Moderne pedagogiske teknologier og metoder i førskoleutdanningsinstitusjoner: en kort beskrivelse

Innholdsfortegnelse:

Moderne pedagogiske teknologier og metoder i førskoleutdanningsinstitusjoner: en kort beskrivelse
Moderne pedagogiske teknologier og metoder i førskoleutdanningsinstitusjoner: en kort beskrivelse
Anonim

Hva er moderne pedagogiske teknologier og metoder i førskoleutdanningsinstitusjoner? Hva trengs de til? Først av alt er hver teknologi rettet mot implementering av statlige utdanningsstandarder i førskoleopplæringen.

Litt teori

moderne pedagogiske teknologier og metoder i førskolen
moderne pedagogiske teknologier og metoder i førskolen

Hva betyr ordet "teknologi"? Den forklarende ordboken rapporterer at dette er et sett med metoder og teknikker som brukes i enhver ferdighet, virksomhet, kunst. Og pedagogisk teknologi ifølge B. T. Likhachev er et sett med psykologiske og pedagogiske holdninger som bestemmer settet og utformingen av ulike metoder, former, teknikker, samt undervisningsmetoder, inkludert pedagogiske midler, det vil si at det er direkte et metodisk verktøysett for den pedagogiske prosessen. På dette stadiet er det mange teknologier. Vi vil vurdere de mest populære områdene der pedagogisk teknologi distribueres i førskoleutdanningsinstitusjoner. De fikk anerkjennelse fra både lærere og foreldre.

Moderne pedagogiske teknologier og metoder i førskoleutdanningsinstitusjoner

Disse inkluderer følgende:

1. Helsesparing. Målet er å gi babyen alle muligheter til å opprettholde helsen, samt å danne den nødvendige kunnskapen, ferdighetene og ferdighetene i ham for en sunn livsstil.

2. Forskningsteknologi.

3. Studentsentrert teknologi.

moderne pedagogiske metoder i førskolen
moderne pedagogiske metoder i førskolen

4. TRIZ-teknologi T. S. Altshuller (dekoding: teori om oppfinnsom problemløsning).

5. Metodikk for undervisning i blokklesing N. A. Zaitseva.

6. Teknologi for prosjektaktivitet. Målet er å utvikle og berike den sosiale og personlige opplevelsen til barn gjennom deres inkludering i sfæren av mellommenneskelig samhandling.

7. Pedagogisk teknologi M. Montessori.

Det er også mange andre moderne pedagogiske teknologier og metoder i førskoleutdanningsinstitusjoner som skiller seg ut.

Litt om TRIZ

pedagogisk teknologi i dow
pedagogisk teknologi i dow

Denne teknologien ble opprinnelig utviklet av T. S. Altshuller til å jobbe ved University of Radio Engineering. Men som det viste seg senere, kan noen elementer av denne teknikken med hell brukes i en førskoleinstitusjon. Det er kjent at moderne pedagogiske metoder i førskoleutdanningsinstitusjoner er rettet mot utvikling av logikk, fantasi, oppfinnsomhet. TRIZ kombinerer alle nødvendige elementer for dette. Kreativitetsteknologien, som den også kalles, er rettet mot å håndtere underbevisste prosesser i utviklingen av kreativitet og logikk til førskolebarn. Forresten, den velkjente tegneteknikken "Monotype" har også sin opprinnelse i TRIZ. Det er mange teknikker som er vellykket brukt av lærerei klasserommet: ni-skjermer, brainstorming-metoden (MMS), «spyglass»-metoden og så videre.

Hvis vi vurderer moderne pedagogiske teknologier og metoder i førskoleutdanningsinstitusjoner, så kan vi trygt si at TRIZ er en av de mest effektive og mangfoldige i sitt innhold. Det er ikke vanskelig å bruke det i arbeidet ditt, dessuten gir denne teknologien alltid positive resultater, fordi alle elementene og teknikkene er lekne, noe som betyr at barn blir undervist i prosessen med deres ledende aktivitet.

Anbefalt: