst av alt, dette vil skje blant jevnaldrende. Det du trenger mest i denne alderen er ditt eget miljø.

arbeidsleir for skoleelever
arbeidsleir for skoleelever

Ta sets

Barnearbeidsleirer kan være dag eller hele døgnet. I utgangspunktet hviler og jobber tenåringer i alderen 14-18 år i dem. Du kan også finne en arbeidsleir for skoleelever og i forstadshelseinstitusjoner, her kan du kombinere karriereveiledning og rekreasjon. Men det er stor etterspørsel etter en slik arbeidssommer, så det er bedre å forhandle tidligere. Kulturarrangementer arrangeres ukentlig, inkludert sportsturneringer og ferier. En sommerarbeidsleir for tenåringer som allerede føler seg nesten som voksne er ideell. Mange barn går gjerne der de kan prøve seg på ulike aktiviteter som vil være nyttige ikke bare for dem, men også for samfunnet.

barnearbeidsleirer
barnearbeidsleirer

Arbeidsleirene blomstrer

Finn informasjon og data om hver arbeidsleirfor tenåringer er mulig i alle by- og distriktsavdelinger for utdanning, så vel som i vanlige ungdomsskoler. Kort sagt, både tenåringer selv og foreldrene deres kan enkelt finne hvor de kan henvende seg med dette spørsmålet.

Barnet kan selv velge hva slags arbeid det kan gjøre. De tilbyr sysselsetting for å forbedre territoriet til leiren eller bedriften: mindre reparasjoner og bygging av fritids- og idrettsplasser, vaskerom, vedlikehold av renslighet i bygningene og på territoriet, klipping av plener. Du kan også jobbe i landbrukssektoren. Dette er stell av ulike landbruksvekster: planting, luking, vanning.

arbeidssommer
arbeidssommer

Ting å huske

Selvfølgelig er slik arbeidsvirksomhet regulert av forskrift om organisering av barnearbeid. Et barn kan sendes til hvile og arbeid tidligst når det fyller 14 år. Arbeidsleiren for skoleelever tilbyr ansettelse på grunnlag av sivilrettslige kontrakter. Men inngåelsen av en slik avtale er bare mulig med barn som allerede er 16 år. Hvis barnet er yngre, vil arbeidsleiren kreve skriftlig samtykke fra en forelder eller verge. En legeklarering kan også kreves som bekrefter at det ikke er noen helseproblemer. Som alltid er arbeidskontrakten signert i to eksemplarer, hvorav det ene forblir hos tenåringsansatte, og det andre hos arbeidsgiveren. I henhold til denne avtalen er arbeidsgiveren forpliktet til å betale barnet lønn for arbeidet, avhengig av dets kompleksitet, kvalitet, kvalifikasjoner til den ansatte og under hensyntagen til den faktiskearbeidstimer.

Barn skal utføre strengt standardisert, gjennomførbart arbeid under forhold som er fastsatt av spesielle lover og forskrifter. Og så, selv om barna vil være deltidsansatt, tilsvarer den utbet alte inntekten inntekten til arbeidere i samme kategorier på heltid. Skoleelever betales også etter akkord som gjelder for voksne.

sommerarbeidsleir
sommerarbeidsleir

Planer for nær fremtid

Studentarbeidsleir vil bli utbredt. Slike rekreasjonsanlegg er planlagt åpnet i alle regioner i landet. Og ikke bare i byer, men på landsbygda, der barna ofte hjelper til med innhøsting eller med husarbeid. Barn under 14 år kan sendes til stasjonære helseinstitusjoner, men større barn kan gå på arbeidsleir for tenåringer. I de fleste tilfeller er dette private virksomheter som samarbeider med administrasjonen i byen eller landsbyen. Variasjonen av programmer og typer arbeid de tilbyr er aldersspesifikke. I nær fremtid planlegger de å opprette arbeidsleirer, og sende barn som du kan være sikker på at de vil være blant jevnaldrende til, og de vil bli tilbudt jobber som tar hensyn til deres interesser og egenskaper. Siden gutta vil ha det travelt på deltid, vil de kunne gå på kafé, besøke parken eller shoppe i ro og mak. Selvfølgelig, i hvilken grad å gi barnet frihet, bør forhandles når kontrakten signeres.

arbeidsleir fortenåringer
arbeidsleir fortenåringer

Store fordeler

Vi legger også vekt på fordelene med slikt arbeid for tenåringer. Nå skal barna, i stedet for den vanlige vandringen rundt i gatene, ha noe å gjøre på fritiden. Slikt arbeid vil forberede dem på det ansvaret som venter barn senere i livet. Hovedmålene som forfølges av arbeidsleiren for skolebarn er: dannelse av normativ atferd, korrigering av atferdsstereotypier av mindreårige, kjennskap til arbeidsforhold og disiplin, og innprenting av arbeidsferdigheter. Ikke glem at hver familie er en egen verden. Det er foreldre som kan sende barnet sitt til sjøen, mens andre tenker på hvordan de skal mate ham. For slike familier er en sommerarbeidsleir det beste alternativet, fordi barnet vil bli matet der. Vanskelige barn bør heller ikke gis rabatt. Arbeidsaktivitet for tenåringer vil ikke bli organisert mer enn 4 timer i døgnet i de områdene barnet selv velger. Arbeidsteamet er også veldig viktig, som i dette tilfellet vil bestå av jevnaldrende.

Noen kan si at bybarn i de fleste tilfeller blir sendt på arbeidsleir, siden gutta som bor på landet ikke sitter uten arbeid om sommeren. Og det er en viss sannhet i dette - urbane tenåringer blir ofte stående uten tilsyn og gjør ingenting.

Resultater

På sommerleirene for arbeid og hvile forventes det i tillegg til fysisk arbeid også at barn har gruppe- og individuelle møter som kombinerer pedagogiske og forebyggende samtaler. I alle fall vil ikke tenåringer bli overlatt til seg selv og vil ikke bare kunneslapp av, men legg også merkbart til penger i lommeboken, noe de vil være spesielt stolte av. Det er i sommerarbeidsleirene at det er en mulighet for barn til å vise sine talenter, lære å forsvare sine synspunkter, respektere andres meninger, argumentere og nå et mål sammen.

Anbefalt: