Fødselsforsøk - hva er det? Forsøk: hvordan skyve og puste riktig
Fødselsforsøk - hva er det? Forsøk: hvordan skyve og puste riktig
Anonim

Fødselen av et nytt liv er det største mirakelet i verden. Imidlertid er prosessen med fødselen av en baby til verden ganske komplisert og krever spesiell konsentrasjon og innsats ikke bare fra fødselslegen, men også fra den vordende moren. For at fødselsprosessen skal gå uten komplikasjoner, anbefales det at hver gravid kvinne gjør seg kjent med funksjonene i fødselsprosessen på forhånd. Spesiell oppmerksomhet bør rettes mot sammentrekninger og forsøk. Ofte avhenger livet og helsen til den nyfødte av de riktige handlingene til den fødende kvinnen under tilsynekomsten av fødselsforsøk.

skyv den
skyv den

Fødselsforsøk

Forsøk er en prosess med ufrivillig sammentrekning av musklene i det kvinnelige reproduktive systemet ved begynnelsen av fødselen. Vanligvis er et forsøk ledsaget av sammentrekninger. Imidlertid kan det også oppstå av seg selv. Forsøk stimulerer kvinnekroppen til å forberede seg på fødsel, setter den opp for maksimal konsentrasjon og ro.

Mange gravide er redde for å føde for første gang. De tror at de ikke vil være i stand til å produsere en baby til verden på egenhånd. Det er det faktisk ikke. Forsøk under fødsel, samt sammentrekninger, hjelper babyen til å gå gjennom fødselskanalen på egen hånd og bli født. Fødselsleger i dette tilfellet spiller rollen som assistenter, veileder barnet og hjelper hamlag den nødvendige banen.

Når starter pushing?

Enhver vordende mor trenger å vite når fødselsforsøk begynner. De dukker plutselig opp. Den fødende kvinnen har ingen innflytelse på utseendet deres. Det er verdt å huske at et forsøk er en ufrivillig refleksbevegelse av muskelvevet i det kvinnelige reproduktive systemet.

De begynner i perioden med maksimal cervikal dilatasjon. Ved hjelp av forsøk trekkes følgende typer muskelvev sammen:

  • abdominal;
  • diafragmamuskler;
  • bryst.

På grunn av regelmessige reflekssammentrekninger inne i bukhulen, skapes det et arbeidstrykk som påvirker prosessen med å føde en baby.

Hovedrollen med å skyve er å skyve embryoet gjennom fødselskanalen til bekkenorganene og drive det ut av mors liv. Vanligvis er forsøk ledsaget av en prosess med sammentrekninger. Dette hjelper barnet til å bli født så mye som mulig. Men i motsetning til fødselssmerter, kan en kvinne kontrollere forsøkene sine. Dette er det grunnleggende naturlige konseptet for naturlig fødsel: den maksimale innsatsen fra barnets og morens side for den uavhengige fødselen til barnet.

hva som presser
hva som presser

Frekvens av fødselssmerter

Vanligvis er kvinner i fødsel bekymret for svakheten ved forsøk eller omvendt deres hyppige manifestasjon. Hva bør deres gjennomsnittlige frekvens være?

Det er forsøk gradvis. Til å begynne med forekommer refleksmuskelsammentrekning ganske sjelden. Gradvis øker tempoet. Når babyen er født, varierer frekvensen av fødselsinnsats fra 2 til3 minutter. Samtidig er varigheten av ett forsøk omtrent 15 sekunder.

Mange kvinner er bekymret for hvor lenge førsteforsøk varer. Tot alt er deres varighet omtrent 2-3 timer. Hos kvinner som allerede har født, reduseres varigheten av anstrengende aktivitet til 15 minutter. Ikke vær redd for at forsøkene varer for lenge. Det er verdt å huske at utseendet deres betyr den siste fasen av fødselsprosessen.

Hvordan gjenkjenner jeg pushing?

En av de mest vanlige fryktene hos vordende mødre er sen gjenkjennelse av anstrengende aktivitet. Hvordan bestemme begynnelsen deres? For å gjøre dette er det verdt å huske hva forsøk er. De representerer ufrivillige sammentrekninger av muskelvev, det vil si en viss trang til å handle. I mange tilfeller kan forekomsten av forsøk sammenlignes med trangen til å gjøre avføring.

I løpet av forsøksperioden kan en fødende kvinne oppleve en følelse av fullstendig tømming av tarmen. Samtidig får oppfordringen om å gjøre henne til å presse hardere. Hvordan bør den fødende kvinnen gå frem i dette tilfellet? Det er kjent at et forsøk er hovedassistenten til en kvinne i fødsel. Derfor, jo hardere den fødende kvinnen prøver å presse, jo lettere vil det være for babyen å passere gjennom fødselskanalen.

Hva bør en kvinne gjøre når det er tegn på fødselssmerter:

  • Ikke hold tilbake den naturlige impulsen. Mange førstegangskvinner er redde for at avføring vil oppstå når de slapper av. Du bør ikke holde deg tilbake. Dette påvirker leveringsprosessen negativt.
  • I tilfelle forsøkene begynte nården vordende moren er hjemme, det er nødvendig å ringe en ambulanse for sykehusinnleggelse. På dette tidspunktet skal kvinnen allerede ha en pakke med de tingene som trengs på sykehuset.
  • På legevakten vil en fødende kvinne bli bedt om å gi et rensende klyster. Det vil tillate deg å tømme tarmene helt. Etter det er den vordende mor kanskje ikke redd for at det har oppstått en ubehagelig situasjon under forsøk.
dytting under fødsel
dytting under fødsel

Pushing og sammentrekninger

Uerfarne kvinner forveksler disse to begrepene. For å forstå dem, bør du studere mer detaljert hvordan de er forskjellige.

Pushing og rier har én ting til felles - de driver ut fosteret fra mors liv. De utfyller hverandre. Dermed er fødselsprosessen mye enklere.

Kampene foregår i 2 etapper. I den første bidrar de til åpningen av livmorhalsen. En kvinne kan ikke kontrollere dem. Hun er imidlertid i stand til å lindre tilstanden og redusere varigheten. Det finnes spesielle pusteøvelser for dette.

Den andre fasen av fødselen er preget av fosterets fremgang gjennom fødselskanalen. Sammentrekninger her spiller også rollen som assistent. Det er i denne perioden de første forsøkene skjer. Takket være dem beveger fosteret seg i riktig retning. Siden et forsøk er en reflekssammentrekning av muskelvev, kan en kvinne i fødsel uavhengig kontrollere dem. For å gjøre fødselsprosessen mye enklere, bør en kvinne følge de grunnleggende reglene for atferd når hun prøver.

Hva er forskjellen mellom dytting og sammentrekninger? Sammentrekninger skjer naturlig. Den fødende kvinnen kan ikke kontrollere dem. applikasjonspesielle øvelser vil bare i liten grad lindre tilstanden hennes. Forsøk er i de fleste tilfeller kontrollerbare. Med de riktige handlingene til en fødende kvinne med forsøk, vil fødselen til en baby ikke vente lenge på seg.

Utseendet av forsøk i det andre stadiet av fødselen betyr alltid begynnelsen på det siste stadiet. Babyen vil bli født veldig snart. For å gjøre denne prosessen raskere, bør en kvinne aktivt hjelpe barnet, følge instruksjonene fra fødselsleger.

Handlinger til en kvinne når hun prøver

Hvis den vordende moren plutselig får en sterk trang til å gjøre avføring, betyr det at fødselsforsøk har startet. En kvinne bør ikke få panikk. I enhver tilstand må den gravide forbli rolig. Hennes humør, følelser og frykt overføres til barnet.

Så kvinnen er sikker på at forsøkene har begynt. Slik skyver du riktig:

  1. Først og fremst må du kontakte legen din. Han vil undersøke fosterets stilling og gi tillatelse til uavhengige forsøk.
  2. Du kan begynne å dytte først etter at babyen har passert helt gjennom fødselskanalen. Hvis barnet er i bekkenområdet, kan du dytte. Hvis ikke, er det verdt ventetiden. Plasseringen av fosteret bestemmes av legen.
  3. For å gjøre fødsel smertefri for både mor og baby, bør du også følge de grunnleggende pustereglene.
  4. Ikke vær for ivrig. Selvfølgelig bidrar forsøk til rask fødsel. Men med overdreven innsats kan en kvinne oppleve for tidlig svakhet, tap av styrke, utmattelse. Det truerkonsekvenser som nedsatt sirkulasjon og begrenset oksygentilførsel til barnet.
dytting og sammentrekninger
dytting og sammentrekninger

Opførselsmåter under fødselsforsøk

For øyeblikket, i den moderne verden, er det vanlig å bruke 2 hovedtyper av atferd når det oppstår forsøk:

  1. Naturlig.
  2. Kontrollert.

Den naturlige typen atferd innebærer fullstendig tillit til naturkreftene. Arbeidsforløpet styres ikke av noe utenfra. Kvinnen holder ikke tilbake de anstrengende impulsene. Det er generelt akseptert at den kvinnelige naturen i seg selv vil hjelpe barnet til å bli født.

Kontrollert type innebærer fullstendig lydighet til ordene til fødselslegen. En kvinne presser bare i en periode strengt regulert av en lege. Denne metoden lar deg kontrollere fødselsprosessen fullt ut. Legen overvåker konstant embryoets stilling og fremgang.

Hvilken av de eksisterende typene anstrengende handlinger som skal velges, bør den fødende kvinnen bestemme selv etter å ha konsultert fødselslegen sin.

puster mens du presser
puster mens du presser

Tips for å lindre tilstanden til en kvinne i fødsel

Etter å ha lært hva forsøk er, ønsker enhver vordende mor å lindre tilstanden så mye som mulig uten å skade babyen. For å gjøre dette må du følge følgende enkle regler:

  • For å lindre tilstanden din er det bedre å innta en hukstilling under fødselen.
  • I horisontal posisjon, trekk bena så nært haken som mulig og spre dem fra hverandre.
  • Når du prøver, kan du ikke rette hovedinnsatsen mot hodet. Push skal være i bekkenområdet. Øynene og bakhodet skal være så avslappet som mulig. Ved belastning av øynene vil det være et fall i intraokulært trykk, noe som vil påvirke synsskarphet negativt. Hvis du belaster bakhodet under forsøk, kan du i ettertid oppleve hodepine og periodiske fall i intrakranielt trykk.
  • Du bør prøve å holde tilbake skriket ditt så mye som mulig. Ved skriking frigjøres adrenalin, som blokkerer tilgangen av oksygen til barnets kropp. Dette kan føre til hypoksi.
pushing hvordan du skyver riktig
pushing hvordan du skyver riktig

Forsøk. Pust riktig

For at prosessen med fødselsforsøk skal gå ikke bare raskt, men også effektivt for både mor og baby, bør de grunnleggende reglene for oppførsel overholdes. Disse inkluderer aktiv pust under forsøk:

  1. Når en fødende kvinne føler begynnelsen på et forsøk, bør hun trekke pusten dypt og holde pusten.
  2. Ansiktet, lårene og baken må være helt avslappet.
  3. Makemusklene tvert imot bør strammes så mye som mulig.
  4. Ved å spenne magemusklene, reduserer du gradvis trykkområdet ned mot perineum.
  5. Ikke vær for ivrig. Slapp helt av etter 5 sekunder.

Riktig pust ved dytting hjelper babyen å passere fødselskanalen. Det er verdt å huske at promoteringen utføres ved utånding av en kvinne. Den skal være jevn og ikke i noe tilfelle tøff.

Etter at forsøket har gått, bør det gjenopprettesrolig pust og prøv å slappe av så mye som mulig. Så kvinnen vil få styrke til å fortsette arbeidsaktiviteten.

Fare for komplikasjoner

Ikke alltid arbeidsaktivitet går i henhold til det klassiske scenariet. Dessverre har noen kvinner en svak arbeidsaktivitet. Det inkluderer:

  • svak tilstand av forsøk;
  • svake fødselssmerter;
  • fullstendig opphør av sammentrekninger.

Den svake tilstanden til forsøk er preget av deltakelse i prosessen av bare musklene i bukhulen. Det forekommer ofte hos kvinner som er overvektige, hos fødende kvinner som allerede har vært mødre mer enn én gang, hos fødende kvinner med sykdommer i bukhulen.

Hvis det under fødsel er mistanke om svak tilstand av forsøk, bør du umiddelbart kontakte behandlende fødselslege for undersøkelse. I henhold til kvinnens tilstand og evne til å presse, foreskrives medisiner.

puster mens du presser
puster mens du presser

Fødsel er en integrert del av prosessen med fødselen av en baby. Hvis du følger de grunnleggende reglene for pust og oppførsel til en kvinne, kan du fremskynde møtet mellom mor og nyfødt baby betraktelig.

Anbefalt: