Supplerende fôring av morsmelkerstatninger: grunnleggende regler

Innholdsfortegnelse:

Supplerende fôring av morsmelkerstatninger: grunnleggende regler
Supplerende fôring av morsmelkerstatninger: grunnleggende regler
Anonim

Til tross for at morsmelk er den optimale maten for babyer, som inneholder alle vitaminene og mineralene som er nødvendige for utvikling, er det situasjoner når babyer overføres til morsmelkerstatning.

babyer som får morsmelkerstatning
babyer som får morsmelkerstatning

Kunstige barn krever en spesiell tilnærming, spesielt når de introduserer komplementær mat. Så barneleger anbefaler at slike babyer introduserer ekstra ernæring litt tidligere enn babyer som ammes. 5-6 måneder er den optimale alderen for å starte babyer som får morsmelkerstatning. Tidligere introduksjonsdatoer skyldes det faktum at hos slike barn er magen mer tilpasset mat, og følgelig er alle nødvendige enzymer for nedbrytning allerede utviklet på tidspunktet for introduksjonen av komplementære matvarer. I tillegg inneholder blandinger, til tross for den høye graden av tilpasningsevne, ikke alle vitaminene som finnes i morsmelk. Derfor kan de manglende næringsstoffene fås fra komplementære matvarer.

Hvor skal jeg begynne?

hva du skal matebarn etter et år
hva du skal matebarn etter et år

Supplerende fôring av babyer som får morsmelkerstatning bør starte med grønnsakspureer. Barneleger anbefaler grøt til undervektige barn, mens dette er sjeldent for kunstige barn. En-komponent puréer fra grønnsaker med myk farge og smak er ideelle - courgette, kål, poteter. Etter dem kan du prøve gulrøtter, gresskar. Babymatbordet er en veldig praktisk ting. Den lar deg notere hvilken dag hvilket produkt ble gitt til babyen, noe som er spesielt viktig ved allergiske reaksjoner.

Grunnleggende regler

Supplerende fôring av babyer som får morsmelkerstatning krever overholdelse av en rekke regler:

  • begynn med noen få gram en-komponent grønnsakspuré, øk volumet gradvis til en full porsjon;
  • tilleggsmat må tilbys før formel;
  • introduser ikke mer enn ett nytt produkt om gangen;
  • tilleggsmat bør kun gis fra en skje;
  • når mengden spist når 100-150 gram, er det ikke nødvendig å supplere med blandingen;
  • For den første fôringen må du først erstatte lunsjmatingen;
  • Den første fôringen til babyer som får morsmelkerstatning bør være homogen, puré. Dette vil gjøre det lettere for babyen din å svelge. Med utseendet til de første tennene kan du begynne å gi mat med mindre homogen konsistens, med klumper, slik at barnet lærer å tygge.
babymat diagram
babymat diagram

Etter introduksjonen av grønnsaker kan du tilby grøt. Glutenfrie frokostblandinger er utmerket for den første fôringen - ris, mais, bokhvete. Etter syv måneder kan cottage cheese introduseres, og gradvis bringe forbruket til 50 gram. I samme periode kan du fylle på dietten med eggeplomme. Vaktelegg er best for barn. Det er verdt å prøve å gi eggeplommen bokstavelig t alt et korn om gangen, og gradvis bringe det til normen - ikke mer enn to eggeplommer per uke. Nærmere året kan du også prøve protein. Nærmere åtte måneder kan du prøve å gi kjøtt. Det er bedre å starte med mager kanin eller kalkun. Hva å mate et barn etter et år? Kumelk, belgfrukter, melprodukter, lyse bær - gradvis må alt dette introduseres i dietten til smuler. Det viktigste er å gjøre det gradvis og overvåke kvaliteten på produktene.

Anbefalt: