Hva er manuelt arbeid i forberedelsesgruppen?

Innholdsfortegnelse:

Hva er manuelt arbeid i forberedelsesgruppen?
Hva er manuelt arbeid i forberedelsesgruppen?
Anonim
manuelt arbeid i den forberedende gruppen
manuelt arbeid i den forberedende gruppen

Effektiviteten av barns arbeidsaktivitet, dens effektivitet, samt barnas holdning til arbeid, bestemmes i stor grad av metoden for å håndtere den. Det er ingen late barn, det er feil tilnærminger til ledelse og organisering av barnearbeid. Oppfordring til plikt, plikt er bare tomme ord. Det er nødvendig å forstå at et barn, en førskolebarn, ikke skylder noe til noen på forhånd. Med riktig og dyktig veiledning kan en lærer finne en tilnærming til ethvert barn og dermed sikre at alle førskolebarn alltid vil ønske å jobbe, utføre alle oppgaver med glede. Manuelt arbeid i førskolegruppen er en av de viktige komponentene i barneoppdragelsen.

Typer barnearbeid i førskoleutdanningsinstitusjoner og organiseringsformer

Førskoleprogrammet for førskolebarn identifiserte fire typer arbeidsaktivitet: selvbetjening, husholdningsarbeid, arbeidskraft i naturen og manuelt arbeid – dette gjelder spesielt i forberedelsesgruppen. Disse typer arbeidskraft er alltid attraktive for barn, viktige for hver av dem, og viktigst av alt, krever ikke opprettelse av spesielle forhold, de kan organiseres i enhver familie, i hver barnehage. Formene der barnet er involvert i fødselenvariert.

forberedende gruppe for manuell arbeidsplanlegging
forberedende gruppe for manuell arbeidsplanlegging

Dette kan være teamarbeid, sammen med en lærer eller med et annet barn, individuelt arbeid, turnus og engangsoppgaver.

Arbeid i førskoleutdanningsinstitusjonen for FGT

Typer barnearbeid skiller seg fra hverandre både i innhold og formål. Så, for eksempel, er manuelt arbeid i den forberedende gruppen assosiert med produksjon av produkter ved veving, sying, broderi, samt opprettelse av forskjellige leker og til og med bøker, suvenirer, smykker, gaver til venner og familie, med reparasjon av bøker og leker, esker osv. e. I sin hensikt ligger den nær voksent arbeid, siden det har et materialisert resultat som alltid vekker positive følelser hos barnet og oppmuntrer til aktivitet igjen og igjen. Samtidig er det assosiert med konstruktiv aktivitet, fordi det ofte er basert på ferdigheter og evner tilegnet i konstruksjon. Fra den andre yngre gruppen vil barna lære hva manuelt arbeid er.

Planlegging: forberedende gruppe

I de praktiske aktivitetene til barn kombineres noen typer arbeidskraft. Dermed vil rensing av løv, snø eller rydding av stier i en gruppetomt utføres samtidig med arbeidet med å stelle planter, løsne jorda rundt busker og trær og kalke stammene deres. Rengjøring av grupperommet er kombinert med å skape gunstige forhold for dyr og planter i det. Reparasjon av bøker, lekene dine kan kombineres med rengjøring i bok- og lekehjørner, og så videre. Manuelt arbeid iforberedende gruppe inkluderer:

arbeid i førskole i fgt
arbeid i førskole i fgt

- en idé om egenskapene til ulike materialer (papir, tøy, halm, avfallsmateriale osv.);

- en idé om mulighetene for å bruke ulike materialer for å lage håndverk;

- evnen til å lage håndverk av forskjellige materialer.

Dette arbeidet bør planlegges etter samme prinsipp som andre deler av programmet, ikke å glemme ukens tema, samt målene og målene som vil bli forfulgt og løst i prosessen med samhandling med barn.

Anbefalt: