French Bulldog Care: Grunnleggende regler for oppbevaring og fôring
French Bulldog Care: Grunnleggende regler for oppbevaring og fôring
Anonim

Hunder er våre beste venner. Dette bekreftes av mange års menneskelig erfaring, da folk med firbeinte følgesvenner gikk på tur, tok dem med seg på jakt og lærte dem å fange dyr. Hunder er andre mennesker, de vet hvordan de skal behandle oss, lytte, forstå menneskelig tale og til og med være enige, enige om alt. Du kan fortelle en hund hvilken som helst hemmelighet og være fast overbevist om at ingen vil vite hemmeligheten. Firbeinte venner reddet folk fra feller og skraper. Og en person betaler dem for dette med det mest verdifulle han har - med sin egen kjærlighet.

I denne artikkelen vil vi snakke om en hunderase som den franske bulldoggen. Finn ut hva hans karaktertrekk, kroppsstruktur, hvordan ta vare på et kjæledyr. Er han virkelig så vennlig som vi tror?

fransk bulldog valp
fransk bulldog valp

Rasens historie

Den mest pålitelige informasjonen om hvordan denne hunderasen dukket opp er ukjent for menneskeheten. Det er imidlertid to versjoner av hvordan disse fantastiske dyrene så lyset.

Den første forteller oss at franskmenneneBulldogen stammet fra sin forfar, den lille Old English Bulldog. Slektninger til sistnevnte er Molossian Great Danes of Athens. I følge denne versjonen av opprinnelsen til de franske bulldogene, ble Molossian Great Danes brakt til Frankrike av migrantarbeidere under den industrielle revolusjonen. Der slo de rot og ga avkom, hvorfra fantastiske hunder dukket opp - heltene i denne artikkelen.

Men den andre versjonen forteller oss at forfedrene til moderne franske bulldoger ikke er gamle engelske bulldoger i det hele tatt, men spanske. På en annen måte kalles de også middelalderske alaner. I dag er representanter for denne rasen ikke lenger i verden, men historien sier at hunder ble brukt til å delta i tyrefekting. Ikke rart deres franske bulldog-etterkommere har et så truende og seriøst utseende.

voksen fransk bulldog
voksen fransk bulldog

Fransk bulldog: rasebeskrivelse

Helten i denne artikkelen er ikke en veldig stor hund, men denne mangelen blir mer enn kompensert for av en sterk nedslått kroppsbygning, musklene til hunden er godt utviklet, de kan lett sees med det blotte øye. Pelsen til bulldogger er kort, glatt og tykk. Voksne hunder veier forskjellig: hanner fra 9 til 14, og hunner fra 8 til 13 kilo. Dette er den nødvendige standarden for en fransk bulldog.

Dette er en typisk kamphund av liten størrelse. Med en kraftig, velbygget kropp er disse hundene tette og har en naturlig kort hale. Men med sitt formidable utseende er disse hundene blide og blide, fornuftige, forstår snille og kjærlige ting.forhold. Med riktig oppdragelse elsker de eierne sine veldig høyt og er hengivne til dem. De kan trygt kalles en selskapshund, de tar gjerne en tur med deg eller barna dine i frisk luft. Disse dyrene behandler gjestene i huset vennlig, men hvis menneskene som kommer ikke virker for vennlige, vent på en reaksjon. Denne hunden har en sterk karakter og i tilfelle uventet fare er alltid klar til å skynde seg til unnsetning av et medlem av familien hans.

"Fransk" kan også være uvennlig mot andre hunder og katter. Men alt avhenger av hundens oppdragelse og temperament.

Svart fransk bulldog
Svart fransk bulldog

Features of French Bulldogs

"The French" kjennetegnes ved et massivt og bredt hode, dekket med mange rynker. Foldene på pannen til disse hundene er veldig utt alte. Snutepartiet til franske bulldoger (gutter og jenter) er kort, nesen er liten og klumpet. Overleppen er også gaffelformet, ørene er oppreiste, med en bred base og avrundede ender. Hos hunder stikker de superciliære buene veldig kraftig ut, som er adskilt fra hverandre med et bredt spor mellom øynene. Men samtidig har hun ikke fortsettelse i pannen, i motsetning til deres nære slektninger - engelske bulldogs.

Disse hundene kommer i mange forskjellige farger. Dyr i fargene "brindle French bulldog" er spesielt populære. Denne fargen er tilstedeværelsen av røde hår av ull på en svart bakgrunn, eller omvendt. En maske kan "tegnes" på snuten, og det kan også være merker på dyrets hals eller bryst.

Det er en annen, ikke mindreen populær, men sjeldnere art: den hvite franske bulldoggen. Å finne et rent hvitt kjæledyr vil være en utfordring. Det er mye lettere å finne en hvit hund med røde eller svarte flekker.

Hvit fransk bulldog
Hvit fransk bulldog

Vi har diskutert egenskapene til rasen til denne hunden, nå må vi finne ut hva slags omsorg som kreves for den franske bulldogen.

Funksjoner ved å ta vare på en hund av denne rasen

Før du bestemmer deg for å skaffe deg en slik hund, bør du huske at denne rasen krever spesiell oppmerksomhet og mer grundig stell. Dette skyldes det faktum at bulldoger har smalere nesebor enn andre hunder, samt tette neseganger og svelg. Derfor utvikler franske bulldoger ofte brachycephalic syndrom. En omsorgsfull og kjærlig eier bør gjøre alt for å forhindre at dette skjer. For å forhindre sykdom, gjør følgende:

  • Franske bulldoger bør mates minst to ganger om dagen.
  • Gå i frisk luft, la hunden tappe all den oppsamlede energien.
  • Undersøk øyne, ører, tenner for fremmedlegemer og betennelser.
  • Vask for- og bakpoter.

Dette er det minste minimum av å ta vare på en fransk bulldog. La oss nå finne ut hva som må gjøres for å få kjæledyret til å føle seg så komfortabelt og gunstig som mulig.

omsorg for fransk bulldog
omsorg for fransk bulldog

stell av en hundepels

Franske bulldoger er korthårede dyr, så hundepleie er minim alt. Men ifølge anmeldelsereiere av disse hundene kaster tunge bulldogs, så i slike perioder ikke glem å nøye gre hunden. Dette må gjøres ikke bare i perioder med molting, men også konstant, med obligatorisk påfølgende bading. For at "franskmannen" ikke skal være ukomfortabel under greing, kan du kjøpe en spesiell vott for bading av hunder. Med dens hjelp kan du enkelt og raskt bade kjæledyret ditt uten å forårsake unødvendig ulempe for deg selv og ham.

Pass også på å velge gode klær til den franske bulldogen slik at dyret trives i den. Dette vil forhindre at ullen falmer raskt og dermed forringes i kvalitet.

Ansiktspleie

foldene i en hund av denne rasen er kanskje det ømmeste stedet i hele kroppen. Daglig pleie av en fransk bulldog ved 2 måneder, seks måneder, et år og utover krever nøye behandling av alle rynker på kjæledyrets kropp. Sørg for å hver dag med en myk svamp dyppet i varmt vann, skyll dem forsiktig og grundig, tørk av hundens snute. Hvis dette ikke gjøres, kan sykdomsfremkallende bakterier starte i foldene, bleieutslett vises, huden blir irritert og begynner å bli betent.

Hvis infeksjonen fortsatt har penetrert hundens hud, hjelper ikke enkel gnidning. Babykremer vil komme til unnsetning. Med en delikat struktur, men samtidig ganske tett og fet konsistens, avkjøler de betent hud perfekt og lindrer smerte. Du kan også prøve å vaske de festende foldene med klorheksidin, som kan kjøpes på apotek. Men når du bruker det, vær forsiktig og forsiktig: hvismedisinen kommer inn i slimhinnene i nesen eller øynene, da kan det oppstå brannskader.

Prøv også å forholde deg til valg av klær for den franske bulldogen med stor forsiktighet. Feil valgt, trange klær kan hemme kjæledyret i bevegelser, legge press på kroppen og skade delikate folder.

fransk bulldog innhold
fransk bulldog innhold

Omsorg for hundens ører

Når du holder en fransk bulldog, er det verdt å huske at enda et svakt punkt i ham er ørene. En særegen form, de blir skitne veldig raskt og ofte, så de må vaskes og rengjøres hver dag. Det er nødvendig å kjøpe en spesiell lotion for hunder som ikke inneholder alkohol og bruke den til å rense kjæledyrets ører. Den beste måten å gjøre dette på er å ta en Q-tip, dyppe den i produktet og tørke av ørene til du er sikker på at det ikke er mer skitt igjen.

Hvis kjæledyret ditt har begynt å høre mindre, har det kanskje samlet seg for mye voks i øregangen. I dette tilfellet, hell lotionen direkte inn i ørehullet. Produktet vil raskt løse opp alle unødvendige stoffer i hundens øre, og evnen til å høre norm alt vil komme tilbake til det.

Daglig stell av den franske bulldogen inkluderer å sjekke ørene for parasitter som midd. Hvis du mistenker en ubuden gjest i kjæledyrets øre, må du kontakte veterinæren din uten å kaste bort tid.

Tannpleie

Franske bulldoger må pusse tennene to ganger i måneden. Dette er nødvendig for å forhindre forekomst av karies og tannstein, som i det avanserte stadiet er i stand tilgjøre livet vanskelig for hunden. Regelmessig børsting vil holde kjæledyrets pust frisk og behagelig.

For å pusse tennene må du kjøpe en spesiell tannbørste for dyr, som selges i en dyrebutikk. Du kan også kjøpe tannkrem til hunder der. Ikke bekymre deg for at smaken hennes kanskje ikke faller i smak hos kjæledyret. Nå er det mange varianter av pastaer for dyr, det er til og med produkter med smak av kjøtt! Et så verdifullt funn din bulldog vil ikke kunne ignorere.

Hvis du ikke kunne få en spesialisert tannbørste, så bruk en vanlig. Men vær oppmerksom på busten: de skal være myke for ikke å skade hundens sarte tannkjøtt.

Sjekk regelmessig tilstanden til dyrets munnhule. Hvis du finner plakk på tennene, blødende tannkjøtt eller andre mistenkelige symptomer, kontakt veterinær umiddelbart. Husk at sykdommen er lettere å forebygge enn å kurere.

Bading

Her er det viktig å vite at veldig små valper ikke trenger å bades. Hvorfor? I denne alderen er deres immunitet ennå ikke tilstrekkelig styrket. Et spesielt beskyttende lag på pelsen og huden til dyret redder dem fra ulike sykdommer og virussykdommer. Når man bader en valp er det stor risiko for å vaske av dette laget, og da vil hunden begynne å bli mye oftere syk.

Voksne franske bulldoger må bades når de blir skitne. Badeprosedyrer bør ikke finne sted mer enn en gang hver tredje måned. Før du gir hunden din et bad, bør du kjøpe på et veterinærapotek eller spesialisthandle sjampo for valper eller hunder.

Husk at bruk av vaskesåpe er strengt forbudt, da det skader den sarte huden på hunden og kan føre til at hun blir allergisk mot komponentene i vaskemiddelet. Sørg for at sjampoen eller såpen din er så naturlig som mulig.

klær til fransk bulldog
klær til fransk bulldog

Kløpleie

Når du tar vare på en fransk bulldog, trenger du ikke være spesielt oppmerksom på klørne. Du trenger bare å kjøpe en spesiell negleklipper for hunder og trimme dem forsiktig når neglene vokser. Prøv å ikke skade fartøyet i kloen, som noen ganger er veldig synlig. Hvis du legger merke til det, så kutt til nivået der det begynner. Hvis hundens klo er mørk, og fartøyet ikke er merkbart, prøv å kutte forsiktig, i små bevegelser.

Hvis du er i tvil om din evne til å trimme hundens negler nøyaktig og sikkert, kontakt veterinæren din. Han vil raskt og smertefritt utføre alle nødvendige prosedyrer for kjæledyret ditt.

Grooming

Vanligvis trenger franske bulldoger pleietjenester bare når de forbereder seg til et show eller en slags konkurranse. Først må du sørge for at kjæledyret ditt ser så pent og ryddig ut som mulig. For å gjøre dette, gre hunden, sørg for at pelsen er glatt, uten floker og floker. Pass på at hårene er på samme nivå, ikke la dem skille seg ut fra den generelle raden.

Da er det verdt å klippe dyret på de stedene hvor håret har vokst for mye. Vanligvis er slike steder på ørene, mellomfingre, albuer osv. Vær oppmerksom på at stell av en fransk bulldog innebærer en pen og delikat hårklipp, prøv å utføre denne prosedyren i et rolig miljø.

fôring av fransk bulldog
fôring av fransk bulldog

Nettstedsutstyr

Før du skaffer deg en slik hund, bør du utruste deg ordentlig og tenke over stedet den skal sove. Det viktigste å huske: du kan ikke legge hunden ved siden av radiatorer, varmeovner, peiser og andre varmeapparater. Dette er full av det faktum at hunden vil venne seg til høye temperaturer og deretter ofte bli forkjølet.

Hva kan du tilby en hund som seng? Dette kan være en kjæledyrkjøpt seng, et mykt teppe eller en boks med pustehull boret inn i den. I bunnen av esken kan du legge et mykt teppe eller legge et brettet babylaken. Og ikke glem at valpen må være vant til plassen sin fra første dag, slik den dukket opp i huset ditt.

Det var det. Nå vet du det grunnleggende om å ta vare på en fransk bulldog. Måtte kjæledyret ditt aldri bli syk!

Anbefalt: